Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Saturday, February 27, 2010

Silly Boy

Melodrama of aisyah ar at 9:48 AM 1 VVIP Readers Links to this post


Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Wednesday, February 24, 2010

Gasoul & Gasoulin

Melodrama of aisyah ar at 5:55 PM 5 VVIP Readers Links to this post
OH MY PRADA!!!

Baru semalam ak kata nak bela Hamster, hari ni dah dapat sepasang!!!!!
Nak tahu sapa bg??
Of course lah my dear ‘Si Tomey’!!!!

Introducing to you all my new baby pets!!

Gasoul & Gasoulin

Gasoul is a MALE (More Orange than White)


Gasoulin is a FEMALE (More White than Orange)


‘Si Tomey’ belikan Castle Pink yg sangat TERamat C.O.M.E.L!!

Ada Makanan, Vitamin dan serbuk kayu utk dia bobok…

Sekarang ni ak dah ada kawan!!!! YAY!!!!!!

p/s: Thanks Bie……….SUKE SESANGAT!!!!! Siyesly Heppy!!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Adoption!!!!

Melodrama of aisyah ar at 2:33 PM 1 VVIP Readers Links to this post
“Bie….nak bela kucing!! Comel…”
“Ishk…kucing leceh lah syg…Dia berak busuk”
“Hmmm….”

* * * * * *
“Bie….nak burung antu!!!”
“HAHAHHAHAH!!! Mana nak dapat syg…”
“Hmmm…..”

* * * * * *
“Bie….nak bela landak Bie….”
“Syg!!! Bahaya….nnt dia cucuk camna??”
“Hmmm…..”

* * * * * *
“Bie….syg nak arnab boleh??”
“Arnab busuklah syg...nak ke??”
“Tak nak….busuk…”

* * * * * *
“Bie!!! Compem syg nak hamster!!”
“Ok….blh!! Syg betul nak ni??”
“Betul!! Nak 2 ekor….nnt blh beranak!!”
“Ok…nanti Bie survey ya…nak warna apa??”
“Nak PUTIHHHH!!!!!! Huhuhu…”

Lihat tue…susah betol ak nak membela. Muahahahha!! Akhirnya baru ‘Si Tomey’ menyokong. Ak nk bela 2 ekor….nk bg dia ada kawan….nak warna putih dan oren….SUKAnya!!!!!
Sekarang ni nak pikir nama pula. Huhuhu….

Ak nak hamster girl yg comel gebu mcm ni…

Pastu hamster boy warna oren!!

Pastu nk belikan dia rumah sikit lebih kurang mcm ni…
(ak gelar castle…bukan sangkar ya..) hahha!!
Siap dgn perabot dan taman permainan sekali. Hahahha!! Tak nak bg roda lah…nnt mlm2 dia men, bising pula…hahhaha!! Kejam tak?? Ghee~

p/s: Ak nak kna blaja cara menjaga hamster dgn betol nie!!! Hahhahaih!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Monday, February 22, 2010

IPD-JPN-JPJ-Perfume?

Melodrama of aisyah ar at 7:12 AM 3 VVIP Readers Links to this post
Ye aku tahu ak mmg kakak yg B.A.I.K ok…

Hehee…uishk?? Apa kna mengena ni??

Ok..ok…kan aku gtau dah yang Alang tu punyalah baik hati…
Dia sedekahkan purse dia, duit dia, IC dia, driving license dia dan beberapa Bank Card dia pada org ramai…kepada org ramai yang riang ria menemuinya, adalah disarankan kami, kamu pulangkan harta sedekah tanpa niat adik saku neh ya!!! Muahahhaha!!!

Semalam aku pun bawalah Alang uruskan segala benda yg disedekahkannya tanpa niat tue ok. Aku ni bukannya org sini, agak melilau jugalah cari JPN, JPJ dan IPD! Muahahahha!!!

Thanks Bie, for the direction…muaah!

Ha?? ‘Si Tomey’ aku mana?? Aku igt nk heret dia sama, tp dia ada class lah, tak mo dia skip class utk benda yg aku blh tlg uruskan (You see!! I AM INDEPENDENT!!)


So, seb baik aku ni tak malu bertanya dptlah aku tau yg IPD Kubang Pasu tu sebelahan dgn JPN! Settle 2 benda, REPORT dan IC!! Np wat report?? Sebab kami tidak mahu kena denda lah. Kalu kata tercicir sahlah kecuaian sendiri maka bayarlah ko RM110 gtu utk IC baru. Tp kalu dicuri, ada unsure jenayah, maka FREE lah kamu ya….
(Ini Tips ni…guna pakai cara berhemah ya!!)


Then, settle REPORT dan IC, jam dah pukul 12.30pm. Kami pun decided nak lunch kt AS, sebab JPJ kt AS. Kami lepak kt Pacific Mall and…………………I GET MY SELF A PERFUME!!!!

Actually aku mmg gle meroyan nk beli VERSACE, tp ble aku test bau, mak oiiiiiii….np busuk benor baunya nie??? Haahhaaahaiihh….JADORE pun mcm pe ntah. Malas pula alu melabur pd brand je gah bau mcm crap ni, so aku memilih JEANNE by JEANNE ARTHES! i love all about it!!! Only cost me RM99 only!! Worth it right!! Yoish!!

So, puas kami lepak kat Pacific, aku pun angkut mereka terus ke JPJ. Itu pun still melilau mencari, seb baik aku tahu direction yg diberi oleh ‘Si Tomey’ sya!! Huhuhu…

TETAPI!!!!!!!!!!!!! Alang blh tak ada gambar passport pula!!!! Arrgghhh!!! Aku yg mmg kepenatan tu pun decide, kita buat lain kali jer lah Alang..Biarkan Alang uruskan gambar dia dulu dan Matrik Card dia. Huhuhu…..

Kami pun berangkat pulang. Singgah Varsity Mall, UUM buat gambar Alang.

TETIBA!!!!!!!!!! ‘Si Tomey’ call kata kwn Proton kami (Alip) tgh nazak dan dia kna rushing pergi Penang (Island). Aku tak ikut, sebab aku penat + dia pergi dgn bdk2 blok dia (semua lelaki ya..aku segan).

Ak smpai bilik, mcm crap air tak ada!! Aku panas. So, aku wash up then lepak dlm bilik. Kononnya nak update blog, tp aku tetido mati yg TERsgt lama!!! Muahahhahahh!!!

p/s: Hopes everything fine…
Free Signature Generator www.tips-fb.com

Sunday, February 21, 2010

Kgku Di Sik, Eh Bukan!! Jeniang!! Eh!! Jap..aku confius..

Melodrama of aisyah ar at 2:10 AM 2 VVIP Readers Links to this post
Ahad – Selasa (14-16 Feb)

Kamu nak tahu apa aku buat sepanjang cuti ni?? Maaflah, aku tidak pulang ke JB, kerana aku sudah janji nak temankan umi bercuti di kg kali ni. Sejujurnya, aku sgt jeles tgk mereka..mereka…yg sempat pulang ke JB tue….pastu main bowling dan karaoke, THE WORST PART IS, I’M NOT THERE!!!!

Then, kawan aku Naz kawin pun aku tak dapat pergi. Ye lah, Naz kawin 14 Feb, umi aku sampai 13 Feb...kamu igt sempat kah?? Aku bukan anak jutawan bisa miliki jet peribadi, terbang sana, terbang sini sekelip mata….aku Cuma biasa..biasa aja dong!!! Muahahhahah!!!

pics taken from Yatie

p/s: Maaf sesgt babe (Yatie), tak pat teman ko g wedding Naz, kalu x, leh kita cam’hore an..an…
____________________________________________

Rabu (17 Feb)

Berbalik kepada cerita percutian aku tuh….

Oleh kerana kat kg ku tak dpt line broadband ni (Ehem…celcom, sila upgradekan kawasan celcom anda ya..) maka tak dapat aku nk update blog aku ni hari demi hari. Muahahah!!! So, aku update hari ni kesemuanya…bisa ngak??? Bisa lah!! Hahah!!!

Rutin aku kt kg tak lah thrill mana pun. Cuma aku kebosanan. Kerana ketiadaan TV (ak nk buat apa ek…), nk tgk muvi dlm lappy?? Lupekan jer lah….dgn sepupu kecik aku yg mcm tenuk tue….mmg hancuss lah lappy mu yg ciut miut tuh!!! Confem!!

So, atas keprihatinan ‘Si Tomey’ dia janji nak bw aku keluar hari rabu tue!!! Yay!!!! Dapatlah aku keluar online uruskan order biz aku tuh kan. Risau aku eh!!! Tambahan pula, uda aku sampai kg hari rabu juga!!!! Adalah juga aku kawan nak bermain kan…sayanggg uda!!!

Nak tahu kami keman?? Kami ke Sg Petani sajer. Jalan2 disitu, mula2 online kat starbuck melantak choc chip crème drink dia. Huhu…mmg fav aku!!! (tp maaf, kami nk rushing aku tak sempat post entry!!)
Then baru kami terjah ke Centre Square! Apa aku buat?? Shopping Kasut la…(Heels kali ni) dan beli baju!! Sebab, ‘Si Tomey’ kata cantik kalu aku pakai bju tue.. muahahha!!! Ok..ok..

Lepas tue, kami melantak kat McD, dan merapu dua org. Tak sempat snap pictures, sebab lapo sgt..kot..hahha!!! kami pulang pukul 5pm sampai umah kul 6.15pm gtu. Then nenek aku ajak ‘Si Tomey’ makan petang dulu b4 dia berangkat pulang.

(Uishk….tadi dah makan, ni makan lagi!!! Gemuk laki aku…muahhaha!!! Layankan jer lah..)
___________________________________________

Khamis (18 Feb)

Maka, dgn kehadiran uda, cerialah cuti aku disini sedikit…huhuhu….umi?? Umi busy jg baby (Mohd Najmi) sebab Mak Jang aku kna tahan kat Hospt Sik sebab darah tinggi dia meningkat. Then Mohd Najmi pula dimasukkan ke klinik Begia sebab demam kuning dia tinggi.

Maka aku dan uda menghantar mereka anak beranak ke klinik Begia.

Ptg tue kami (Aku, umi dan Uda) lepak ala2 picnic kat luar rumah. Kami bentang tikar mengkuang tue, then aku berusaha penuh gigih mencabut uban2 umi. Pastu, kami bergossip pasal Along, Abg Siddiq dan Abuya (Drama yg mereka buat di JB!!) hahhahaih!

Aku suke cerita ni (dr cik timah aka D.I.V.A)…wat aku GELAK jer..

Gigi awak CANTIK! Tapi, rajin-rajin gosok gigi ya..”

p/s: Disebabkan kehadiran floss yg sgt teramat byk k…
HAHHAHAHHAHAHHA!!!!!!
_______________________________________________

Jumaat (19 Feb)

Kini tiba hari jumaat!! Alang aku pula dtg. Yay!!! TAmbah lagi sorang kawan!!! Kesian Alang…kenapa?? Sebab purse dia hilang, dah lah dlm tu ada macm2, terutama sekali kad matrik UUM, IC and Driving License dia.

Masa aku jemput dia kat Pendang tue, merah jer mata dan hidung dia…baru pas nangis kot. Tp tak pa lah, benda nak hilang, nak wat camna. Nasib baik Cuma ada RM120 je dlm tue…huhuu….so, kami dicide tak nak buat laporan dan terus jer lah pulang ke kg..

Sampai kg, kami sebenarnya merancang nk mandi sg kat rumah mak su hari ni!!! Maka, kami pun kelam-kabut bersiap sedia dgn makanan dan baju basahan terus ke rumah maksu!!

Maka inilah dia kami menghabiskan cuti di hari jumaat kami…muahahha!!!

Kanak-kanak riang mandi Sungai

Kerja aku Posing jer...nak mandi takut Lintah (w'pun XDA!)

p/s: mak su buat gulai ikan keli!! Nampak sedap, tp malangnya, aku amat tidak boleh masyuk sama itu keli!!! It’s a BIG NO to me…

p/p/s: Esok nak balik UUM dah!! Haih….

Balik dari rumah maksu tue, kami (umi, aku dan uda) pula berpicnic seperti biasa di port kami mcm tmph ari aku cabut uban tue, Cuma kali ni kami ada tambahan seorang lagi iaitu Mak The dan Alang!! KAmi makan cendol yang dibuat oleh Cik Nab kita…hahhaha!!! Sedap!!! Sebab kami gossip2 lagi la….
____________________________________________

Hari ini!! (20 Feb)

Pagi dgn tak mandinya, aku temankan uda tahan bus kat depan umah nenek aku. Hahhaha!!! Uda ada hal kt USM so dia tergesa2 balik naik bus, kalau tak mmg kami (aku, alang dan Si Tomey) nk balik sesame! Huhuhu…

Pastu, dpt msg dari ‘Si Tomey’ kata dia dah OTW! Barulah aku bergegas mandi dan bersiap. Huhuhu..lallalala~

Pastu kami singgah di Balai Polis Pendang buat report kehilangan Purse si Alang tue, then trus ke Sintok. Huahuahuahua!!

Dan ketika ni aku dah pun berada di Sintok ni ha…

p/s: Amik ko entry aku panjang lebar kali ni..hahha!!! Esok nak uruskan ic dan driving license Alang pula…
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Konvoi?? Siyesly!!

Melodrama of aisyah ar at 12:44 AM 2 VVIP Readers Links to this post
Siyesly!! Aku bgn dengan sgt awalnya, semata2 ingin menyambut kedatangan Permaisuri dari Johor Bahru itu ye. Maklumlah, aku dah janji nak menyambutnya, aku tak nak lah puan Permaisuri tertunggu-tunggu pula.

6.30am aku dah bgn bersiap, dalam pukul 7.30am aku dan ‘Si Tomey’ gerak ke Alor Star. Tup..tup…dpt call kata Puan Permaisuri baru masuk Tol Penang. Hmmm….aku dan ‘Si Tomey’ pun apa lagi, kami melantaklah dulu..

‘Si Tomey’ bawa aku sarapan murtabak TERbaik punya di AS tue. Mmg UMPH!!! Kedai dia dekat jer dengan City Plaza AS tue…

Then, sementara kami menunggu lagi panggilan Puan Permaisuri, apalah salahnya jika kami menambahkan lagi koleksi gambar2 dimasa tua kami di taman sekitar AS tu an…rilek ar, time tu baru pukul 9am, masih sesuai untuk photo shoot ya!! Hahaha!!




Lepas puas bermain di taman tue, kami bergegas ke Shahab Perdana. Sampai2 kat citu jer, puan Permaisuri menelefon kata dia sudah sampai!! Yay!!! Akhirnya!! Ketika tu, dah pukul 10am lebih. Aku pertemukan Umi ku (Puan Permaisuri) dengan ‘Si Tomey’ buat pertama kalinya!!!

Kemudian kami terus ke rumah Mak Jang kerana ingin menyambut kedatangan ahli baru dlm keluarga kami, iaitu Mohd Najmi!! Beratnya tak smpi 2 setengah kilo ok…dan dia sgt TERamat kecik!! Jari dia panjangnya! Hidung dia sgt cumel dan mancung! Aku sgt teruja melihat Mohd Najmi, putera sulung Mak Jang ku. (Siapa sangka Mak Jang akan ada anak!)

p/s: Mak Jang aku pregnant pun aku tak tahu!! Tup..tup..umi kata dah nk melahirkan, tu pun mati2 ak igt melahirkan 19hb…rupanya masa ak smpai tu dah msk hari ke-3 mak jang melahirkan!!! Np ak tak tau sume nie?!!!

Setelah selesai urusan di rumah Mak Jang, kami beramai2 (Pak Ndak dan Ami sekeluarga) konvoi membawa putera baru keluarga kami pulang ke kampung!! Maklumlah, first child.
Lagipun mak jang dalam pantang, pak jang pun terkial2 lagi…huhuhu…

Nota Yoish:

Aku tnya umi ttg fahmi , umi kata
“ok lah, ada lesung pipit…! Segak…”
(Umi, kita mmg tertarik pd benda yg sama lah!!) Muahahahah!!!

Mak (Nenek kesayangan) ku pesan:
“Kak Ngah, kawan ni, biar sampai kawin…”
(Insyaallah!! Dgn restu mak, pasti kami ke jinjang pelamin! Amin!!)

*Ak dr kecik panggil nenek aku mak, sebab dulu adik aku Alang, nenek jaga. So, Alang panggil nenek mak, kami pun terikut sampai sekarang.
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Saturday, February 20, 2010

Pencuri Kilat!!!

Melodrama of aisyah ar at 4:51 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Pencuri Kilat?? Buruk benor bunyinya bila di melayukan..kan..kan..! Haahah!! Tapi itulah hakikatnya! Seburuk citernya. Tapi tak lah buruk mana sgt. Not bad la…

Jumaat tu, after ‘Si Tomey’ selesai solat Jumaat and all, kami terjah ke Jitra!! Kami rancang nak tgk movie bersama! Maklumlah, mood cuti tu dah dtg menggila gitu.

Atas kebenaran ‘Si Tomey’ yg bg ak extra GREEN light utk melaram, ak pun melaram habis2an!! Muahahahha!!! Masalahnya, baju ‘Si Tomey’ warna merun. Aku tak da bju warna merun gtu. Hmmmm…so pikir punya pikir aku decide pakai lace dress putih aku tue ngan accessories merun/merah. Hehheeehe…maka , inilah hasilnya!

Kami sengaja dtg awal, takut tiket habis. So, sementara menunggu waktu tayangan, kami lepak makan snek. Aku order french-fries n Cappuccino. Si Tomey order Tuna Toast Bread dan Chocolate. Then kami merapu dua orang…hehehe…



Ini Coment ringkas aku ttg ceritanya:

Pembawaan cerita yang terlalu cepat. Sampaikan fantasy world yang cuba diserapkan nmpk tak menarik dan tiada nilai. Tup..tup…tup..dpt tau dia anak Poseidon. WTH??!! Pastu watak ibu dia buat aku gelak nak mati ok…kelam kabut nak mampuih!! Tak thrill langsung!! Tp effect dia mmg tip top. Other than that, it’s a NO..NO..

p/s: ‘Si Tomey’ turut bersetuju dgn aku…huhu..

Maka kami melepaskan kekecewaan menonton cerita tersebut dgn ini!! Hahahahah!!!

Then i get my self a shoes!! (Dlm gambar diatas tue) Yay!! Sesuai pakai ble ada tema merah/putih camnie..

Setelah puas bermain sekitar Jitra Mall, kami pun dinner kt AS (Restorant Antiq Fav kami) then pulang. Huhuhuhu…

p/s: Sedapnya tomyam!! Thanks Bie...
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Thursday, February 11, 2010

Sending HER back!

Melodrama of aisyah ar at 12:30 PM 3 VVIP Readers Links to this post
I guess now Alang must be in JB already. Huhuu…

Last night I supposed to send her to the station in time. Well, actually we’re early though, while ‘waiting’ for the bus, we hit Kopitiam, which is my fav place in here changlun!!
I order my usual garlic bread which the BEST garlic bread I’ve ever tasted around here (so far) and irresistible Enriched Chocolate Drink!! As for dessert, I order French fries!

Alang prefer something heavy since she will be stuck in a bus for 9 hour later. So I suggest her to try Special Kopitiam Nasi Lemak. Combination between the curry chicken, the egg, those delicious ‘sambal’ and square papadom (if I’m not mistaken la…). Arrgghh…just see the picture la…and for the drink, she chooses Ice Lemon Tea.

And For him….he also likes Special Kopitiam Nasi Lemak! Hahahhaha!!! And he loves Enriched Chocolate Drink too (Like mine).
So, we were eating like there’s nothing to do after this, but the truth is, there’s a bus waiting for us exactly at 7.30pm!!! Muahahhaha!!!
In return, we missed the bus!!! (I’m so mad at the ticket girl, coz I already called her to let the bus driver wait for us!!! It’s only 15 min late BTW!!! What’s the big deal? Argghhh…) NVM, since I’m and ‘Si Tomey’ already expert in catching the bus on the highway, we ask for the bus driver’s number.

Now, the catching begins!!! Hahahhaha!!! Luckily, we manage to find the bus just before the AS(U) toll!!

Referring to the bus driver, he want to wait for us since we’re going back to JB, but the counter girl ask him to leave coz it’s late already! (That counter girl really bad ok…), ok…ok…I know that we should be blame for the late, but I already call that counter girl ok….haih…
In the end both party happy la. Alang can go back to JB, me n ‘Si Tomey’ went to AS (since we’re almost there…) and that counter girl happy coz the bus already gone! End of story!! Muahahhahah!!

p/s: Don’t ever trust Counter Girl!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Wednesday, February 10, 2010

Yellowish!!

Melodrama of aisyah ar at 2:47 PM 3 VVIP Readers Links to this post





It's me in YELLOW Lollipop top..
My GREY checkers skinnie!
My fav RAINBOW sling bag
VIDO BLACK shining GREY heels
DIY hairstyle!!!

Photoshoot by
Miera!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal