Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, July 26, 2009

Anonymous Tak Diundang

Melodrama of aisyah ar at 5:13 PM
Kepada sesiapa yang berkenaan...

Disini ingin kukatakan sesuatu...

AKU TAK TERIMA COMMENT LAYANG TIDAK BERNAMA

So...aku rasa ak tak perlu xplain anything to a 'GHOST'

Kalu anda rasa diri anda betol sgt...
Perkenalkan diri...
Then kita 'Borak'....
Jgn hanya tahu mengata...
Then, main mak bapak pula....
X Sedar ke diri tu lagi teruk??
Hmmm...
So, Muhasabahlah diri...
Tak baik tau asyik nak betolkan orang...
Tapi sendiri pun tak betol...(Dosa...)
ishk...ishk...ishk...

p/s: Moga diberi petunjuk!! Amin.....(Kalu awk dpn mata...dah lama ak tampar)
www.tips-fb.com

10 VVIP Readers on "Anonymous Tak Diundang"

RobinHood on July 26, 2009 at 6:00 PM said...[Reply to comment]

wah..janggan mara...
biasa tu...
mesti dia dengki ngan kamOO...

Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara. said...[Reply to comment]

Bukan dengki, tapi sayang.
Xnak makin sesat.. Ingatlah,
kite hidup di dunia ni sementare, bukan untuk selama2nye. Bukan untuk seronok2 wat maksiat, tapi untuk kumpul bekalan dengan amal yang baik buat hari akhirat besok. Bile2 je nyawa kite boleh ditarik. Ajal maut hanya Allah sahaje yang tahu. Bersediakah kite bile ajal datang menjemput??

Megumi Shika on July 27, 2009 at 12:46 PM said...[Reply to comment]

Kpd Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara:
Salam, thanks coz trying your best to correct my bestfren's "mistakes" and since she's already clear out wht she has in mind, I would really hope you'll understand and get the hell out of her life. If you xfhm BI, I'll translate them for you.

SILA BEREDAR DARI BLOG KAWAN SAYA NI, DAH TERNYATA AWAK TIDAK DIUNDANG.

my dear, kalo awak baik sangat, ape yang awak buat kt sini? awak baca blog orang, blog perempuan plak tu, perempuan yang TIDAK BERTUDUNG!!! bukankah itu suatu dosa kpd awak???????bukankah neraka jahanam tempat awak nanti????

plus, awak telah pun menjalankan tugas sebagai seorang mukmin dengan menegur kawan saya ni, jadi terima kasih, tanggungjawab awak telahpun selesai, jadi sekarang tolonglah hormati ruang peribadi kawan saya dan sila beredar dari blog ini.

Ya memang, ini adalah ruang untuk semua, tapi bila seseorang itu telah meletakkan kepercayaan dan kasih sayang terhadap sesuatu, maka sesuatu itu menjadi hak miliknya.jadi tolong hormati kawan saya.Dia xsuka, dan dia xsayang kan awak, jika benar sayang, kenapa xkenalkan diri?bukan kah lebih afdal?dari menyembunyikan diri dan membiarkan orang berprasangka buruk?

SUBHANALLAH!!itu lebih dasyat!membiarkan orang mengeji diri awak, membiarkan orang menabur fitnah dan membuat dosa!Ya Rabbi!!kasihanilah mereka ini, jauhkanlah diri daripada awak membiarkan mereka membuat dosa dengan mengeji diri awak.

terima kasih sekali lagi atas nasihat baik awak itu, tanggungjawab awak telahpun selesai, biarlah saya sebagai rakan karib nya untuk membantu dia ke arah yang benar.

memandangkan awak telah berpesan, izinkan saya menyampaikan pesanan saya pula, SILA UNDURKAN DIRI DARI BLOG INI, ATAU PERKENALKANLAH DIRI SUPAYA HAMBA ALLAH YANG LAIN TIDAK BERPRASANGKA BURUK TERHADAPMU

semoga awak juga bersedia menunggu kedatangan ajal.

AMIN

Aisyah AR on July 27, 2009 at 4:01 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Ingat 5 Perkara Sebelum Datang 5 Perkara

Sy sebnrnya, tak fhm apa isu awk ngan sy...
Tapi jika krn awk xselesa dgn entry sy yg b4 ni maaf la...
Terimalah hakikat bahawa sy ke sana BUKAN dgn awk....
Awk juga tiada disana...
awak TIDAK tahu apa yg terjadi disana...
Jgn hanya tahu berdakwah tapi menabur fitnah...

fitnah itu lebih besar dosanya daripada membunuh..
Jgn samakan semua m'sia itu sama..
kerana realitinya, hati lain2..

'Sejahil' sy...belum pernah sy m'bunuh org apatah lagi menabur fitnah...
tetapi kamu wahai pendakwah...
Telah memfitnah...

Bersihkanlah dirimu dulu, sebelum bercakap ttg ajal...
kerana jodoh & ajal bukan ditgn sesiapa...

moga diberi petunjuk...

Aisyah AR on July 27, 2009 at 4:02 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to RobinHood

olla dear...
thanks 4 da comment..
certain ppl ni hnya tahu ckp jer...
ye lah...
itu jer yg dia mampu buat...
nauzubillah...

Aisyah AR on July 27, 2009 at 4:05 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Megumi Shika

Olla dear!!!
thanks 4 da veery long comment...
if 'tht' person really know me than aku tak lah marah sgt...
ni ntah dijalanan mn dtg sound sesuka suki camnie...

wat org yg bc entry aku fikir bukan2...
itu dah jadi satu fitnah tu...
ishk...
tak sanggup aku tanggung dosa m'fitnah...

minta dijauhkan...

Megumi Shika on July 27, 2009 at 4:26 PM said...[Reply to comment]

nice..

:)

Megumi Shika on July 27, 2009 at 4:26 PM said...[Reply to comment]

nice..

:)

Ingat 5 Perkara Sebelum Datang 5 Perkara said...[Reply to comment]

Kepade megumi shika:

Sy tertengok blog die nih, bukan sy melotot tgk berjam2 puaskn nafsu dan buat dose. Kalau tak bertudung tu, pakailah tudung. Janganlah lak nak salahkan org lain yg tertengok. Sedangkan silap tu ade pade kowrang. Korang kan belajar agame Islam, rambut wanita termasuk dalam aurat. Tetapi kenape masih nak mendedahkannye lagi?? Pastu dengan banggenye lagi tunjukkan kat awam, mcm x bersalah lgsg, atau mmg dah xde rase malu lagi atau memang btol2 jahil?? Apekah korang nih dah tak takut dengan api neraka nnt? Atau korang sebenarnye xde rase takut pon pade Allah? tepuk dade, tanyelah diri sendiri..

Kenape perlu berprasangka buruk? Bersihkan lah hati tu supaye tak berpransangka buruk terhadap orang lain. "Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan dari prasangka! Karena sebagian dari prasangka itu adalah dosa.", (Al-Hujurat: 12) dah terang2 ayat tu jelaskan..

X kisahlah die syg sy ke x, yg pnting sy syg kan saudara2 Islam saye.. Bile saye nampak bende mungkar, saye tegah! Xkan saye nak kate buatlah lagi?? Itu dah langgar hukum Islam. Saye xnk ikut terjerumus ke masuk dalam neraka.. Dan sebagai saudara, sy nak nasihatkan die. Awak kate awk kawan karib, tapi pernah ke awak tegur die bende2 macam nih? Atau lebih menggalakkan lagi? pikirla sendiri ape jenis kawan kah awk nih..

Kepade Aisyah:

Saye xde isu papepon ngn awak.. Cume entry blog awk yg tu dah melampau. Saye xleh diam diri lagi, kene nasihatkan gak. Ingatlah kite ni org Islam. Bukan macam orang kafir kt sane tu nak ske2 pegang2 tangan ke, peluk2, nak cium2.. Kalau nk buat semua tu, silahkan nikah dulu. Cube bayangkan kalau mak ayah awak tengok gambar2 awak tu semua, apekah mereka x sedih lihat anak yang mereka didik dari lahir hingga ke besar buat perangai macam nih?? Cube la tunjukkan gambar2 tu semua kat mak ayah awak kalau awak berani kerana benar dan ape yang awak buat tu awak rase x salah, dan saye yang salah. Nak tunjukkan komen2 saye ni pon boleh, silahkan, saye x kisah. Ingat, saye cabar awak. Awak ni muda lagi, jauh lagi perjalanan, byk lagi liku2 hidup yang awak xtau. Bile orang nasihat, dengarlah, jgn nak cepat melenting, termasuklah kawan awak tu. Jangan bile nnt bile dah terlambat baru nak menyesal.. Mase tu dah x gune lagi.. Xkan ade lagi patah balik..

Lar, manela ade saye fitnah? dah mmg jelas2 dalam gambar awak yg tunjukkan begitu.. Ke mate saye dah rabun?

Gembira lah sekarang, suke ketawa berdekah2.. Bile orang nasihat ke arah kebaikan, melawan, malah suke, puas hati bile dah dapat lawan. Kite lihatlah nnt siape yg akan berduke lare nnt.. :)

Aisyah AR on July 27, 2009 at 9:47 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara

Sejujurnya.....
sebelum saya kesana..
mak ayah saya sudah tahu...
malah sy dah dpt kebenaran mereka..
Mereka percayakan sy...
itu sudah memadai...

Jika awk mahu berdebat ttg agama dgn sy, sy akui, sy akan kalah. Sy tidak bertudung atas kerelaan sy sendiri dan biarlah sy bertudung ats kerelaan sy juga. Buat apa sy bertutup litup, tetapi hati hitam gelita.

Wahai kamu yg mengaku saudara sesama islam, jika kamu benar ingin menegur bukan begini caranya. Kamu sedar tak, teguran mu itu satu pertuduhan. Kamu terlalu biadap, kenapa mesti bangkitkan perihal mak ayah? Betapa biadapnya kamu. Kamu begitu sucikah wahai saudara?

Saya terima cabaran kamu wahai saudara. Sy dah tunjukkan semua gambar2 tu pada mak ayah sy, pada adik beradik saya dan esok, sy akan tunjukkan pada kawan baik sy.

Untuk pengetahuan awk, mereka sikit pun tak marah...malah kami merancang utk ke pulau redang tahun depan bersama adik-beradik!! Oleh itu, apa pula halnya dgn awk??

Ye, benar kita ni tidak seperti di negara barat sana. tp 'dosa' sy dibwh tanggungan sylah...apa pula halnya dgn awk?
sy masih waras dgn apa yg sy buat dan sy cukup jelas! sy tidak melenting jika awk tak BIADAP!!

Awak ingin mengajar sy ttg adap, tetapi awak juga kurang adap. spt ibu ketam mengajar anak ketam berjalan. begitulah lagaknya sekarang ini.

Kami pergi berempat!! Tapi kami tak rapat. Kerana sy tidak suka cara mereka. Sy rs x perlu sy cerita keburukan org lain pd sesiapa. Lagipun, awk bknlah sesiapa.

Sy bknlah wanita yg bertudung litup, memakai jubah dan jihab. setidaknya, sy tdk clubbing, tdk m'dedahkan separuh bdn sy, tdk melakukan seks bebas, tidak merokok, tidak minum, TIDAK MEMFITNAH!! tidak membunuh.

Teguran itu sesuatu yg baik disisi agama. Tetapi ada caranya. Mengapa sy blh terima baik, bila mak ayah sy tegur?

Awak hebat dgn hujah2 agama awk. Sy terima. tetapi satu je pesan sy, muhasabahlah diri awk dulu.

Saya cabar awak kenalkan diri...jika benar ingin berdakwah. Bukankah kita ni sesama saudara islam. Memberi salam dan m'perkenalkan diri itu satu permulaan. Tidakkah kamu tahu itu wahai pendakwah??

moga diberi petunjuk..amin!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal