Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Monday, August 30, 2010

Fahami Si Dia

Melodrama of aisyah ar at 9:00 AM
Kenapa Si Dia melawa?
 
Kerana Si Dia mahu kelihatan cantik dimata mu. Kerana Si Dia mahu kamu berbangga dgn dirinya. Agar kamu bertambah sayang pada Si Dia. Supaya kamu tidak malu mengaku dirinya kepunyaan mu dihadapan kawan-kawanmu.

Apa yg kamu tak tahu ialah:

Apa kamu ingat semua alat solek tu murah. Kamu tahu tak, Si Dia sanggup berhabis ratusan ringgit demi STAGE Cosmetic hanya utk kelihatan cantik dimatamu. Kamu tahu berapa harganya? Ada dia minta kamu belikan? Tidak…..dia usaha beli sendiri. Susah payah kumpul duit utk beli STAGE, pastu kamu pula boleh kata, kamu tak suka Si Dia bersolek?? Tapi apa yg kamu sendiri tak sedar, kenapa setiap kali anak mata mu tetap melirik pada gadis lain yang jauh lebih tebal solekkannya!! Kenapa??

Kenapa Si Dia tukar style rambut?

Kerana dia mahukan style rambut yg up-to-date. So, bila kawan2 mu melihatnya, mereka tidak akan mengata Si Dia kolot, tidak tahu berfesyen. Si Dia mahu kelihatan kemas dan segar dimatamu.

Apa yg kamu tak tahu ialah:

Si Dia berabis beratus ringgit hanya untuk me-rebondingkan rambutnyayg kerinting tue, agar kamu suke akan penampilannya. Apa kamu ingat shampoo sahaja sudah memadai. Oleh kerana kamu suka bermain dgn rambutnya, maka Si Dia sanggup berabis buat treatment, beli vitamin dan stim. Hanya utk memastikan rambutnya berkeadaan lembut, sihat dan tidak bercabang ketika kamu memainkannya. Namun tetap, Si Dia tidak langsung meminta wang kamu untuk semua itu.

Kenapa Si Dia beli perfume baru?

Kerana Si Dia tak mahu kamu bosan dgn perfume lamanya. Walaupun itu perfume kegemarannya sejak dari sekolah menengah lagi,tetapi demi keselesaanmu Si Dia sanggup menukarnya.

Apa yg kamu tak tahu:

Kamu pernah Tanya perfume apa yg dipakainya sekarang? Ada kamu peduli memuji tentang bau barunya? Ya!! Itu perfume limited edition khas dari ESCADA!! ORIGINAL! Si Dia sanggup berabis ratusan ringgit hanya untuk mewangikan diri untukmu. Tapi, kamu tidak pula memuji apatah lagi menghargainya. Membuatkan usahanya menjadi sia-sia.

Kamu sering kata Si Dia ni susah utk kamu fahami. Si dia cepat moody. Si Dia suka cari pasal. 
Tetapi kamu tak pula sedar silapnya kamu. Susahkah utk fahami Si Dia? Dia moody kenapa?? Dia cari pasal atau kamu yang tak tahu pasal apa??

Hargailah setiap apa yang dibuat Si Dia untuk kamu. Percayalah. Tiada seorang wanita pun yang mahu kelihatan buruk di depan org tersayang. Jika boleh Si Dia:

Mahu jadi yang TERCANTIK untuk kamu
Mahu jadi yang MODEN untuk kamu
Mahu jadi yang TERBAIK untuk kamu
Mahu kamu memandang dirinya sahaja
Mahu kamu puji dirinya sahaja

Susah sangat ke untuk kamu menghargainya?

Apa yang Si Dia tak faham, apabila Si Dia tidak bersolek, tidak buat rambut dan berwangi-wangian ketika bersama mu, kamu kata kamu suka. TAPI, bila Si Dia bersolek, curl kan rambut dan berwangikan ESCADA ketika keluar bersama teman2nya, kamu pula marah kata Si Dia selekeh ketika bersamamu dan melaram ketika bersama teman.

Apa kamu mahu? Sila mengerti DILEMMA Si Dia…..

p/s: Hargailah Si Dia seperti mana kamu mahu Si Dia menghargai-mu.
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

6 VVIP Readers on "Fahami Si Dia"

motor modenas said...[Reply to comment]

Xde sape suruh pon si die beli makeup tebal2, pakai perfume escalator, rambut modenas.... lepas tu nak tagih orang puji die, tu namenya x ikhlas.... xP patutla org lagila xnk puji... hehe

Syafiq Kadiran on August 30, 2010 at 11:43 AM said...[Reply to comment]

very nice post...

Aisyah AR on August 30, 2010 at 12:04 PM said...[Reply to comment]

to motor modenas

tu lah kamu tak reti menghargai...memang tiada siapa yg suruh, setidaknya hargai apa yg dia buat. tak begitu??

~fisha~ on August 31, 2010 at 2:05 AM said...[Reply to comment]

hurmmm...

nur anis on August 31, 2010 at 5:19 PM said...[Reply to comment]

perempuan..bila nak dating, mula gelabah nak pilih baju mana, seluar mana, kasut mana, tudung mana..semua nak kena perfect..(berdasarkan pengalaman sendiri..huhu)

Megumi Shika on September 2, 2010 at 11:53 AM said...[Reply to comment]

Pujian bukan di tagih, tapi diberi
And bile die beri, mesti la ikhlas dan bukan coz nak amek hati
Kadang-kadang kite suke terlepas pandang, its the little things that matters..
Especially when the little things is done to please the loved ones..
If tak nak puji, ungkapkan lah ucapan terima kasih.
Sebab, apa yg kite buat (as wanita) is for them (lelaki).
:)


Nice post beb. Love u!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal