Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Monday, January 10, 2011

Aku di Anugerah Juara Lagu ke-25!

Melodrama of aisyah ar at 12:35 AM
Tak sangka Anugerah Juara Lagu sudah masuk musim ke-25! Bagi sesiapa yang mengikuti perkembangan AJL setiap tahun, mesti korang blh tengok perkembangan industri musik kita yang pada pendapat aku, Industri muzik kita sudah banyak berkembang dan pelbagai. Perbezaannya boleh dilihat dari segi pengaturcaraan muzik kini berbanding dahulu (up-to-date).

Baru je tadi aku menyaksikan Anugerah Juara Lagu ke-25 yang telah disiarkan secara langsung di TV3 bermula dari jam 9 malam tadi! Di host-kan oleh Sheryl Samad, Faizal Ismail dan Ally Iskandar yang pada pendapat aku kurang menyengat dan kurang menarik. Gabungan mereka bertiga seakan tidak serasi gtue. Ye lah, bila Faizal buat lawak, Ally tak reti  nak sambung malah seakan blur gtue.

AJL kali ni mempertaruhkan 14 buah lagu untuk dipertandingkan. Berikut merupakan finalis2 yang bertanding dan sedikit ulasan dari aku tentang persembahan overall mereka tadi. 
Yuna : Cinta Sempurna
Performance biasa2 aja sebab Yuna tak byk bergerak, cuma duduk bermain keyboard. 
Vokal Yuna jelas dan boleh tahan. 
Tomok : Berlari
Performance memang sah mantap (something refreshing!!). Antara yang best kot!!
Vokal agak kurang kerana ada sikit kurang jelas. 
BTW..its one of my favourite song!!
A.P.I : Pelita
Performance biasa2 aja (nothing special) cuma watak Lan tu nmpk extreme. Nice try!! 
Vokal Lan mantap (Semua pun tahu). Tapi Noh mcm kabur2 sikit
Shahir : Kebahagiaan dalam Perpisahan
Persembahan Shahir nampak kaku, lembik dan tak bermaya!!!!! Siyes aku menyampah dgn pompuan yang menyibuk atas stage tue!!! Entah apa2 jer lah..
Vokal jelas tapi biasa2 ajer (Nothing special at all).
Meet Uncle Hussain : Drama King
Persembahan boleh tahanlah. Nothing memorable. 
Vokal Black pun bagus cuma tak 'wow'.
Hafiz : Noktah cinta 
Persembahan biasa2 sahaja, tapi tiba2 ada gimik dia mati kena tembak gtu. Pastu terus bertukar pakai baju putih. So, I thought...nice try....
Vokal dia mmg mantap.
Ana Raffali : Tolong Ingatkan Aku
Persembahan boleh tahan ceria.
Vokal tidak berapa kuat tapi jelas.
Faizal Tahir : Selamat Malam
Persembahan memang unik (Kalau blh semua pelakon tue!!)
Vokal dia mantap!
Adira : Ku Ada Kamu
Persembahan menarik. Entrance unik (naik buai tue) 
Vokal jelas dan mantap!
Bunkface : Ekstravaganza
Persembahan bertenaga cuma nothing special.
Vokal Sam sememangnya hebat!
Black : Sofea Jane
Persembahan Black secara solo dengan beberapa penari latar yang pada aku biasa2 aja.
Vokal Black utk lagu ni jelas dan 'high not' dia berjaya!
Faizal Tahir : Hanyut
Persembahan beliau unik!!!!!! Memorable!
Vokal beliau meremangkan aku! Marvelous!
Stacy : Jahat
Persembahan beliau sgt bertenaga dan menarik!!
Vokal jelas dan antara yang mantap
Hujan : Mencari Konklusi
Persembahan biasa2 aja. 
Vokal totally biasa. Ha..ha...hampeh!

Berikut pula adalah senarai juri yang dipertanggungjawabkan untuk menilai lagu2 yang dipertaruhkan.

Juri2:
Acis
Azmeer
Habsah Hassan
Andy Flop Poppy
Amy Search
Acai
M. Nasir

Special performance yang mantap turut menyerikan suasana AJL ke-25!!

Dato' Sharifah Aini
Ziana Zain (vokal beliau meremangkan!!!!)
Dato' Siti Nurhaliza (MANTAP!!!)

Berikut ialah keputusan yang telah dibuat Juri
Persembahan Terbaik
Hanyut - Faizal Tahir
Vokal Terbaik
Hafiz - Noktah Cinta
Lagu Tempat Ke-3
Noktah Cinta - Sheikh Qalam & Ajai 
Lagu Tempat Ke-2
Drama King - Tun Teja & Taja
Juara Lagu Musim ke-25
Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali

Tahniah kepada para pemenang!!!!
www.tips-fb.com

4 VVIP Readers on "Aku di Anugerah Juara Lagu ke-25!"

Tuan Din on January 10, 2011 at 11:18 AM said...[Reply to comment]

pergh... ulasan,... dah boleh jadi juri nie...

siti faridah harun (nama penuh tu) on January 10, 2011 at 12:16 PM said...[Reply to comment]

hwa !!!!!! tak dapat terima ana rafali menang,, no no !!,

Tuan Penasihat on January 11, 2011 at 1:58 AM said...[Reply to comment]

hmmmmm... mungkin pendapat kita ada samanya. tapi bg yg tak sependapat tu jangan marah arrrr....

Cz Aina on January 13, 2011 at 11:19 AM said...[Reply to comment]

HUHUHUHUHU...mcm pelik ana rafali menang..
klu yer pun juri nk adekn kelainan, xkn la sengal sgt pemilihannye.
ntah ape2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal