Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, January 16, 2011

Beritahu Aku!

Melodrama of aisyah ar at 12:26 PM 12 VVIP Readers Links to this post
Macam mn kita nak fahamkan seseorang itu tentang kepentingan ‘MINAT’ dalam melakukan sesuatu?!!

Jika hati kita kata TIDAK BERMINAT, maka tiada usaha akan dilakukan, tiada keinginan, tiada kesungguhan, tiada semangat, tiada kesedaran. Kosong.

Sebagai contoh:
Kamu minat pada si dia, tapi ibumu mahu kamu sunting Si Joyah Jongang. Tapi hati kamu memang TAK MINAT. Ibumu suruh cuba, mana tahu cinta datang selepas kahwin. Maka kamu turutkan keinginan ibumu kerana hormatkan beliau. Kahwinlah kamu berdua. Dimalam pertama, kamu tidak teringin mahu menyentuhnya. Apatah lagi bila kamu lihat giginya yang jongang tue. Tiap, hari kamu lepak di kedai kopi dan berharap kamu akan terserempak dengan Si dia. Namun, kamu juga tahu bahawa Si Dia pun sudah ramai yang datang merisik. Kamu mula jadi tak menentu. Sudahnya, niat hati kamu ingin menceraikan Si Joyah dan meminang Si Dia. Tapi disebabkan ibumu, kamu tersekat diantara dua keputusan!!
Kamu faham tak apa yang aku cuba sampaikan dalam maksud tersirat ni?

Kejayaan itu, kita boleh capai dalam pelbagai cara. Rezeki Allah itu luas! Mungkin hari ini ditutup-NYA pintu rezeki kita, kerana disediakan-NYA untuk kita pintu rezeki yang jauh lebih baik!

Cuba kamu tanya setiap makhluk dimuka bumi ini, mana yang sanggup melepaskan sesuatu yang telah diusahakannya selama bertahun-tahun begitu sahaja tanpa hasil. Siapa?

Kamu! Cuba kamu letakkan dirimu di tempatku. Beritahu aku, apa usahamu! Lakukan untukku! Laluinya untukku!!! Dan buktikan padaku bahawa kamu akan usahakannya 100% tanpa jemu. Dan bila hasilnya tetap mengecewakanmu, cerita padaku keperitanmu…kekecewaanmu....

Seorang aku, cuma manusia biasa. 
Tidak miliki kuasa mengubah realiti.
Hatiku cuma, hati manusia. 
Teguh dengan sokonganmu,
Rapuh berkecai dek kata-katamu.
Kudrat ku cuma seorang manusia. 
Tiada mampu ku tanggung lara yang padat
Fahami aku, mengerti aku. 
Tiada ku minta, apa-apa diluar kemampuanmu. 
Cuma mengemis sokonganmu. 
Pengertianmu.
Restumu.

Beri aku peluang untuk mengejar keinginanku. Kemahuanku. Kehidupanku.

Selagi usiaku masih muda.

p/s: Masa depanku ibarat gunung dibalik kabus! Samar2 ketika ini, tetapi bila mentari menyinar terang, ia menjadi jelas. Yang ada cuma jalan. 
www.tips-fb.com

Thursday, January 13, 2011

New Messy Look!

Melodrama of aisyah ar at 1:04 PM 7 VVIP Readers Links to this post
Sempena tahun baru 2011 ni, aku decide nak berwajah baru lah kononnya. So, semalam puas meronda satu Holiday Plaza (again) dan KSL City (Shopping complex baru di JB tue!!!) survey the best price and service for my hair cut and all. Pikir punya pikir, akhirnya kami jumpa juga tempat yang kami rasakan 'Not Bad' to try though.

So, aku buat appointment with Newz Saloon di KSL City. Memandangkan, hairstylist dia meyakinkan aku so, I choose her.
Actually ak dah bosan sgt dgn rambut lurus aku ni. Aku sangat teramat nak buat bolb victoria style!!! Tapi, aku ingat, BETTER aku buat tahun depan sebab tahun ni aku ada agenda besar dan penting. Wedding along and all. Kalau berambut pendek with Kebaya, nampak tak ayu gtue!! hahahah!!
So, this is my new hair!! Baru siap curl dia nampak hard sgtkan. Tapi nanti lama2 dia akan nampak naturally wave. Hahahhahah!! Really...ghee~

Owh!!! Thanks to Newz Saloon sebab tempek gambar aku dlm photo album FB mereka!!!! Huhuuu....Terharu!!!! Nak tengok?? SINI (Poyo!!!)

www.tips-fb.com

Monday, January 10, 2011

Aku di Anugerah Juara Lagu ke-25!

Melodrama of aisyah ar at 12:35 AM 4 VVIP Readers Links to this post
Tak sangka Anugerah Juara Lagu sudah masuk musim ke-25! Bagi sesiapa yang mengikuti perkembangan AJL setiap tahun, mesti korang blh tengok perkembangan industri musik kita yang pada pendapat aku, Industri muzik kita sudah banyak berkembang dan pelbagai. Perbezaannya boleh dilihat dari segi pengaturcaraan muzik kini berbanding dahulu (up-to-date).

Baru je tadi aku menyaksikan Anugerah Juara Lagu ke-25 yang telah disiarkan secara langsung di TV3 bermula dari jam 9 malam tadi! Di host-kan oleh Sheryl Samad, Faizal Ismail dan Ally Iskandar yang pada pendapat aku kurang menyengat dan kurang menarik. Gabungan mereka bertiga seakan tidak serasi gtue. Ye lah, bila Faizal buat lawak, Ally tak reti  nak sambung malah seakan blur gtue.

AJL kali ni mempertaruhkan 14 buah lagu untuk dipertandingkan. Berikut merupakan finalis2 yang bertanding dan sedikit ulasan dari aku tentang persembahan overall mereka tadi. 
Yuna : Cinta Sempurna
Performance biasa2 aja sebab Yuna tak byk bergerak, cuma duduk bermain keyboard. 
Vokal Yuna jelas dan boleh tahan. 
Tomok : Berlari
Performance memang sah mantap (something refreshing!!). Antara yang best kot!!
Vokal agak kurang kerana ada sikit kurang jelas. 
BTW..its one of my favourite song!!
A.P.I : Pelita
Performance biasa2 aja (nothing special) cuma watak Lan tu nmpk extreme. Nice try!! 
Vokal Lan mantap (Semua pun tahu). Tapi Noh mcm kabur2 sikit
Shahir : Kebahagiaan dalam Perpisahan
Persembahan Shahir nampak kaku, lembik dan tak bermaya!!!!! Siyes aku menyampah dgn pompuan yang menyibuk atas stage tue!!! Entah apa2 jer lah..
Vokal jelas tapi biasa2 ajer (Nothing special at all).
Meet Uncle Hussain : Drama King
Persembahan boleh tahanlah. Nothing memorable. 
Vokal Black pun bagus cuma tak 'wow'.
Hafiz : Noktah cinta 
Persembahan biasa2 sahaja, tapi tiba2 ada gimik dia mati kena tembak gtu. Pastu terus bertukar pakai baju putih. So, I thought...nice try....
Vokal dia mmg mantap.
Ana Raffali : Tolong Ingatkan Aku
Persembahan boleh tahan ceria.
Vokal tidak berapa kuat tapi jelas.
Faizal Tahir : Selamat Malam
Persembahan memang unik (Kalau blh semua pelakon tue!!)
Vokal dia mantap!
Adira : Ku Ada Kamu
Persembahan menarik. Entrance unik (naik buai tue) 
Vokal jelas dan mantap!
Bunkface : Ekstravaganza
Persembahan bertenaga cuma nothing special.
Vokal Sam sememangnya hebat!
Black : Sofea Jane
Persembahan Black secara solo dengan beberapa penari latar yang pada aku biasa2 aja.
Vokal Black utk lagu ni jelas dan 'high not' dia berjaya!
Faizal Tahir : Hanyut
Persembahan beliau unik!!!!!! Memorable!
Vokal beliau meremangkan aku! Marvelous!
Stacy : Jahat
Persembahan beliau sgt bertenaga dan menarik!!
Vokal jelas dan antara yang mantap
Hujan : Mencari Konklusi
Persembahan biasa2 aja. 
Vokal totally biasa. Ha..ha...hampeh!

Berikut pula adalah senarai juri yang dipertanggungjawabkan untuk menilai lagu2 yang dipertaruhkan.

Juri2:
Acis
Azmeer
Habsah Hassan
Andy Flop Poppy
Amy Search
Acai
M. Nasir

Special performance yang mantap turut menyerikan suasana AJL ke-25!!

Dato' Sharifah Aini
Ziana Zain (vokal beliau meremangkan!!!!)
Dato' Siti Nurhaliza (MANTAP!!!)

Berikut ialah keputusan yang telah dibuat Juri
Persembahan Terbaik
Hanyut - Faizal Tahir
Vokal Terbaik
Hafiz - Noktah Cinta
Lagu Tempat Ke-3
Noktah Cinta - Sheikh Qalam & Ajai 
Lagu Tempat Ke-2
Drama King - Tun Teja & Taja
Juara Lagu Musim ke-25
Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali

Tahniah kepada para pemenang!!!!
www.tips-fb.com

Sunday, January 9, 2011

The Global Battle of The Band 2011 (GBOB)

Melodrama of aisyah ar at 5:44 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Salam Bloggers!!


Pertama sekali aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Churp Churp kerana memberi aku peluang untuk bersama memeriahkan event ‘Qualifying Heat 1 of The Global Battle of The Band’ yang telah berlangsung di Jazz & Blues Discovery, Johor Bahru pada 7 Januari 2011 lepas!
Free exclusive passes from ChurpChurp!
Pendaftaran bermula seawal 7 malam. Aku sampai terus daftar atas nama ‘Media for churp churp’. Kemudian aku diescort masuk ke dalam oleh salah satu daripada C&M Music’s Crew (antara penaja GBOB). Terasa diri macam orang femes pulak. Hahahahahahh!!! Ok…stop!

Disebabkan keterujaan yang melampaui batas, maka aku decided utk duduk paling depan. Supaya senang sikit nanti nak tangkap gambar band2 yang bertanding. Aku turut diberi Goodies Bag tajaan dari Eleavate. Thanks Eleavate!

Acara bermula pada pukul 8.30pm. Speech pembukaan di buat oleh Rina. After that baru diambil alih oleh host yang lain.
Dipendekkan cerita, malam tue terdapat 16 bands yang bertanding. Bak kata Juri kita
Ada Band yang berpengalaman dan ada yang tidak. Tapi overall, semuanya bagus.
The Taxi! My Favourite too!!
Bagi setiap 'Qualifying Heat', 4 Band akan dipilih untuk keperingkat akhir. Hasil daripada penilaian Juri dan audiences, sebulat suara memilih The Bombers dan Clique (I LOVE their own song 'JB, aku syg kamo!') untuk keperingkat akhir nanti . 
The NuRsE!! Vote them!!!
Manakala lagi 2 bands akan dipilih melalui jumlah undi di Astro Hitz FB bermula jumaat depan. Caranya cuma click butang ‘LIKE’ pada video yang kamu suka. Oleh itu aku akan mengundi band favorite aku iaitu ‘The NuRsE’. Yok ramai2 ‘LIKE’ The NuRsE! Trust me, they are amazing!!!!!!!!
Tidak lupa juga kepada jasa Issa Rodriguez yang bertanggungjawab membawa event terulung dunia ini di Malaysia, sekali gus memberi peluang kepada bakat2 baru di Malaysia untuk diketengahkan.

Bagi kamu2 yang berminat, ChurpChurp ada memberi tiket2 percuma bagi yang terpilih. Berikut adalah detail tentang event yang akan berlangsung:
Qualifying Heat 1

(Free 10 pair exclusive passes up for grab)
Venue: Jazz & Blues Discovery, Holiday Plaza, Johor Bahru.
Date & Time: 7 Januari 2011 at 7pm

Qualifying Heat 2
(Free 10 pair exclusive passes up for grab)
Venue: Soundmaker, Weld Quay, Penang
Date & Time: 15 Januari 2011 at 7pm
Qualifying Heat 3
(Free 5 pair exclusive passes up for grab)
Venue: Bangkok Connexion, Jalan Ampang, KL
Date & Time: 22 Januari 2011 at 7pm
Qualifying Heat 4
(Free 5 pair exclusive passes up for grab)
Venue: The Celebrities Club, Solaris Mont Kiara, KL
Date & Time: 29 Januari 2011 at 7pm
National Final
(Will be updated soon)
Venue: Dragonfly, KL
Date & Time: 12 Februari 2011 at 7pm
World Final
(Will be updated soon)
Venue: KL Live, Kuala Lumpur
Date & Time: 26 Februari 2011

So, apa tunggu lagi. I had my chance, now its your turns!! Find out more about these free passes HERE.

Bagi sesiapa yang terlepas menyaksikan persembahan Band2 yang bertanding, anda boleh saksikan persempahan mereka di Astro Hitz pada setiap hari Jumaat (bermula 7 Januari 2011) pada jam 9 malam. Pssst...kalau2 ada tertempek muka aku ke (perasan nak mati jap), buat2 kenal sudey...hahahhaah!! lalallalal~

p/s: Later aku post all gambar2 Band yang bertanding malam tue. OK!! Now nak msk pasta!! Malam ni kan Anugerah Juara Lagu ke-25!!
www.tips-fb.com

Friday, January 7, 2011

Menang Contest Cik Siti!

Melodrama of aisyah ar at 10:17 AM 9 VVIP Readers Links to this post
Mungkin ini tahun bertuah aku???

AMINNNNNN!!!....

Disini aku ingin membuat satu pengakuan ikhlas yang tak pernah aku siarkan di mana2 paper ataupun surat khabar ya….(perasannyer….mcm artis!) hahahhahah!!!! Pagi2 senyum lah sikit….ni masam jer...

Tengok nie….
Apa yang dimaksudkan oleh beliau adalah Contest ini!!!!

Ini pula adalah Entry yang aku pertandingkan.

Selama aku berblogging ni, belum pernah pun aku join contest pastu menang. Kalau contest tue based on lucky draw, compem aku tak kan menang punya. Tapi kalau based on judges, probability menang bmungkin 20%!

Pssttt….sebab tue, aku tak berapa minat join contest yang diadili based on luck ni…sebab compen tak menang. Tapi kalau based on judges, aku join. Bersesuaianlah dgn entry yang ak pertaruhkan. Setidaknya, dinilai juga. Huhuuuu….barulah rasa usaha dihargai gtu. (Pendapat aku lah…maklumlah, diri ni bukannya bertuah sgt pun..hahhaha!!) lallalalla~

Tapiiiiii!!!!

Tidak sangka, ditahun baru ni, aku dikhabarkan menang contest!!!!!!! Sumpah aku TERHARU!!! Terkinja2 mcm ape dah….hahhahahahah!!!

Anyway, nak congratz juga pada pemenang2 lain…TAHNIAH!!!!

p/s: Thanks Cik Siti. You’ve made my day…huhu..
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal