Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, August 27, 2010

Memori Raya

Melodrama of aisyah ar at 11:56 PM
Bila dah nak dekat raya ni, teringat ak memori raya masa kecik2 dulu….ishk, bila ingat balik jadi segan lah pulak. Macam tak percaya, betapa buruknya perangai masa zaman hingusan dulu. Hahhahah!! Masa aku kecik2 dulu, waktu puasa ni lah ‘mood’ nak buat kuih raya tu sangat membuak2. Sampai sanggup, lepas sahur tak tidur semata nk buat kuih raya!

p/s: walaupun, bukan ak yang buat…tapi tetap teruja macam ak yg buatlah…

Pasal kuih raya ni, macam2 cerita nk mory!! Selalunya, Umi akan uli tepung semua siap. Adik ak, uder akan tekap ikut shape yg dah dipersetujui sebulat suara gtue…ak pula handle hiasan. Selalunya, ak akan sapu kuning telur atas acuan pastu hiasan (manic-choc rice/cerry). Adik ak achiq akan jaga api. Kalau kuih tu hangit, kita salahkan beliau ya!! Hahahah!! Alang pula akan susun kuih yg dah sejuk masuk dalam baling dan seal!

p/s: Wajib seal balang tu yer…kalau tak, gerenti tak sampai raya!! Hahahha!!

Along wat apa erk??? Dia tido daaaaa…hahhahahhahahhah!!! Tak lah, along selalunya akan handle bab dekorasi umah. Nak susun atur kerusi cam na, kad raya nk tampal mana, bunga nak letak mana. Tp skang ni, uder pun dah pandai nk deco2 umah neh…kerja2 cat umah, serahkan pada beliau…hahha!!

p/s: Aku, tolong sikit2 lah….tolong tengok apa yg patut…hmmm…

Baju raya. Wah…ni yg paling excited. Selalunya, abuya akan pilihkan kain baju raya kami adik beradik. Sebab pilihan abuya is THE BEST!!! Siyesly!! Tp, raya kali ni, kami nk berkebaya nyonya. Maknya terpaksa usaha cari sendiri. Hahhaha!!
Tahun ni, kami semua raya di kg ku di KEDAH!! Tak sabar tunggu malam raya!! Mesti sgt meriah. Tak sabar nk menyibuk masak lemang, rendang dan hias rumah!! Seroknya!!!

p/s: weh…puasa tak abis lagi kot…..berangan byk nie!!!!

Pape pun, ak harap kamu semua dapat merasa kemeriahan dan keterujaan hari raya nanti (mcm ak). Pada yg bekerja tu, jgn lupa balik umah sebelum malam raya. Trust me, you don’t want to miss it!!

“SELAMAT HARI RAYA"

Free Signature Generator

www.tips-fb.com

4 VVIP Readers on "Memori Raya"

nur anis on August 28, 2010 at 1:26 PM said...[Reply to comment]

sangat rindu suasana buat kuih raya..taun ni semua beli je..sebab bz nak buat..huhu..

malam raya memang paling meriah..seronok sangat..

selamat hari raya..^_^

db cooper on August 28, 2010 at 4:07 PM said...[Reply to comment]

selamat hari raya

Aisyah AR on August 29, 2010 at 3:06 AM said...[Reply to comment]

to nur ais

kiraya tahun ni sume kuih tunjuk lah ye ais?? hehee...tak pe, yg penting, meriahnya still terasa kan!! :-)

selamat hari raya anis!!!!

Aisyah AR on August 29, 2010 at 3:07 AM said...[Reply to comment]

to db cooper

selamat hari raya db cooper...

p/s: puasa tak penuh, tak leh raya tau!! betulll...hahha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal