Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Saturday, August 28, 2010

Trick Melentikkan Bulu Mata

Melodrama of aisyah ar at 8:00 PM
Huhuuu…actually, kalau kamu perasan, ak memiliki bulu mata yang sangat sedikit dan halus. Dah tu, mata pula sepet ditambah lagi bulu mata yang tak berapa nak panjang (macam segan2 nak tumbuh!! 'Kau nak panjang ke tak nak??') haih…

Tapi, tak mengapa. Itu gunanya VOLUME MASCARA. Bagi sesiapa yg berbulu mata sedikit dan halus, carilah mascara yang berkonsepkan Volumize! Maybeline dan Loreal are the best. Tapi, ak lebih prefer Majolica Majorca punya mascara. Walaupun agak mahal, tetapi amat berbaloi. Itu kisah lalu…

Sekarang ni, ak dah ada trick yang lebih jimat dan berkesan utk bukan sahaja menampakkan bulu mata lebat, tapi juga melentikkannya!!!

Apa yang kamu perlukan ialah:

1.Mascara (Volumize lagi bagus)
2.Pelentik Bulu Mata (Besi)
3.Pemetik Api (Lighter)

Cara-caranya:

1. Setelah kamu selesai memakai eyeshadow dan eye liner, barulah kamu amik pelentik bulu mata dan lentikkan bulu mata kamu. INGAT! Jangan ketip terlalu kuat, nanti tercabut pula bulu mata yang sememangnya dah sikit tue!! Hahahha!!!

2. Pastu, amik mascara dan sapukan di bulu mata macam biasa. Pastikan sapuan kamu tu, bermula dari dasar/dalam ke atas/luar. Tujuannya untuk mengekalkan acuan pelentik bulu mata tadi (melentikkannya ke atas). Biarkan mascara kering dahulu. Untuk kelihatan lagi lebat, sapukan lagi mascara.

3. Kemudian, amik semula pelentik bulu mata tadi panaskan dengan lighter (pemetik api) dibahagian hujung pengetip bulu mata (bahagian yg melengkung tu). INGAT! Rasa dulu kepanasan pelentik dengan jari. Jika terlalu panas, sejukkan sedikit. Panas yang ideal sekadar suam2 kuku.
Panaskan di bahagian yang bertanda merah itu sahaja. Di hujung lengkungan pelentik bulu mata tu.
4. Yakin dgn kesuaman hujung pelentik bulu mata tu, talakan bahagian lungkungan pengetip bulu mata tu, ke dasar bulu mata dan tekan ia lentik ke atas. Tahan beberapa saat kemudian baru lepaskan.
Ikut seperti yang ditunjukkan anak panas tu.
5. Setelah selesai, kamu akan nampak perubahan lentikkan bulu mata kamu dari biasa.

Pada mulanya mmg kamu rasa ia leceh. Tapi bak kata pepatah omputih…

“PRACTICE MAKES PERFECT”

Makanya, cubalah selalu, lama2 mesti kamu expert!

Selamat Mencuba!!

p/s: Say bye bye to fake eyelashes…

Free Signature Generator
www.tips-fb.com

5 VVIP Readers on "Trick Melentikkan Bulu Mata"

nazira on August 29, 2010 at 3:33 AM said...[Reply to comment]

hye dear..
thanz 4 ur tips...
eira nie...bulu mate pnjg...
but xmlentik...
kdg2 tuh... t'pkse tebal'n eye liner...

Yanie J on August 29, 2010 at 4:19 AM said...[Reply to comment]

wah...tips sgt bguna!
ley try kat uma ;D
thx````~~~`

Aisyah AR on August 29, 2010 at 6:00 AM said...[Reply to comment]

to eira..

bestnyer ada bulu mata panjang mcm eira!!!

eira try lah tips ni...mesti ok..huhuu..

Aisyah AR on August 29, 2010 at 6:00 AM said...[Reply to comment]

to yanie j

hai yanie...betul..betul..nnt yanie try tau...

jai you!!! huhu...

nur anis on August 31, 2010 at 6:05 PM said...[Reply to comment]

mula2 ingat lighter tu untuk bakar bulu mata dah tadi.huhu..boleh la try raya nanti..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal