Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Saturday, July 31, 2010

Pups Developement

Melodrama of aisyah ar at 12:38 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Casmo + Trixy = Caslyn + 10 pups!!

Ishk….ape mende neh??
Nak kata math, mcam mana nk settlekan?
Decision process kew??
Maybe….huhuuu….

Karut dah lah tue…
Ak skunk nie tgh ckp pasal hamster ak yg kiut miut thp dewa tu lah!!
+++ N.A.K.A.L tahap ilang sabar punya!!! Muahahhaha!!!

Ak dah lama nk khabarkan pada semua, ttg perkembangan makhluk kesayangan ak ni…Cuma tak berkesempatan aje. Cuma kali ni, ak rasa ak ada masa utk paparkan bersama kamu ttg mereka.

Semalam, iaitu 29 Julai 2010,
Trixy telah selamat melahirkan 10 ekor anak yg tersangtlah kecik!!!
(nampak dek umi, pengsan dia!! hahhha).

Ini adalah mereka dihari pertama kelahiran mereka!!!
29 Julai 2010
INFO:
When pups are first born, they are completely naked (no fur) and bright red (pinkies). They are unable to regulate their temperature. Both their eyes and ear flaps (cuping telinga) are closed, so they can neither see nor hear. They are born with both claws (kuku) and whiskers (misai), but the claws are quite soft so that they do not injure the mother during birth. They have no teeth yet and all they can do is squeak to get their Mom's attention.

Ini pula adalah hari ke-2 mereka!!
30 Julai 2010
INFO:
Their skin is very thin at this point and you should be able to see their stomachs full of milk. They look like little white beans inside the pups' tummies. If you look at their eyes, you will be able to tell the eye color even before they are open. If the eye patches are red, then your pup will have red eyes, if the patches are dark, they will have black eyes. Their umbilical cords (tali pusat) are still attached and can be seen as small, dry, black segments on the middle of their tummies.

***********************************************************************
Mereka pada hari ke-3!!!
31 Julai 2010
INFO:
The ear flaps begin to open on days 3 and 4 and the pups' umbilical cords have fallen off. You will also see a light fuzz beginning to cover your pups. If you are familiar with the colours your breeding pair will produce, you may be able to tell what colours your pups are now.

Mereka di hari ke-4!!
1 August 2010
INFO:
The pups have also gained a layer offat, and so do not look as helpless as they did when they were born. Their eyes are continually developing and you can now see the eyelids forming. They can be seen as a prominent crease over the developing eye patch.

***********************************************************************
Mereka di hari Ke-5!!
2 Ogos 2010 (My B-day!!)

***********************************************************************

Psst!!! Kamu nk tahu tak,Caslyn ak yg kecik kenet tu pun nk bg ak HEART ATTACK dgn selamat melahirkan 6 ekor anak yg tersgtlah kecik!!! Macam mak dia juga!!

Day 1 - 1 August 2010

Day 2 - 2 August 2010
Free Signature Generator

www.tips-fb.com

Monday, July 26, 2010

Temah nak Grad!

Melodrama of aisyah ar at 9:24 PM 1 VVIP Readers Links to this post
Sebenarnya, ak sgt gembira + teruja bila memikirkan hari penuh bersejarah adikku Uder nanti!! Kamu nk tahu hari apa itu?? Isshhkk!! Bukan hari dia nak nikah lorrr…lambat lagi kot….itu kita kna tunggu khabar dr empunya badan sendirilah ya…ak tak berani nk memandai2 dlm bab neh…isu sensitip beliau lah katakan.

Apa pun, hari bersejarah tu bakal menjelang bulan Ogos ni nanti!! Exactly on 8 August 2010 my beloved sister, Siti Fatimah Abd Razak akan meraikan hari Graduation Beliau di USM, Penang!!

Sekarang ni ak tgh usaha kumpul duit nk belikan beliau hadiah graduation yang di tuntut2 beliau tak putus2!! Hahhahah!!! (Sabar ya Timah, akak mu ni tgh ikat perut buat belikan kamu hadiah neh!!)

Rancangnya, rombongan dr Johor iaitu, Umi, Abuya, Along, Cik Su, Umi Kalsom dan Abu Bakar akan gerak ke Penang pada 6hb Ogos tue..insyaallah, klu tak ada apa2 hal. Makanya rombonganku iaitu diriku, ‘Si Tomey’ ku, penari kabaretku-Alang dan Pemenang watak Leha kita-Achiq akan berangkat ke Penang pada 6/7 Ogos tue. Mungkin akan ronda2 satu Malaysia disekitar Penang sementara menanti rombongan dr Johor tiba.

Uder camna?? Heheeee…minah ni dtg awal2 lg. katanya nk berebut baju jubah. Ye lah, Cik Diva kita ni mananya pakai yg gelebeh2. Sume mesti ada ciri2 ke-Diva-an gitu! Owh! Amat berbeza sekali masa graduation day Along!! Along, asal boleh je minah tu. Main tangkap muat jer…patut pun foto Graduation Day dia sgt disaster!! Hahhahahahhah!! (Muka Along tu sorang je lah…hahha!! Muka ak, maintain Cun gtue!!)

Harap semua yg dirancang berjalan lancar. AMIN!! Kali ni, gambar ‘Si Tomey’ pun aka nada dlm foto familyku!! Huhuuu…..kan sudah ku bilang, kami telah direstui oleh Pak Razak!!! Tak kan ku sia2 kan Restu-mu bapa kesayanganku!!! Huhuuu..

Oleh itu, Selamat BERGRADUATION!!! (Tunggu giliran ak plak nnt!! Mesti V.O.U.G.E!!)

p/s: I Love my SISTA much!! much!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

'Paparazi'

Melodrama of aisyah ar at 12:54 PM 0 VVIP Readers Links to this post
Hari ni ak hendak bercerita mengenai ‘Mereka’.

Namaku Aisyah! Ak mmg ske komersialkan nama Aisyah AR ak tuh, coz ak nk bezakan diriku ngan ‘Aisyah2’ lain dalam dunia ni. Harap maklum. AR tu nama bapaku. Abd Razak dan bukannya Abd Rahman ya. Harap maklum juga.

Ak mmg lahir2 je dah mcm ni. Jika Allah kata mataku sepet, maka sepet dah lah mata ku neh! Itu semua dah ketentuan-NYA menjadikan aku secara zahirnya begini. Jika ada yg masih tidak berpuas ati ttg zahiriah ak, ak tak pat nk kata apa la an. Tak kan kamu nk mempertikaikan kejadian Tuhan?! Kamu sendiri jawab.

Ak pun tak fahamlah dgn segelintir org yg mmg tak blh nk lihat kebahagiaan org lain. Nak kata ak kacau mereka, ak tegur pun tak! Apatah lagi terhegeh2 kat dorg an. Ishk, ak duduk diam2 wat keje ak pun ada juga nk ambush ak, ngumpat ak sana, ngumpat ak sini. Ishk, da macam artis lah pulak ak nie. Byk tol Paparazi tanpa gaji nk buat liputan pasal ak!!

Pastu, ak hairan sgt tue, ada pula yang nk sound menyaun ak tuh!!! Nak kata dia kenal ak, ak pun tak kenal dia. nak kata kita pernah borak, ak sampai mati pun tak leh nk recall. So, apa masalahnye skang ni?? Apa aje lah yg ko nak??

Ke, ko nk kawan ngan aku, tp ko kata ak sombong?? Gtue?? Ishk, mmg patut pun ak tak terdetik nk berkawan ngan ko, coz ko ske judge org tanpa usul periksa. Ak plg rimas ngan org yg mcm nie.

So, ak skang ni mmg ske menyendiri! Ak nk buat kerja aku, mind my own thing. Focus on my bisnes (Contact Lense n N.Lemak-Fav!!), my study, my sisters, my boy, my Casmo, Trixy, Caslyn and of course my bestie, Yati. So, you see…nama kamu tak tersenarai pun dlm kamus idup ak. Maka dgn secara sopannya ak minta kau supaya menempel di tempat lain ya. Sebab ak tak ske bela PARASIT!!! Ak RIMAS!!

Jangan pernah menjatuhkan hukuman, jika tidak diadili!! Renung2 kan….
Free Signature Generator www.tips-fb.com

Kesyukuran-Ku

Melodrama of aisyah ar at 12:26 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Berkat kesabaran ak mengharungi onak dan duri kehidupan kampus (cehh!! ayat tak leh blah..)

Disini ak ingin memanjatkan kesyukuran tak terhingga ku pada yang ESA!

Alhamdulillah, segala yang ak rancangkan berjalan lancar. walaupun sedikit merangkak pada mulanya, tapi kini semakin lancar.

Bisnes ku berjalan lancar dan ak sudah mula merasakan hasilnya. Aku harap, tiada pihak yg dengki mensabotaj kerja halal ku ini.

Berniaga lebih baik daripada mencuri! (Pesanan daripada Penaja)
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

'Adik' Tiruan

Melodrama of aisyah ar at 1:31 AM 2 VVIP Readers Links to this post
Kehadapan insan yang bernama 'Adik'..

Akak tak tahulah siapa kamu wahai 'Adik'...dan apa motif kamu menyamar sebagai 'Adik' tanpa identiti, cuma pada akak tak ada biadapnya penulisan akak disini. Akak tak de pu la memaki hamun segala pd umum. Akak tak pula melucah disini.

Apa releven-nya, penulisan akak ni dgn imej pompuan free-hair?? Aiiikkk!!! Ke, 'Adik' ni ada motif lain?? Tetiba tanpa angin tanpa ribut nk ngata akak 'mencemarkan imej pompuan free-hair' plak!! Apa Kes??!!!

Ke 'Adik' nie silent reader akak yg mmg nk cari pasal balik?? hmmm...

Sorry ar 'Adik'....akak di sini, tak de masa nk layan org hipokrit mcm adik nie...apa kata 'Adik' g main jauh2...(Org tak cukup umur, tak sesuai disini ya..) lagipun, akak nk nasihatkan 'Adik' juga ya, tak baik ngata org blakang tau...ngumpat tu 'Adik' igt bgs ke?? haaa....nak2 lg klu adik ni seorg yg bertudung....ishk..ishk..ishk...tak ke dah cemarkan imej wanita bertudung nnt?!!!

Sudah2 lah tue...tak perlulah nk menyamar jadi 'Along' 'Abang' Apek' 'Nenek' 'Mak' ke apa ke pas nie ya!! Naik meluat akak layan eh...

Shuhhhhh!!!! Daaaa~

p/s: Tak baik tau dengki sesama kita....haaa....dah, g main jauh2 ya!! Shuh!! Shuh!! Nnt bila 'Adik' dah cukup umur, kita 'Borak' lain ok!!
Free Signature Generator www.tips-fb.com

Tuesday, July 13, 2010

Judging us once, judging us twice!

Melodrama of aisyah ar at 12:41 PM 0 VVIP Readers Links to this post
Ok…ko tgk ini muka…tgk…tgk lama cket…lagi lama bleh….laaaaaaa…ko toleh lain plak asal??!!

Ak bkn hape lah an…ak just rimas arrrr…np ek, keje mulut org ni asyik nk ngata org lain. Ko tak pasan ke, ko ngata dia…diri tu lg lah dasyat! Ok, ak stop mengulas!

Back to the main point! DON’T JUGDGE A BOOK BY IT’S COVER!!

Korg tentu dah termuntah2 dgn frasa ni an. So hari ni ak nk sumbat masuk frasa ni dlm pale otak org yg tak reti2 bahasa lagi ya.

Jadikan citer mami jarum tu sebagai ikhtibar sudah…malas ak nk bebel panjang arr…
Kalu ko tak ske ko BLAH arr…jgn ckp tak serupa bikin ma…ko kata mcm2, tp ko 24hrs dok buka page dia, ngadap muka dia n all berulang kali…apa ni beb…(kata tak molek…dah tu ko buat apa kt sini an!)

Dah lah…..muhasabah diri tu ha…jg tepi kain ko sendiri molek2…jgn nnt ada yg ngendap, tak sedap mata memandang (ok, ak karut! Abaikan..)

p/s: Antara Apple Hijau n Apple Merah. Tak semestinya yg Merah tu comfirm MANIS!! Tau ark Apple Hijau lagi masam2 MANIS?!! lagi sodap!! Hmmm….
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

COME-BACK!

Melodrama of aisyah ar at 10:48 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Lama tol ak tak hapdate-kan blog terchenta neh!! Actually byk gler ak nk bebel…tapi tak terbebel-bebel…kadang2 tue excited gler nk post!! Eceh…balik2 terus bukak lappy, ngan tak basuh muka (ada make-up TEBAL seinci tuh)..pastue, bila lappy ready baik punya, mata ak lak meragam…meroyan nk tido…pale pun da berat. Last2 Zzzzzzz….

K.I.V next day (kononnya lah…)

Pastue….penat….letih…serabut….happy…gado…heppy…meroyan….pengsan…ahhhh!! sudah!! Tak hapdate2 gak blog nyer!! Maaplah yer…

Ishk, ak bkn hape….sj nk khabarkan yg adik aku achiq, dah masuk U!!! U apa?? U akulah!!!! Bak kata Pak Razak-nya….kami meneruskan generasi adik-beradik SITI di UUM pulak!! (After SIGS…) Hhahahha!! Ishk, klu nk ckp pasal SIGS neh tak cukup ms ak nk mory…next entry lah ok!! Promise!!!

Kali ni, Tuan Razak n Madam Zainab escort bersama mendaftarkan diri ke UUM tuh! Amik ko…g naik beca je wak…himpit2 lew kami (ak, alang n achiq) kt blakang tuh…Tuan Razak gigih kayuh beca tuh ha…Madam Zainab tau orchestra aje kojenya!! Hahhaha!!! (I miss those moment!!)

Sampai Kedah, kedtgn kami disambut pukulan tin2 kosong…meriah tak meriah ko!! Amik ko durian berguni2…ak BENCI durian!! Makanya ak diberi CEMPEDAK goreng yg sgt masyuk sama ini mulut lah!!!! Oh!!!! Ak sgt bahagia!!! Siyes weh!! Lepas gian punya melantak!! Ahhahahah!!!

Ok, pape pun, ak sgt rindukan memory perjalanan dari JB-KEDAH bersama2 tuh!! Walaupun kdg2 ribut, kdg2 petir, kdg2 orchestra bunyi hip-hop dr Madam Zainab kita, ak tetap happy...sume tue wat ak rs kita sgt rapat!!! Sgt kenal each other!! Sgt memerlukan each other n sgt…sgt…ok ak stop!!

Paper pun, SELAMAT MASUK ‘U’ SITI RUQAYYAH ABD RAZAK!!
(sila pronounce nm beliau dgn betol ya, jika tidak…hmm….)

p/s: Green Light dr Tuan Razak, buat hatiku LEGA!! KINI KAMI TELAH DIRESTUI!!! AK BANGGA!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal