Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, September 21, 2012

Baby Checklists

Melodrama of aisyah ar at 2:22 PM

Oleh kerana aku tengah ‘Moody’ tahap dewa, aku tak boleh duduk diam macam selalu. Nanti otak aku fikir macam2 versi karut marut. Kalau aku x pregnant, rasanya perabot dalam bilik aku tu dah lama berubah wajah kot. Nasib baiklah aku tengah pregnant, nak ubah almari baju mcm selalu dah tentu tak boleh. Macam mana pun, niat di hati ni mmg nak mengecat bilik tue. Dah bosan dgn warna yang ada sekarang ni. Sempena kelahiran ‘My Little Heartbeat’ nnt, igt nak cat warna Lavender and baby blue. Tapi, umi pulak kata ‘Jangan…..awak tu pregnant’.

Habis tu, mcm mn? Nak harapkan siapa?? Huhuuu….ni buat aku nak emo balik ni!! Hormon!!!! Hormon!!!

So, aku pun decide untuk mengemas, mengemop ajer lah….Menyediakan ruang untuk letak barang2 baby boy aku tu nanti. Sebulan aje lagi, macam tak percaya cepat je masa berlalu. Ok, sekarang aku teruja. Cepatlah lahir Mohd. Danish, jadi pengubat hati mama ketika emo cam ni…..

So, nnt igt nak shopping katil dan drawer baby. Aku dah siapkan label utk drawer baby tu nnt. It’s gonna be awesome!!! Maklumlah, minggu depan kuliah aku dah start. Kena focus pada study pulak, sebab subjek semester ni from Teesside University. Tak leh main2….kna focus!! Focus!! Mmg xleh ponteng….sebab nnt bulan November nak ponteng bersalin. Huuuu…

So, ni ada sikit listing untuk mom2be out there. Listing aku ni pun, after puas aku buat research dr hot mama, hot mama yang dah Berjaya melahirkan di luar sana tu…huhuu…

Apparel:
Pyjama (Long Pan)
Day wear (Short pan)
Sleeveless / Jumpsuit
Mittens & Bootees
Receiving Blanket
Swaddle
Binder
Socks
Handkerchief
Hat
Diapers New Born (Huggies)

Health Care & Hygiene:
Grooming Set (Comb, nail clipper, scissors, etc)
Medicine set (dropper, syringe, thermometer, etc)
Minyak Telon / Vicks
Diaper Rash Cream
Cotton Bud
Cotton Wool
Baby Wipes
Baby Bottle Cleanser

Bathing & Grooming:
Bath Tub
Wash Cloth
Bath Towel
Toiletries
Bath Tub Mat
Baby Bath Support
Changing Mat
Baby oil & Cologne

Travel:
Infant Car seat
Diaper Bag
Travel Matress Set
Travel Waterproof Bed Pad

Bottle-Feeding:
Feeding Bottle & Teats
Bottle & Teat Brush
Bottle Drying Racks

Breast-Feeding:
Breast Pump set
Breast Milk Storage
Nursing Bra
Breast Pad
Nipple cream
Nipple Protection Pad
Sterilizer & Warmer

Nursery:
Baby Cot
Changing Cupboard
Mosquito Net & Stand
Crib Set (Pillow, Bolter, cot bumper, fitted sheet, comforter)
Mattress
Blanket
Musical
Swing / Bouncer

Pantang:
Tukang Urut
Set Bersalin (Optional)
Bengkung
Maternity Pad
House Shoes
Disposable Underwear (Optional)


www.tips-fb.com

1 VVIP Readers on "Baby Checklists"

Betta sp on September 24, 2012 at 2:26 PM said...[Reply to comment]

selamat beranak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal