Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, January 8, 2010

Make Up Base

Melodrama of aisyah ar at 10:00 AM
Selamat pagi semua!!!!!
Awal juga sya bangun hari ini. Agak teruja pagi ini. Tak tahulah kenapa. Rasa semangat ajer. Hahhah!!!
Ok, oleh kerana sya tak tahu nak buat apa, kali ini sya akan berkongsi sedikit maklumat tentang Make Up Base pilihan sya (mcm lah semua org nk tahu..). tapi tak pa…sharing is caring you know..huhu..


1.Hazeline – White & Natural Lightening Cream

Pada kamu semua yang suka bersolek di luar sana, tentu anda tahu, betapa pentingnya moisturizer (pelembap) pada kulit muka. Sebelum sya meletakkan apa2 solekan di muka sya, sya akan pastikan kulit muka sya dilindungi moisturizer terlebih dahulu. Ia merupakan lapisan pertama dan utama bg sya! Sya memilih Hazeline – White & Natural Lightening Cream! (My Miracle Cream!!) Sya dah gunakan cream ni sejak dari darjah enam lagi!

Keajaibannyer:

Cream ni meresap terus dalam kulit muka sya tanpa meninggalkan kesan berminyak! (Siyesly, meresap habis!). Tambahan pula, cream ni turut repair my skin, bukan sahaja memutihkan tetapi turut menghilangkan kesan jerawat! (That’s what happened to me…) Sya pernah juga gatal2 cuba Olay. Time tue tgk Along & uder sume gne Olay. Tapi tak boleh tahan, sebab terlalu oily (BERMINYAK). Olay bila pakai akan tinggalkan kesan berminyak. Bagi orang yang sememangnyer ada masalah kulit berminyak, elakkan daripada pakai produk nie. (Cuma pendapat sya, berdasarkan dr pengalaman sya)


2.Elianto – Miracle Multiplex BB Cream (Type 1)

Oleh kerana kulit sya tidak mengalami terlalu banyak masalah, sya memilih BB Cream ni di lapisan kedua! Sya memilih BB Cream by Elianto ni sebab produk ni sgt terbaik!! (Trust me, SANGAT BERBALOI!!) Cream ni buatkan muka nmpk sgt flawless!!! Then, it’s perfectly match with ur skin. Tak payah blend ngan apa2 pun. Bagi yang ada masalah liang pori besar, this is your solution. BB cream ni ada 3 Type (Ikut kesesuaian warna kulit). Type 1 yang paling cerah.


3.Maybelline – Angelfit Flawless Natural Liquid Foundation (C03)

Produk ni adalah pengganti kepada BB Cream, cuma cream dia agak sedikit kasar dari BB Cream. Sya akan pakai cream ni time muka dalam keadaan kurang meyakinkan. Sebab dia akan cover ‘kecacatan sementara’ dimuka sya perfectly natural. Selain tue, ia meninggalkan effect pinkish pada muka. So muka nmpk mcm pinkish white gtue.


4.Majolica Majorca – Skin Remaker (OC10)

Product ni tersangat penting!! Ia merupakan Lapisan Ketiga (terakhir) sebelum sya letak apa2 solekan. Ia macam finishing for my base! Sangat bagus sebab kulit nmpk flawless, dan dia ada UV protection! Hahahha!! Nampak NATURAL sesangat!

Sya mmg akan buat 3 lapisan mcm ni before mula pakai make up. Ia akan buatkan kulit nmpk flawless, smooth & Natural. Plus, make up akan tahan lebih lama.

p/s: Later sya citer pasal Make up pula ya…nak pergi buat laundry. Amazingly, air ada. Haha!!

Free Signature Generator
www.tips-fb.com

7 VVIP Readers on "Make Up Base"

Vee Violet on January 8, 2010 at 3:18 PM said...[Reply to comment]

Vee pun pakai Elianto – Miracle Multiplex BB Cream (Type 1)... sangat suka...
=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ on January 8, 2010 at 3:19 PM said...[Reply to comment]

patut la ko comey....
hahahahaha...
udah²...
aku puji sket je...
hehehehehe...

Siti Fatimah A. Razak on January 9, 2010 at 4:28 PM said...[Reply to comment]

ala beb~ maner nyer tips nk make up mater ni beb~ xsaba ni *wink2 dgn mataku yg ala2 oprah~ hihihih muah2~ luv ya!!

Megumi Shika on January 10, 2010 at 6:37 PM said...[Reply to comment]

pls view me
http://megumishika.blogspot.com
:)

Aisyah AR on January 12, 2010 at 8:45 PM said...[Reply to comment]

Aisyah to Vee

dear Vee!!!
kita mmg ada taste yg sama!!
high five!! hahaha!!

Aisyah AR on January 12, 2010 at 8:46 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to ♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

hahahha!!! sankyu!!!!
ghee:-)

Aisyah AR on January 12, 2010 at 8:47 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Siti Fatimah

lalallala~
uder senget...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal