Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Thursday, May 14, 2009

Kisah Ku : Athlete

Melodrama of aisyah ar at 3:19 PM
Memang aku akui, dulu aku mmg hitam. Masa aku sekolah rendah, dari darjah 3 lagi aku mmg seorang atlit sekolah dalam larian pecut 100m. Masa tu, pencabar terdekat aku dalam sekolah tu ialah kawan baikku sendiri iaitu Fahrul aka playboy sekolah. Tiap kali waktu PJK
(Pend. Jasmani & Kesihatan) Cikgu Jamel selalu suruh aku compete ngan dia. Memang la kudrat aku pompuan mana nak sama ngan kudrat dia lelaki....

TAPI!!!!! Tu pun, dia x leh nak beat aku!!! Wahahahah!!! Aku mmg top gak lar time tue...tp, top kat sekolah x bermakna top juga di peringkat daerah. Asal g bertanding jer, mesti balik tangan kosong. Muahahahha!!! Tapi kalu setakat sukan sekolah tu, mmg aku bolot semua la. Ratu pecut la katakan. Huhuuu...

Tapi zaman kegemilangan ku itu x lama, masa aku darjah 6, lutut aku wat hal time latihat larian berpagar. Mmg sakit tahap dewa!! Aku balik dari latihan tu pun, still nangis sepanjang jalan. Dah macam org x betol dah, tapi aku sempat lagi beli milo ais bungkus kat kedai!! (Aku mmg igt tiap saat aku nak balik dr sek ke rumah tu...gler siksa!!!!!!).

Sampai umah melalak macam org gler ngadu kat umi. Umi aku pun, peninglah nak wat camna pun tak tau. Urut salah, x urut salah. Last2 after 2 ari aku derita cam tue, umi panggil tukang urut paling top kat area bakar batu tue!!! Sehari kena urut ngan mak cik tu, kaw2 dia bagi!!! Tapi alhamdulilah, esoknya aku dah boleh jalan, Cuma x boleh bengkok kan lutut kaki kanan tu sangat. (Menurut mak cik tu, dia kata tulang lutut aku lari, mungkin sebab hentakan time lompat pagar tu kot...)

Ambil masa juga untuk aku recover dari injury tu. Aku terlepas pertandingan peringkat daerah untuk kali yang pertama. Sedih!! Tgk orang lain gantikan tempat aku, walaupun aku tau dia ngan aku pun kalah. Hmmm.....

Berkat kasih sayang yg aku curahkan pada lutut kesayanganku itu, akhirnya Berjaya juga aku recover!! Then aku meneruskan sukan netball kegemaranku sampai ke peringkat negeri. Tapi pas tu, kalah barulah sibuk nak ulang kaji untuk UPSR!! (Pelajar harapan sekolah pula tue...haih...serabut aku jadi!!)
Hahahha!!!!!

“Kak Ngah!!!! Bila UPSR start???” Tanya umi ku.

“Huh???? Hmmmmmm......” aku blur mencari jawapan.

P/S: Tat’s y la Abuya paling x suka kalau aku aktif bersukan. Sebab dia risau aku tinggal study...fobia dari aku yang dulu rasanya. Hmmm.... www.tips-fb.com

2 VVIP Readers on "Kisah Ku : Athlete"

+ iNaMoRaTa + on May 18, 2009 at 11:24 PM said...[Reply to comment]

hehe..
best kan jadi atlit..
wah..perkara pertama..
harus bangga..hehehe

Aisyah AR on May 24, 2009 at 12:04 PM said...[Reply to comment]

yup!! yup!!!
miss those moments!!!
tp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal