Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Monday, September 6, 2010

Hamster naik bus!

Melodrama of aisyah ar at 3:15 PM
Eh...kejap!! Kejap!! Sebelum tu, ak nak umumkan disini bahawa pada 31/8/10 berangkatlah ak ke Johor Bahru!!! Fuuhhh, naik bus Star Mart Executive Coach tu!!! Massage bus!!! Urut2!!! Grrrrrr...grrrrr...gtu..hahhaa!!! (mcm pelik je bunyinya!! Hahhhahha!!).
Tempat duduk LUAS + Massage!!
p/s: maaflah, tak dpt nk ber-blogwalking melawat kamu semua.

Maknanya, ketika ak menulis entry ni, ak dah pun berada di JB!! My Home Sweet home!
Muka bangun tido...(abaikan ke-hodoh-an-nya!)
Ok, berbalik kepada tajuk entry kita. Kalu kamu perasanlah kan, awal bulan lapan tempoh hari, hamsters ak si Trixy dan Caslyn selamat melahirkan 10 dan 6 ekor anak!

Memang pd mulanya ak nk jual 10 ekor kat kedai Pets yg selalu ak beli makanan mereka tu. Tp, adik ak uda pulak suwo ak bw balik sume2. Beliau nk buat masak katanya. Hahhaa!!!!!

Ok, ak pun hangkut-lah mereka semua ke JB! Oleh kerana Trixy dan Caslyn tak blh bertembung (klu tak, men tarik kaki ajo kojenya!) ak terpaksa asingkan mereka.

Oleh kerana Trixy sangat naughty, ak letak dia dlm partition yg dia tak leh nk gigit2 (meronta nk keluar punya version!)

Caslyn pula ak letak dlm travel pack Habitrail Ovo suit. Dia sgt behave!! Tak terejal mcm Trixy. Senyap je...lembut je..tido je...that's my girl!!!

Casmo? Hahha!!! Oleh kerana beliau sgt tak blh blah comelnya, ak letak dalam mangkuk kecik yg muat utk dia shj (apa kna mengena ngan kecomelan ni?). Actually, that is his fav place to sleep. Huhu....
Ini mereka (masa di KL Sentral...ak terjaga time drop penumpang..
Tu baru yg dewasa, yg terejal 16 ekor tu camna??? Itulah dilema ak pada mulanya. Setelah ber-habis pikir, puas tukar ganti tempat, (mesti Rum8 ak naik pelik tgk ak tak settle2 packing dorg..) akhirnya ak decided letakkan mereka semua dlm sangkar tempat Caslyn & babies used to stay! Huhu...
Tapi, tetiba ak rasa mcm ramai sgtla pula dorang tu dlm sngkar yg tak berapa nk besar tue. So, ak pilih 2 boys yg terkecil utk stay ngan Trixy manakala Shibo & Shibi stay ngan Caslyn.

Pada kamu yg ada hamsters, and selalu bawa hamsters kamu travel around, hope u can share with me your way of handling them in packaging them for a comfort and safe journey.

Ouh!! Tak lupa juga DeBumbum & Ratatouille!! Mereka pun first time naik bus. Just like my babies hammies.
p/s: Selamat Balik Kampung Semua...

Makhluk ini amat mengejutkan ak, krn telah berjaya membesar dgn sgt debabnya!!!
ABC namanya. Adik ak, Haikal yg punya dan beliau juga yg beri nama ABC!
www.tips-fb.com

2 VVIP Readers on "Hamster naik bus!"

naz on September 6, 2010 at 7:49 PM said...[Reply to comment]

haha sayang betul u kat mereka :)

che fara on September 8, 2010 at 1:50 AM said...[Reply to comment]

comelnya ABC! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal