Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, September 20, 2011

10.09.11

Melodrama of aisyah ar at 4:37 PM 9 VVIP Readers Links to this post
Jap, aku nak quote kata-kata Umi aku ni:
“Kak Ngah, kalau kita buat besar pun orang akan ngata, kita buat kecil pun orang kata juga. Yelah, bila besar terlalu grand sgt, dorang kata kita membazir, byk makanan terbuang. Bila kecil, dorang kata kita tak cukup budget lah itu ini lah…makanan tak cukuplah….so, kita buat setakat yang mampu je lah…”
So, aku pun decide nak buat Majlis ikut suka hati akulah!! Hahaha!!!
Ingat tak aku pernah kata, nak gtau mcm mn nak cari WP yang terbaik!! Sini aku gtau satu keyword…’Family Business’!!
Kenapa bila kita nak kawin, kita perlukan WP? Sebabnya, kita terlalu sibuk dengan komitmen lain. Dalam kes aku pula kerana aku sibuk dengan Final Exam dan kesuntukkan masa. Aku mmg seorang yang detail. Forgive me, I’m born this way. Tapi, details aku pun tidak bermakna aku ni cerewet macam Diva…okeh!! I still have my manner.
Kenapa, dalam byk2 WP kat JB nie, aku pilih Ixora Design akhirnya. Sebabnya, aku tak suka buat pelaburan pada kerja yang sambil lewa dan tahu nak kaut untung jer lebih…apa tue orang kata, cakap jer berapi-rapi, bila buat macam taik. Siyes!! I’ve seen it before.

Sebabkan aku ni kaki kuat survey wedding package, aku boleh tahu WP ni jenis mark-up harga gila Vavi atau pun tidak. So! Sebelum kamu decide nak hired WP ni, kamu Tanya dulu latar belakang orang disebalik tabir tue.

Pada aku ada 4 orang utama yang aku amat titik beratkan:
1.Negotiator aka decorator
2.Mak Andam!
3.Photographer
4.Catering

Aku bernasib baik sebab dipertemukan dengan Ixora Design kerana kesemua orang keutamaan aku adalah satu family!

Aku akan brief segala kehendak, keinginan, fantasi dan ketegasan aku berkenaan konsep dan expectation on my wedding day dengan Nadia & Kak Gee (Negotiotor & Decorator). Mereka berdua ini adalah adik beradik! Manakala Mak andam aku pula ialah Mak Ani (Ibu mereka). Photographer majlis aku pula adalah Angah (Abang mereka). Mak sedara mereka mengguruskan Katering!

This is a Family Business. I am a big supporters of a Family Business!! So, I know that they will not ruin my Wedding because it will jeopardize their family business!! We don’t want that. Na’ah.

Selalunya, when it comes about pricing, tentulah mereka pun tak kan mark-up harga gila vavi among each other rite! Percaya tak, kalau aku kata majlis aku punya perbelanjaan tidak lebih dari RM7K! Percayalah….

Dengan bilangan jemputan seramai 250 orang tetapi yang hadir cecah 300 ++ juga, makanan tetap ada, karaoke & DJ tetap ON!!! Outdoor Phothoshoot tetap jalan!! Sanding tetap diteruskan. Walaupun pada hari tu, hujan gedik turun juga….hahhahah!!
Umi aku pun gembira tengok kawan2 dia ramai hadir. Abuya aku pun tak nak lepaskan karaoke…termasuklah abang Long & Mummy aku…Cik Su pula, sibuk tengok aku disolekkan semua. CT5 sis aku sume busy layan tetamu…Asmah busy handle Goodie Bag n all. Jiran aku, Untie Ida turut membantu dari dalam rumah, sebab tuan rumah kena layan tetamu di luar daa…hahahha!!!!

Cuma satu aje pesanan aku, tidak kira betapa hebat sekalipun WP yang kamu hire, kalau kamu tidak get involve sepanjang proses tu berjalan, pun tak jadi juga. Do your schedule. All the listing. All the checklists. Built positive relations with them because I believe…
In order to make ourself Happy, is to make them happy first!
Bila orang senang bekerjasama dengan kita, mereka akan jadi lembut hati. Tak mudah untuk berkira dan buat pun ikhlas. Bukan buat sebab nak cepat siap keranan menyampah nak ngadap muka kita…huh…we don’t want that…. na’ah!

Lagi satu aku nak bebel pasal jemputan. This is my Happiest day in my life. So aku nak share hari bahagia aku ni dengan orang yang betul2 penting dlm hidup aku. Rakan2 yang aku kenal rapat. Mereka juga kenal aku. Kawan Umi yang juga kenal keluarga aku. Sebabkan aku pun tak ramai sangat kawan, so jemputan aku tak perlu ramai.
Honestly, setiap mereka yang datang pada hari tue, semuanya aku kenal!! I am happy to see people that I know, because aku akan amat selesa untuk berborak ramah dan merapu. Hahhaha!!! It’s a day full of laughter and camera flash!!
My classmates from Southern College pun turut hadir ok!!! Aku tahan dorang jangan balik sebab aku nak share every moment with them!!! I want them in my sweet memory!!!! Thank you guys…I love you all much!!!!! I got a big present from them too…will show off next entry..heheee….
Ouh ya…hantaran aku semua aku deco sendiri tau…huhuu….sentimental gtue!!! Ghee~~
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal