Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Monday, August 10, 2009

Kerana Aku Begini...

Melodrama of aisyah ar at 2:43 PM

Adakah kerana aku yang begini, membuatkan ko jadi begitu?
Aku bukan sombong. Aku bukan tidak mahu berkawan. Cuma komitmen aku terlalu banyak. Aku tak boleh nak lepak minum after class, coz aku mmg suka melekat dalam bilik. Aku suka buat kerja aku sendiri. Aku tak pandai bergosip sebab aku tak minat pun cerita pasal artis ni artis tu. Apa yang aku tahu, fashion. Kalau cakap pasal rambut terbaru Victoria beckham aku tahulah. Tapi kalu Tanya aku pasal kes awie masuk pekida ke, pasal artis ni gado ngan artis tu ke, aku mana nak tahu weh...melainkan ada yang beritahu. Apatah lagi pasal hal org lain an.

Lagipun, ko tak sama macam aku. Aku mmg tak malu sorg2. Kemana aku pergi pun, aku sorg2. Kalau ko temankan aku g toilet sekali pun, ada faedahnye ker? Kang, tak pasal2 aku pula kena tunggu ko an. Aku pun, tak heran kalu aku tak ada group asgmt, sebab aku mmg lbh suka buat sorg. Aku tak suka discussion2 after waktu kuliah aku! Karut marut tu sume!! Aku suka wat kerja then post by e-mail!! Ko buat kerja ko, then ko post kat aku. Aku edit bagi cun sikit, then SIAP!!! Tak kesahlah apa pun, asal aku hantar asgmt aku tu sudahlah. Ada aku kesah yg ko kesah?

Sosial life aku mmg rumit. Sebab aku lebih suka habiskan masa aku dgn family aku. Lagipun, aku dah ada boy. Cukuplah sorang tu je dalam hati aku ni. ‘Si Tomey’ tu pun kadang2 tak terjaga aku ni hah!! Aku bukan kaki laki. Aku tak reti pasang2 lebih nie. Aku malas layan. Kalau ko nak aku tlg carikan untuk ko satu, maaplah. Aku mmg tak dpt bg list. Ko carilah sendiri ya! Asal ko jgn rembat boy aku sudah. Milik aku bukan untuk dikongsi. Hahhaha!! Ada aku kesah yg ko kesah?

Lagi satu, ko pun tahu kedudukan ko dalam list aku an. Ko ditempat keempat! After my bestie!! Kalau ko nak serabutkan pale aku memilih antara ko n adik aku, tak yahlah. Awal2 lg ko blh tahu jawapannya! Even kita otw g changlun, kalu adik aku tu tetiba malas nak balik kolej dia jalan kaki, aku patah balik! Yang penting adik aku terjaga. Kalau ko rasa aku ni selfish, maaflah. Dah itu aku dari dulu. Tak kan aku nk ubah untuk memuaskan kehendak ko an? So siapa yg selfish?

Terus terang, aku mmg openminded. Aku hanya akan bercakap pada benda yang aku tahu. Aku tak pandai nak hipokrit ni. Tapi aku pendengar setia. Kalau ko luahkan cinta ko pada dia kat aku pun, aku just dgr jer. Jgn haraplah aku nk gtau kat dia an. Sebab ko tak suruh dan aku pun tak nak. Kalau ko kutuk si B ni pun, aku just dgr jer lah. Tapi jgn marah aku, jika aku masih berkawan dgn si B, sebab aku lbh percaya pd apa yg aku nmpk dan kenali. Tidak dari apa yg ko nmpk dan kenali. Di situ, kita amat berbeza!

Aku mmg free hair, tapi aku tidak sejahil yg ko sangka. Aku tak clubbing. Aku tak minum. I don’t do drugs. Kalau ko tetiba meroyan nak g clubbing, jgn cari aku. Tak ko kena basuh ngan aku, sekali ko tak yah g memana. Kalau ko smoking, better jgn dpn aku. Tak kna penampar dari aku, ko aku tinggal! (kalaulah ko tahu bahaya asap rokok tu pada aku an...apatah lg pd ko an). Kalau ko lelaki, mmg aku reject sampai mati! Demand? Bukan, tapi soal respect!

Aku mmg kawan yg baik. Tu je la yg mampu aku katakan. Terserah ko lah nak caya ke tak. Aku syg kawan aku. Sebab tu, bila aku dpt rs ko ambil kesempatan dr apa yg aku ada aku agk terkilan. So, pas ni jgn harap ko nak dpt privilege tu lg ok! Sendiri mau pikir kenapa. Tapi, bila ko ssh, ko blh harapkan aku. Aku pasti akan tolong selagi mampu. Jika soal duit, walaupun aku ni bukan ank billionaire, tapi aku ttp akan tlg ringankan semampu kudrat aku lah. Jgn minta seribu, gagau ar aku nak cari weh. Kalau ko kawan aku, ko tentu tahu kemampuan aku kan!!

Nasihat? Aku mmg akan bg ko nasihat kaw2 punya. Tapi, jika ko asyik dalih2, aku pun jd ssh nk fahami ko. Pada aku, soal hati ko jawablah sendiri. Ok!! Aku nasihat pun, masuk kanan kuar kiri gak. Tapi aku ttp tak kan jemu nasihat ko. Cuma nanti ko tahan telinga jer la dgr penangan nasihat second round aku! Hahhaha!!!

Ko pun tahu kelemahan aku Apa? So, jgn uji aku dgn kelemahan aku tu, sebab ko pun cukup masak akan kekuatan aku an. Jgn dipetik, apatah lagi disentuh. Kalau tak kerana asma, mmg hospital lah jawabnya ko nanti! Aku nmpk je ladies pinky pinkish! Sekali aku dah baran, terkejut beruk ko nanti. Even aku ngan akak aku pun selalu wrestling. Setakat ko, hmmmm.....(bukan riak, tapi amaran). Ko tak puas ati ngan aku, ngata aku saja sudahlah ya. Kalu ko kwn ak, mst ko tahu yg aku sikit pun tak kesah! Hahhahah!!!

Aku tak bodoh, apatah lagi naïf. Aku suka memerhati, kemudian memahami. Jika hati aku kata tak kenan, aku tinggal. Aku mmg memilih kawan (pesan Abuya juga). Aku mmg ssh utk dipengaruhi, tp aku tak suka byk masalah. Bila ramai sgt kwn, ramai pula kepalanya, jadi byklah masalah. Ko kena ingat, aku byk komitmen lain yg perlu diberi perhatian lagi. Oleh itu, aku mmg tak suka bergeng2.

Menari? Aku mmg suka menari. Tapi bukan terkinja2 mcm ko kat club. Aku menari dalam bilik akulah. Saje suka2 hafal step. Yang penting aku puas hati!! Lagipun, aku suka zapin. Kalau aku ajak ko nari zapin tentulah ko tak nak. So, biarlah aku dgn cara aku. Minat kita dah tentu berbeza.

Speaking? Ko igt aku ni lahir2, kat oversea ke? Ko igt Abuya n Umi aku tu, speaking kat umah, anak omputih? Depa dok ajar aku cakap kedah lagi adalah. Sebabkan aku ni tak tahu malu untuk mencuba sesuatu, so aku pun speaking jer sesuka hati aku. Lantaklah grammar aku tunggang langgang pun. At least, aku blh speaking. Dr ko tu yg konon anak lord, speaking tak kan fail kot?

Cantik? Lantak ko lah nak kata aku ni perasan cantik ke hape ker. Yang penting, aku normal! Ada 2 mata, satu hidung, satu mulut, dua telinga, ada gigi dan sumenyerlah. Asal boy aku kata aku cantik, cantik dah lah aku. Aku tak macam ko. Aku kenal diri aku siapa. Aku sayangkan diri aku. Aku suka manjakan diri aku. Aku jaga pemakanan aku juga. Aku Cuma mahu sihat sampai aku timang cucu nanti. Lagipun, aku mmg gojes! So, what? Ko? Jawablah ko sendiri yerk!

Aku tak macam ko. Aku rapat ngan umi dan abuya. Apa2 aku mst rujuk mereka. Aku jejak kaki di menara gading ni pun, kerana mereka. Aku nak mereka bangga dgn aku. Aku lbh suka habiskan masa aku temankan abuya jumpa client dia dari kuar ngan ko. Aku pun, tak kisah duduk saja dirumah tgk adik2 aku sepahkan rumah. Hati aku tenang, tgk mereka di depan mata. Tak macam ko.

Cerewet? Biar betol nie!! Aku mana ada cerewet weh. Ko pun tahu an. Selagi blh makan aku makan, selagi blh pakai aku pakai. Cuma aku utamakan kebersihan dan keselesaan. Dari segi pakaian, aku agak berhati2 kerana aku juga membawa nama abuya dan umi bersamaku. Selain itu, nama adik beradik ku dan boy aku turut ku bawa bersama. Aku tak mahu, mencemar nama mereka. (itu prinsip aku). Bukan cerewet ya....

Penat pula aku bebel bebanyak kali ni. So, kalau ko kata ko kenal aku siapa, bgslah. Tapi persoalannya, ARE YOU SURE? Ko jawablah sendiri. Aku complicated ker, aku unpredictable ke, biar aku je lah yg tahu. Ada aku kesah apa yg ko kesah? Ahaiiii.....
www.tips-fb.com

13 VVIP Readers on "Kerana Aku Begini..."

Indera on August 10, 2009 at 7:42 PM said...[Reply to comment]

panjangnya Aisyah.but a very good advice kpd mrk yg tak faham bahasa di luar sana. good2!:-)

~ ♣ NiZaM ♣ ~ on August 10, 2009 at 9:35 PM said...[Reply to comment]

huhu.. betol3 panjangnya... huhu ni memang luahan hati sehabis yg mungkin..

Adderly Shaharudin on August 11, 2009 at 7:32 AM said...[Reply to comment]

I 100% agree. No pandering to the people. Just be ourselves FTW! Hehe

CintaMelya on August 11, 2009 at 2:11 PM said...[Reply to comment]

panjangnye.tp sy suka bace.banyak maksud tersirat. tak smua org faham dgn kita. kdg2 kita tk kaco org, org sibuk kaco kita kan. sy pun macm awk, suka wat keja sesorang dari Bergeng2 ni. keja takkan penah menjadi. apapun, biar org2 tu rasakan.. huhu.. thumbs up!

Vee Violet on August 12, 2009 at 2:32 PM said...[Reply to comment]

cool way to 'ingatkan' musuh dalam dalam selimut...
stay cool girl...
:)

iNaMoRaTa on August 13, 2009 at 2:54 PM said...[Reply to comment]

nice entry..like it to read..btw,,di sini..a lot of "drama"..beware of backstap!!..btw,,slamat balik kampung...take cere darL..

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:27 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Indera

hahahha!!!
tau tak pa...
ghee~

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:27 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Nizam

hahahha!!
tu lah..
kalu tak fahm2 juga...
tak tau lah nak kata apa dah...
ghee~

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:29 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Adderly Shaharudin

you know it better rite...
huhuuu...

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:30 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to CintaMelya

btol!!! btol!!!
be independant rite!!
owez da best!!
yoiiisshh!!!

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:30 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Vee Violet

huhuuu...
btol!! btol!!
aiitt!!
thanks dear!!
tc ya!!

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:32 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to iNaMoRaTa

olla sempai!!!!
cute sempai!!
huhuu..
btol...
backstabber mmg the worst!!
aiitt!!!
k.ina jdn sedih2 ya...
nnt raya kita minta TNC bg extra holiday kat k.ina ya...
hmm...

iNaMoRaTa on August 19, 2009 at 11:03 PM said...[Reply to comment]

waaa...likee...
syg ngn aecaahh...
bgus2..minta cuti lama cket eyh..haha..
tapi kan,,lom minta memang dah bajet nak cuti lama cket..hik3...
jan jelesss yee..
hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal