Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Thursday, October 29, 2009

"Pendakwah Bebas" Tak Diundang

Melodrama of aisyah ar at 5:45 PM 15 VVIP Readers Links to this post
Anonymous said...
alah...citer pasal coklat pun nak bising2...wei...x pernah dapat hadiah ke wei??????? Ko ni aku rasa ingat muka ko cantik sangat ke?? So jgnlah nak terkinja2 asyik dok adik beradik berangan 24hrs...Insya Allah lah 5CT's masuk neraka jahannam...tak pandai dah nak tutup aurat...dari kecik mak ayah x ajar ke?? ke korang yg taknak belajar?? rasa cukup agama dah bagi...belajar agama tingi2 sampai cucur atap..tapi xnak applykan pada kehidupan harian apa guna beb?????
October 27, 2009 9:45 PM


So,yang pertama sekali….apa kejadah KAU buat kat BLOG aku?? Aku yang terkinja ke ATAU KAU yang terkinja nak TENGOK AKU??? KO JAWAB LA SENDIRI AN!!!!

Aku dapat cokelat tu NASIB BAIK AKU LAH!!! Aku tak nak jadi macam KAU!!! Langsung tak bersyukur malah mencaci keberuntungan orang lain. KAU nie apa kes weh!!! SAKIT MENTAL?!! Ke KAU ni jeles??? Tak de sape nak bg cokelat kat KAU??? KAU cakap betol2 ckit!!!

Weh!!! Kalu aku CANTIK ke, tak CANTIK sekali pun apa masalahnyer ngan KAU?? KAU JELES tgk aku cantik dari KAU??? Ke tak da sapa nak kata KAU cantik yang KAU jd tak betol camnie??? KAU nie nak apa sebenarnya??? Siapa KAU pada aku?? NOTHING!!!! Aku ulang sekali lagi, NOTHING!!!!!!

At least aku terkinja2 pasal adik beradik aku. Bukan ,mcm KAU. Silap2 adik2 KAU pun tak nak ngaku KAU darah daging dorg dgn perangai busuk KAU nie. Kesian lah KAU, dah lah mcm ni, entah ada sibs pun aku tak tau la an, mulut jahat pulak tue, hati busuk lagi. Baik KAU g MATI jer lah. Setidaknya, KAU tak menyusahkan hidup org lain.

KAU ni lagak macam pendakwah. Tapi perkara asas pun KAU gagal. AKU ke KAU yang tak sekolah agama?? Belajar Tauhid ke tak ko nie? Naper KAU ni JAHIL sgt? KAU tak tahu ker, tiada siapa blh tentukan seseorg umat itu masuk NERAKA atau SYURGA, melainkan PENCIPTANYA!!! Ko jgn bawa AJARAN SESAT pula kat Blog aku nie weh…Ni aku tak ske nie…

AURAT!! Mmgnyer, KAU tu SUAMI aku ker yang KAU nak berkokok satu dunia nie?? Apa kejadah KAU bebel kat BLOG aku ni?? KAU nak aku KAWIN ngan KAU ker yang KAU mati matian nak tgk AKU pakai tudung nie??? Kau ni sape sebenarnya?? KAU NAK APA DARI AKU?? KAU NAK AKU JADI MACAM YANG KAU MAHU?? BEGITU? THEN WHAT?? Kiranya nanti, KAU puas hatilah KAU dah Berjaya ubah aku gitu?? KEPALA OTAK KAU lah!!! KAU ni sesatlah aku rasa, KAU ni tersepit antara dunia Jahiliah KAU tu ngan dunia NYATA.

Aku dah biasa jumpa org mcm KAU ni. Sikit hari dulu pun, ada juga PENDAKWAH BEBAS berkokok kat BLOG aku nie. Pastue SENYAP!!! Skang ni, KAU pula. Apa KES!!!! Mmgnyer, KAU kenal aku ker yang KAU begitu CARING TAHAP GABAN KAT AKU NIE??

Paper pun, terimalah kenyataan bahawa dakwah sesat KAU tu tak laku disini. Kalau KAU rasa nak buat gimik lagi kat page aku ni, SILAKAN. Dosa KAU, bukan aku. Ada AKU KISAH?? Blh BLAH LAH!!!

Free Signature Generator www.tips-fb.com

Wednesday, October 21, 2009

A Lil Surprise

Melodrama of aisyah ar at 5:00 PM 9 VVIP Readers Links to this post

Hari ni aku sgt happy…I mean, extremely happy!!! Kenapa??? Heheeee…
Sebab…
Masa aku kelam kabut nak pergi kelas process writing td…
Tetiba aku tgk dlm kete ada bunga n chocolate!!!!
OMG!!!!! Is it for real??
Aku tau ‘Si Tomey’ bgn pagi hari ni walaupun class dia tgh hari nanti…
Dia kata ada asgmnt penting….rupanya ini asgmt dia….
Aku agak stunt beberapa minit gak b4 I realize that I’m crapping late to my class..
Ari ni ada presentation….hahahhaha!!!
Gosh!!! I am the luckiest girl in the world to have him in my life….
p/s: Thanks Bie……no words can describe how thankful I am…

Free Signature Generator www.tips-fb.com

Saturday, October 17, 2009

HooHoo..

Melodrama of aisyah ar at 6:21 AM 1 VVIP Readers Links to this post
For these past few days, I’ve been busy settling things that are important for my future BTW. I lack of time to update my blog!! But then again…I still have time to on9 and level up in Café World!!! Hahhahaha!!! Check out my café though…getting better each day!! Of course in Facebook…but I’m not really into facebook though, just playing the games there ok…so, sorry if I didn’t reply you…coz I’ve been busy cooking….hahhahahah!!! lalallala~

Owh….i got a LOT of movie from my buddy!!!!! Should thanks him trillion for those moviessssss….so, you see…how busy I am….busy cooking and watching movie…hahhahaha~
(Don’t get me wrong….i don’t have asgmt or anything to rush for a moment…I just enjoy my time..That’s all….)

Will update soon…promise you that…
Got to go for now…feel sleepy oredy…

p/s: I love my new mp3 trackssssss that I just download!!!!! Gosh!!

Free Signature Generator www.tips-fb.com

Saturday, October 10, 2009

Cahaya Aidilfitri 2009

Melodrama of aisyah ar at 5:56 AM 8 VVIP Readers Links to this post
Hari ni, DPP Proton anjurkan Mega Projek sempena Raya..

Cahaya Aidilfitri”

Pada paginya setiap Villa akan memasak ikut menu yg telah ditetapkan…
Villa ‘Si Tomey’ masak Lemang…(Dialah juga kepalanya…)
Villa aku pula masak Gulai Daging (10 kilos kot…)

Then ptg tu pula, tiap blok kena decoration rumah terbuka blok memasing…
Dorg just bg khemah jer….terserah pd kreativiti sendiri…

Malamnyer tu barulah jamuannya
Arahan daripada 'Si Tomey' nak pakai sedondon g2…
Kami pun decided pakai baju raya Biru tue…
Show Off jap leh…..ghee~

Oleh kerana aku PV, aku kna ddk semeja ngan VIP.
Tapi aku nak lepak ngan ‘Si Tomey’ & Miera yg x stabil tue an…
So, aku sengaja lewatkan perasmian…(Plus dah ada yg ganti tue…surprise!!)

Then, lepak ngan ‘Si Tomey’ & Miera kat Khemah Villa (Rumah Terbuka)…
Tetiba dtg sorg junior tanyakan nama penuh aku…
Aku ni pun jawablah….(Heran gak…feymes sgt ker aku neh??! Haha!!)
Then, 5 min pastue…nama aku dipanggil pengacara…
Dengan tercengang2 nyer aku…aku pun g kat main stage..
Rupa2nya..aku terpilih sebagai ‘Puteri Cahaya’ pd mlm tu!!
Ala2 mcm Prom Queen g2...
Wahahha!! (aku lmbt, wakil amikkan hadiah..)
Putera Cahaya aku tak tau sapa dpt…sapa ekk?? Hahha!!
Paperpun….’Si Tomey’ ttp yg plg encem sekali mlm tu!!
Lemang dia SEDAP tol!! Aku makan dgn sgt byk k smbl dgr citer dia msk lemang n all…
Suke dgr….citer dia ngan mak cik cleaner blok dia tu…hahahha!!
Hancur diet aku 3 ari nie!! Wahahah!!

p/s: I have fun with you around…even, Cuma kita bertiga…tp rasa sgt meriah sgt!! Thanks Bie..



Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic *

www.tips-fb.com

Wednesday, October 7, 2009

AIR!!!!

Melodrama of aisyah ar at 10:17 AM 12 VVIP Readers Links to this post
Ya Allah.....kenapalah pagi2 jer kesabaran ku tercabar nie!!!! Aku mmg dah bersabar selama 5 sem duduk kat Proton ni!!!! Kenapalah selalu sgt tak ada air nie.....

Pagi2 jer dah buat aku naik angin tol lah!!! Lama2 aku cepat tua ar gini!!! Tau ark dari semalam pun tak ada AIR!!! To be exact dah 4 hari termasuk hari ni!!!!!

Boleh faham tak aku ada class pagi? Huh??? Ko nak aku ponteng class ape??? Dah tu nak aku g class tak mandi ar!!!! Budget air paip luar tu ada an....mmg tak ada pun!!

Kering kontang weh!!! Dah tu ko letak tangki air kay ujung dunia sana wat pew?? Ko igt larat ke aku nak angkut air ulang alik – ulang alik weh....munasabah lah sikit....letak tepi jalan utama. Kereta lalu lalang...ko tak rasa ke satu kesusahan pada aku nak berpakaian lengkap semata untk amik air...dah lah lecak an....apa ko pikir aku pun tak tau an....

Dah tue...buat kerja biar ikhlas weh....aku minta air bersih...bukan air kotor warna kuning!!!! Ko igt aku selera plak nak gosok gigi an tgk air kuning ko tue....berbau tak yah citer ar an...abis kuning weh towel aku....sapa nak sental....tak ke balik2 nnt aku juga an....

Bila aku report selalu tak ada air...korg bg alasan *** kekurangan air sebab student semakin ramai....’dah tue yang ko g amik student melebihi penginapan tu apa pasal....ko tak tau ker student ko ada yg tak da bilik...duit yuran nak....facilities hancur!!!

Aku rasa maybe aku patut panggil media dtg buat liputan kot baru dorg nak take things serious...aku rasa nak panggil karam singh Walia!!! Gerenti mantop!!! Ye lah...*** kan nak jg nama sgt...ntah paperlah aku pun tak tau...

Kata *** pengurusan terbaik....tapi percayalah cakap aku....semuanya palsu semata!! It could be your worst nightmare ever!!!! I wish I knew it earlier....too bad...huh!

Aku TENSION!!!!!!!!!! Umi.....huk..huk....

p/s: Aku Cuma nak AIR yg bersih dan lancer!!! Ssh sgt ker??

Free Signature Generator
www.tips-fb.com

CT5 Gathering : Ronggeng

Melodrama of aisyah ar at 7:21 AM 4 VVIP Readers Links to this post
Hari ni pula CT01 sampai!! Yay!! Macam biasalah...aku pergi amik dia....uder tak ikut sekali sebab dia tgh busy siapkan Movie Maker. Along sampai dalam pukul 6.30 pagi. Ngantok mmg ngantok....tapi kakak punya pasal an....hahah!!

Along pula dtg bawa makanan dari umah....waaaaaaaaaaaarrghhh!!! macam tau2 jer aku tgh kebulur masakan Umi!!!! Umi bekalkan Mee Goreng, Ketupat Mini (Sgt comel!!), Ayam msk merah, dan kuah kacang. Aku pun apa lagi....terus melantak dulu ar...

Then perut kenyang sambung tido....aku ngantok actually...tp tergoda ngan masakan Umi tue...Gemoklah aku gini....hahahha!!!

Then, pukul 11 pagi kami sume siap2 nak pergi ronggeng!!!! Hahahah!!!
Dress Code : Shirt & Style!
Kami lepak di Queens Bay. Aku igt nak jalan2 an...tapi last2 kami lepak kat Starbuck!! Aku apa lagi...terus order my fav drink!! Choc Creme!! Sedapnya!!! Kami borak agak lama juga kat Starbuck tue....
Then...g toilet snap!! Snap!! (Buruk Perangai...hahhah!!) lalallaal~
Then around pukul 6pm kami gerak balik USM. Sampai bilik jer tetiba uder gtau Abg Kimi nak ajak diner sama kat Restaurant Husin (Kot...). Siyes weh...aku penat gaban....tp layankan jer la....

Settle uruskan order contact lense pre-order aku tue...then, barulah aku senang ati cikit nak g diner...Dalam kul 8.30pm kami kuar diner (Abg Kimi belanja...sankyu!!!)

Along: Selamat Duit aku!!! (wahahahha!!! Kidding jer...) Abis diner tue, kami terus balik USM semula.
Aku mmg dah pancit terus tetido....

p/s: Siyesly....aku rindu kat ‘Si Tomey’

Then, aku baru terigt pasal Add/Drop!!! Hhahahah!!! Aku just tlg add/drop kan subject ‘Si Tomey’ jer...coz aku nyer buku tinggal kat UUM. Hahahhah!!

Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic * www.tips-fb.com

CT5 Gathering : Sparkling Indonesia II

Melodrama of aisyah ar at 6:25 AM 4 VVIP Readers Links to this post
CT05 sampai pagi2 tadi..dalam pukul 6.30am gtu...aku g amik dia ngan Uder...then aku smbg tido balik...Tapi uder sambung buat Movie Maker..(Dia dah janji ngan Along nak buat).

Seperti biasa...kami ‘Lunch aka Diner’ kat Tesco makan Hot Plate...kenyang tahap dewa ar..After that, beli snek ckit nak seludup masuk Dewan Budaya time Sparkling Indonesia II (Hari ni Bunkface performe!!).

Sparkling Indonesia II kali ni banyak mendedahkan ttg Indonesia. So mereka menjemput pelajar dari Intitusi Pertanian Bogor (IPB) dtg dan performe juga...Banyak tol tarian dr IPB...puas aku tgk!! Hahhaha!! Amik ko...
Here the event:

1.Tarian Teater (Gugurnya Rahwana) IPB
2.Bluetooth (USM)
3.Tarian Serampang 12 (Asal dr Riau) IPB
4.Bajidor Kahor (Asal Jawa Barat) IPB
5.Tarian Merak (Asal Jawa Barat) IPB
6.Akustik (Risky & Indah)
7.Jaipong Maung Lugai
8.Tarian Topeng
9.Tarian Saman
10.Stupid Perhaps (USM)

Guess Star : Bunkface
“Bunkshow, Revolusi, Soldier, Prom Queen, Situasi”


Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic *

www.tips-fb.com

Tuesday, October 6, 2009

CT5 Gathering : Sparkling Indonesia I

Melodrama of aisyah ar at 1:46 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Hari ni Jumaat...dah lah bgn lambat...mana tak nyer...semalam lepak pun dah lewat gak ar an...
Then Uder kejut ajak ‘lunch aka diner’ sekali kat Tesco. Masa tu dalam pukul 3pm gak ar..Then, aku siap2, Uder kata dia ada group discussion pula till 5pm! Aku pun layankan jer lah....aku ikut dia sekali g group discussion tue after g usha tiket bunkface kat foyer library....then, dpt tahu malam ni akan ada Band Festival!!!! OMG!!! Hati dah seronok!!!
Actually Bunkface just Guess Star ajer....event utama dia SPARKLING INDONESIA I & II

Sparkling Indonesia I : Band Festival
Sparkling Indinesia II : Guess Star Bunkface!!!


Highlight yg penting jer...
Cun2 aku buka blog, dia pun ajak g Tesco. Layan...
Then aku tolong dia budget beli barang untuk hamper (Project Assignment) dia. Then Uder belanja aku makan Hot Plate!! Yaaaaay!!! Pastu, uder belikan aku baju RM...(Sama design tp lain warna). Aku warna Kelabu, Uder warna Putih....


p/s: Thanks Uder!! Cayang Lebih!!!

After settle beli brg uder...kitaorg pun g la kat Dewan Budaya. G toilet salin pakai baju baru tue...hahha!



Sparkling Indonesia I : Band Festival (Competition)

Contestant:

1.Stokin Hijau (Amirul)
2.First Step (Haris)
3.Access Denied (Atai & Helen)
4.Exotic (Bibi)
5.Peppermint (MC – dari UIA)
6.The Echoes (Andy)
7.Stupid Perhaps (Ridhwan)
8.Hancur Band (Reza)
9.The Kingdom Comes ( Fly)
10.Si Jenggot Asoi (dari UUM)

Undangan Senget Band & Bluetooth untuk perform malam tue.
Aku sgt kagum dgn First Step sebab vokalis & drummer dia adalah bdk berusia 10 tahun ok!!! Perghhhh...sgt mantap arr!!! Then, The Echoes....sgt professional!!! Fans dia dtg siap bw banner lagi tue...giler arrrr!!!! Stupid Perhaps...mmg smooth performance dorg...intro dorg tue...unik!!!

So, here’s the results:
Best Vocal : Fly from The Kingdom Comes (Suara dia mmg power!!!!)
Best Gitaris : Peppermint
Best Drummer : First Step (Faris – Bdk 10 thn ok!!!)
Best Base : Peppermint
Juara ke-3 : The Echoes
Juara ke-2 : First Step
Juara Pertama : Stupid Perhaps (Aku mmg tak sangka!! Igtkan Peppermint!!)

Tapi siyesly...aku sgt kagum!!!!!!
p/s: tak sabar nak tgk Bunkface esk!!!! Huhu...Achiq sampai esk pagi...YAY!!

Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic * www.tips-fb.com

CT5 Gathering : Arriving of CT2

Melodrama of aisyah ar at 1:24 AM 4 VVIP Readers Links to this post
Ok....akulah diantara CT5 yang dtg ke USM plg awal sekali...kenapa?? sebab aku punya sukalah!!! Hahahha!! Tak lah...sebabnya...aku yang paling dekat...aku kat UUM jer kot...
Aku bertolak hari khamis...ngantok punya pasal (driving sorg an...), tido jap kat Kawasan Rehat Gurun tu...Then, ‘Si Tomey’ call baru aku terjaga. Bual jap, then aku smbg gerak terus ke USM. Sampai USM aku pun lepak jap layankan movie yang belambak dalam Lappy tue..
Then, malam tue...Abg Kimi (Special Boy Uder) ajak lepak makan...
Walaupun muka dia agak ketat cikit...maybe dia penat ngan kerja dia kot...(aku xduli sgt pun...) lapor la katakan....layan...
Tapi seronok dapat jumpa Uder!!! Plus Uder kata Sabtu malam nanti Bunkface datang!!! Yay!! Aku mmg akan tgk...

Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic *
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal