Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, August 30, 2011

Tok Kadi Pilihan Hati

Melodrama of aisyah ar at 3:31 AM 1 VVIP Readers Links to this post
Pernah tak korang terpikir, bila kahwin nanti korang mahukan siapa menjadi Tok Kadi korang? Pernah? Sebabnya, sesetengah orang mereka tidak kisah dengan siapa mereka akan dikadikan…tapi aku….siyesly aku kesah!!! Heheee…
Kalau boleh, aku mahukan Tok Kadi yang menikahkan Umi & Abuya aku 26 tahun lepas. Ishk…tapi, munasabah ke??

Orang kata, “nak seribu daya, tak hendak seribu dalih ma….”

So, aku pun minta Mr. Fiancee dan abuya tolong merealisasikan permintaan aku tuh. Tak kisahlah dimasjid mana dia buat, aku akan kesana!

Kamu tahu, pada mulanya susah betul nak hubungi Tok Imam ini. Sebabnya, dia rajin pergi umrah. Asal call aja, pembantu rumahnya yang jawab, kata “Datuk, ngak ada, dia ke Umrah”

Tapi berkat kesabaran dan keinginan yang membuak2!!! Hahahah!!! Urusanku dipermudahkan….setelah Abuya & Mr. Fiancee pergi kerumahnya, menyerahkan borang nikah, secara rasminya Tok Imam ini menjadi Tok Kadi ku nanti.

Moga2 aku mendapat berkat dari Imam yang telah menyatukan Umi & Abuya ku ini. Agar perkahwinan aku nnt seharmoni perkahwinan umi & abuyaku…

Terima kasih Dato’ Imam Mahad…..

www.tips-fb.com

Monday, August 29, 2011

Deco HANTARAN!

Melodrama of aisyah ar at 2:00 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Selesai studio photo-shoot, now aku focus kepada barangan hantaran. Ada yang sudah ditempah tunggu siap…ada yang masih dicari…ada yang masih tak tahu nak cari apa…hahah!!!

Apa pun, kami decided hantaran 7 berbalas 9. Memandangkan ramai betol nak sponser untuk hantaran aku, so 9 tu tak der maknanya!! Compem lebih!! Bgslah…selamat duit akuh….(walaupun tak kuar sesen pun…hahhaha!! ) =P

Lepas puas aku ajak Mr. Fiancee tu discuss pasal hantaran, akhirnya berjaya juga kami mencukupkan kuota hantaran!! Harharhar!!!

So, aku ni kan senti-mental! Hahah!! So, aku decided nak deco sendiri hantaran aku tue sume!! Jgn spe kacu…Cuma sirih junjung aku tak reti nak buat, so aku serahkan pada umi aku deco…hehehe…

So, sebab excited terlebih, lepas bersahur, aku pun cuba try & error deco hantaran aku tue…so, ni lah hasil try & error tue…umi aku tgk geleng-geleng kepale dia…aku tgk angguk-angguk kepale aku…hahha!!!

Peringatan: ini cuba gambar trial aku sahaja ya…sebab, now aku ada sedikit perubahan nak buat lah…nak tgk hasilnya?? Kena dtg majlis aku lah!! Hahah!! Poyo jer… =P
www.tips-fb.com

Shoot that Studio!!!

Melodrama of aisyah ar at 1:11 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Beberapa minggu yang lalu. Sewaktu aku tidak busy dengan final exams aku….aku buat appointment ngan Ixora for our wedding’s studio photo-shoot!!

Aku bawa sekali bakal pengapit aku, my sis Uder menemankan aku. Sebabnya, dia sama cerewet macam aku. So, senang sikit untuk aku minta opinion. Sebabnya, nak pilih baju untuk photo-shoot tu ajer dah makan berejam lamanya. Belum masuk, make-up lagi. Posing lagi! So, I need a fast criticisms and she can be count on! Hehee….

So, dalam pakej aku boleh pilih 3 baju. Satu untuk nikah dan 2 persalinan. So, aku pilih satu pasang untuk sesi photo-shoot ni. Lagi dua kita pikir kemudian ajer. Aku pun dah pening. Sebabnya, baju yang aku nak tak AVAILABLE di Ixora.

I need to think FIRST!!! Fuhhh!!

Apa pun, muka aku jadi totally lain bila disolek dgn tebalnya. Hurm….aku nak post gambar studio tu kat sini, tapi nnt tak surprise arr kan…so, aku letak gambar yang Uder aku sempat snap ajer lah…orait!!
Kalau korang rasa nak komen apa2, silalah berbuat demikian. Pendapat anda amat diperlukan ketika ini yeh!! Apa pun, doakan kami ya…

p/s: Sesi photo-shoot tu mmg sgt FUN!!! Thanks abg photog!! Sabar layan kepala kami yang tak betol neh!

www.tips-fb.com

Thursday, August 25, 2011

Baju Raya

Melodrama of aisyah ar at 7:52 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Just because I’m finished my exams today, so I celebrate it with my babies!!
Owh….iyep…I have a lots of babies!! Semuanye muka ikut aku!! Maklumlah…anak I kan….hahhaha!!!

I don’t know how I end up shopping at Daiso today! Niat memula tue, abis exam trus nak balik umah sambung tdo an…tp….tetiba terasa macam awal lagi jer untuk balik…so, kaki pun ajak jenjalan….

Dugaan besar weh kalau dah ada kat Daiso neh!!! Sume barang pun cute miut…mcm aku!!! Hahhaha!!! Pasannyerrrrr!!!! Akhirnya, aku terbeli baju raya untuk babies catty!! Hahhah!!!!

Owh ya…aku pun beli file weh!!! Siap ngan note pad sepasang weh!!! Kononnya nak jadikan buku resepi aku daaa…..hehehe….jangan marah ….ghee~~~

So, bila aku sampai umah, kebetulan pula adik aku, Achiq mmg dah mandikan Nanies Catty aku tue sume….langkah kanan betollahh….so, aku pun test tgk baju raya tue muat ke tak…


Apa yang mampu aku luahkan disini cuma….
HAHHAHAHHAHHHHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHAHAHAAHHA!!!


Maaf ya…aku ni jakun sikit….tapi, siyesly aku nak gelak….


HAHHAHAHHAHAHHHAA!!


p/s: Aku beli apron pink!!! Hahahhahahahha!!!!

www.tips-fb.com

Saturday, August 6, 2011

Wedding Package!

Melodrama of aisyah ar at 12:50 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Pencarian Wedding Planner (WP) aku sudah pun selesai. Lega hati! Aku memilih IXORA DESIGN. Sekarang aku dah boleh focus pada perkara2 lain especially get ready for my Final Exams in 2 weeks from now!! Hahhaha!!!! Nak tahu apa aku dapat dalam pakej yang ditawarkan:


“PAKEJ ISTIMEWA IXORA (RUMAH)”


- Pelamin Rumah (8'X4')
- Hiasan Meja Makan Damai serta Tabir
- Baju Sanding L/P (1 Psg)
- Baju Persalinan L/P (2 Psg)
- Make-up (3X)
- Aksesori Pengantin L/P
- Dandanan Rambut & Tudung (Nikah)
- Kipas, Bantal & Payung
- Gambar 5 Roll (200 pcs) berserta album (Studio & Outdoor)
- Khemah Arabic (4 unit) termasuk scallop, kain tiang, kipas & lampu
- Meja Bulat (20 unit) termasuk alas, skirting dan runner
- Meja Petak (6 unit)
- Bunga Meja
- Kerusi beserta sarong (160 unit)
- Kerusi Banquit Exclusive (24 unit)
- Meja Kek
- Katering termasuk Kendarat dan set pinggan mangkuk
- Lauk Makan Damai (12 orang)


PERCUMA:


- 1 set kerusi pengantin makan damai
- Frame beserta gambar (16’x20’)
- Bunga tangan (Fresh Flower)
- Kek Pengantin 3 Tingkat
- Khemah Masak (1 Unit)
- Pintu Gerbang
- Sangkar Kek
- Banting
- Henna


Kesimpulannya, IT’S A COMPLETE & PERFECT DEAL I GOT FOR MY BUDGET!! Ahad ini, aku pergi pilih Baju Pengantin & Shoot gambar Studio sebab aku merancang nak letak gambar dalam Banting tue!! Muahahhaha!!!
p/s: Dalam mencari Vendor untuk WP ni, kamu mesti pandai. Nantilah aku share. Next time babeyh!

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal