Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, February 21, 2010

Kgku Di Sik, Eh Bukan!! Jeniang!! Eh!! Jap..aku confius..

Melodrama of aisyah ar at 2:10 AM
Ahad – Selasa (14-16 Feb)

Kamu nak tahu apa aku buat sepanjang cuti ni?? Maaflah, aku tidak pulang ke JB, kerana aku sudah janji nak temankan umi bercuti di kg kali ni. Sejujurnya, aku sgt jeles tgk mereka..mereka…yg sempat pulang ke JB tue….pastu main bowling dan karaoke, THE WORST PART IS, I’M NOT THERE!!!!

Then, kawan aku Naz kawin pun aku tak dapat pergi. Ye lah, Naz kawin 14 Feb, umi aku sampai 13 Feb...kamu igt sempat kah?? Aku bukan anak jutawan bisa miliki jet peribadi, terbang sana, terbang sini sekelip mata….aku Cuma biasa..biasa aja dong!!! Muahahhahah!!!

pics taken from Yatie

p/s: Maaf sesgt babe (Yatie), tak pat teman ko g wedding Naz, kalu x, leh kita cam’hore an..an…
____________________________________________

Rabu (17 Feb)

Berbalik kepada cerita percutian aku tuh….

Oleh kerana kat kg ku tak dpt line broadband ni (Ehem…celcom, sila upgradekan kawasan celcom anda ya..) maka tak dapat aku nk update blog aku ni hari demi hari. Muahahah!!! So, aku update hari ni kesemuanya…bisa ngak??? Bisa lah!! Hahah!!!

Rutin aku kt kg tak lah thrill mana pun. Cuma aku kebosanan. Kerana ketiadaan TV (ak nk buat apa ek…), nk tgk muvi dlm lappy?? Lupekan jer lah….dgn sepupu kecik aku yg mcm tenuk tue….mmg hancuss lah lappy mu yg ciut miut tuh!!! Confem!!

So, atas keprihatinan ‘Si Tomey’ dia janji nak bw aku keluar hari rabu tue!!! Yay!!!! Dapatlah aku keluar online uruskan order biz aku tuh kan. Risau aku eh!!! Tambahan pula, uda aku sampai kg hari rabu juga!!!! Adalah juga aku kawan nak bermain kan…sayanggg uda!!!

Nak tahu kami keman?? Kami ke Sg Petani sajer. Jalan2 disitu, mula2 online kat starbuck melantak choc chip crème drink dia. Huhu…mmg fav aku!!! (tp maaf, kami nk rushing aku tak sempat post entry!!)
Then baru kami terjah ke Centre Square! Apa aku buat?? Shopping Kasut la…(Heels kali ni) dan beli baju!! Sebab, ‘Si Tomey’ kata cantik kalu aku pakai bju tue.. muahahha!!! Ok..ok..

Lepas tue, kami melantak kat McD, dan merapu dua org. Tak sempat snap pictures, sebab lapo sgt..kot..hahha!!! kami pulang pukul 5pm sampai umah kul 6.15pm gtu. Then nenek aku ajak ‘Si Tomey’ makan petang dulu b4 dia berangkat pulang.

(Uishk….tadi dah makan, ni makan lagi!!! Gemuk laki aku…muahhaha!!! Layankan jer lah..)
___________________________________________

Khamis (18 Feb)

Maka, dgn kehadiran uda, cerialah cuti aku disini sedikit…huhuhu….umi?? Umi busy jg baby (Mohd Najmi) sebab Mak Jang aku kna tahan kat Hospt Sik sebab darah tinggi dia meningkat. Then Mohd Najmi pula dimasukkan ke klinik Begia sebab demam kuning dia tinggi.

Maka aku dan uda menghantar mereka anak beranak ke klinik Begia.

Ptg tue kami (Aku, umi dan Uda) lepak ala2 picnic kat luar rumah. Kami bentang tikar mengkuang tue, then aku berusaha penuh gigih mencabut uban2 umi. Pastu, kami bergossip pasal Along, Abg Siddiq dan Abuya (Drama yg mereka buat di JB!!) hahhahaih!

Aku suke cerita ni (dr cik timah aka D.I.V.A)…wat aku GELAK jer..

Gigi awak CANTIK! Tapi, rajin-rajin gosok gigi ya..”

p/s: Disebabkan kehadiran floss yg sgt teramat byk k…
HAHHAHAHHAHAHHA!!!!!!
_______________________________________________

Jumaat (19 Feb)

Kini tiba hari jumaat!! Alang aku pula dtg. Yay!!! TAmbah lagi sorang kawan!!! Kesian Alang…kenapa?? Sebab purse dia hilang, dah lah dlm tu ada macm2, terutama sekali kad matrik UUM, IC and Driving License dia.

Masa aku jemput dia kat Pendang tue, merah jer mata dan hidung dia…baru pas nangis kot. Tp tak pa lah, benda nak hilang, nak wat camna. Nasib baik Cuma ada RM120 je dlm tue…huhuu….so, kami dicide tak nak buat laporan dan terus jer lah pulang ke kg..

Sampai kg, kami sebenarnya merancang nk mandi sg kat rumah mak su hari ni!!! Maka, kami pun kelam-kabut bersiap sedia dgn makanan dan baju basahan terus ke rumah maksu!!

Maka inilah dia kami menghabiskan cuti di hari jumaat kami…muahahha!!!

Kanak-kanak riang mandi Sungai

Kerja aku Posing jer...nak mandi takut Lintah (w'pun XDA!)

p/s: mak su buat gulai ikan keli!! Nampak sedap, tp malangnya, aku amat tidak boleh masyuk sama itu keli!!! It’s a BIG NO to me…

p/p/s: Esok nak balik UUM dah!! Haih….

Balik dari rumah maksu tue, kami (umi, aku dan uda) pula berpicnic seperti biasa di port kami mcm tmph ari aku cabut uban tue, Cuma kali ni kami ada tambahan seorang lagi iaitu Mak The dan Alang!! KAmi makan cendol yang dibuat oleh Cik Nab kita…hahhaha!!! Sedap!!! Sebab kami gossip2 lagi la….
____________________________________________

Hari ini!! (20 Feb)

Pagi dgn tak mandinya, aku temankan uda tahan bus kat depan umah nenek aku. Hahhaha!!! Uda ada hal kt USM so dia tergesa2 balik naik bus, kalau tak mmg kami (aku, alang dan Si Tomey) nk balik sesame! Huhuhu…

Pastu, dpt msg dari ‘Si Tomey’ kata dia dah OTW! Barulah aku bergegas mandi dan bersiap. Huhuhu..lallalala~

Pastu kami singgah di Balai Polis Pendang buat report kehilangan Purse si Alang tue, then trus ke Sintok. Huahuahuahua!!

Dan ketika ni aku dah pun berada di Sintok ni ha…

p/s: Amik ko entry aku panjang lebar kali ni..hahha!!! Esok nak uruskan ic dan driving license Alang pula…
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

2 VVIP Readers on "Kgku Di Sik, Eh Bukan!! Jeniang!! Eh!! Jap..aku confius.."

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ on February 21, 2010 at 4:11 PM said...[Reply to comment]

bukan kah mencabut uban membuat ia makin truk...
huhuhu...

DIVA on February 21, 2010 at 4:53 PM said...[Reply to comment]

lalalalaaaa~ wa plg tak masyuk part flos2 tuh ngah!!alahai~alahai` kamu..kamu..dan kamu... ini lar xtvt kami anak-beranak yer... sekian... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal