Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, August 16, 2009

Outspoken?

Melodrama of aisyah ar at 12:56 PM
Tak tahu macam mana topic ni blh jadi argument antara aku, uder dan alang di meja makan tadi. Sambil diadili oleh umiBold yang busy dok pelik apa yang masin dalam masakannya itu. Hahahahh!! Paper pun, UMI!!! Ur cook whether it’s too salty or too sweet, we always love it and we will finished it no matter what!!! Ur da best cooker in the whole world!!!!! Muuuuaaxxx!!!

Ok, back to the main point here...outspoken. Actually, kitaorg start bercakap tentang Cik Su (My 4th and youngest mom). Umi cerita kata Cik Su and Abuya tgh gado2 manja g2. Hahahah!! Lawak ar...

Pastu aku pun start mimicking cara Cik Su bercakap. Then uder kata:

Cik Su kan outspoken mcm wa...”

Then, aku dan alang pun saling berpandangan. Kitaorg gelak smbl geleng2 kepala. Then aku pun cakap ar..

Outspoken mmg bagus!! Tapi mesti kena caranya....”

Aku pun start bercerita ttg situasi orang yang kononnya outspoken. Then Uder pun menyampuk dgn hujah2nya yang tak ada penghujungnya. Tapi aku suka dengan statement dia yang menyerupai aku...

“Alah...org ni Kak Ngah, mana pernah puas. Kita baik pun salah, kita jahat pun salah. Bila kita senyap dorg kata kita sombong, bila kita peramah dorang kata kita ni gedikla, suka cari perhatian lah, bila kita outspoken dorang kata kita laser pula, bila kita kata blakang, dorang kata kita ngumpat. Paper pun JUST BE YOURSELF!!”

She said exactly what’s on my mind. Sometimes, aku suka jadi negative sebab aku nak tgk cara mereka berfikir. Setiap statement yang keluar dari mulut mereka aku akan mark. Jika betul aku senyap. Jika terlalu negative aku akan betulkan.

Statement terakhir dari aku pada hujah2 Uder:

“Just remember one thing, opinion org lain berbeza2....”

Keputusan dari hakim kita, Umi...

Umi rasa kuah laksa ni lah masin sgt....nanti tlg tambah air ya...”

Hahahahahhah!!! Cik Nab.....Cik Nab....haih.....

p/s: Dah lama x makan semeja cam nie kan...
www.tips-fb.com

18 VVIP Readers on "Outspoken?"

orange.itu.jingga. on August 16, 2009 at 2:20 PM said...[Reply to comment]

hahah..me first!!
boleh tkn...
quite wise thought...
hehehe...
btol gak ckp uder tu kenkdg...
susah kalo nk puaskn..
ati sume org..kn kn..

meo188 on August 16, 2009 at 2:30 PM said...[Reply to comment]

salam kenal.

edit photo sendiri ke?

naz on August 16, 2009 at 4:52 PM said...[Reply to comment]

jadi diri sendiri buat kita tahu diri orang lain haha kan :)

Faarihin on August 16, 2009 at 10:40 PM said...[Reply to comment]

hahaha.. keputusan hakim tidak ada kena mengena dgn perkara yg dibualkan.. sangat2 selamba.. huhuhu.. (^__^)

iedaLUVsham on August 17, 2009 at 9:28 AM said...[Reply to comment]

hhaa..masak termasin tu tanda nak kawin tuh, hehehe!!!

Vee Violet on August 17, 2009 at 11:19 AM said...[Reply to comment]

yes...
opinion setiap orang berbeza...
:)
ape2pun kite kena respect pendapat setiap org...
:)

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:13 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to orange.itu.jingga

yup!! yup!!
btol!!
you know it better rite..

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:14 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to meor

salam meor...
a'ah...
sya edit photo sendiri...
huhuuuu....

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:14 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to naz

exactly naz!!!
so, be yourself ya!!

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:16 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Faarihin

hahahha!!
olla dear...
tau tak per..
hakim buat laksa johor...
rasa2 ada yg tak kena pula dilidahnya...
kami dah second round dah..
hahahahha!!!

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:17 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to iedaLUVsham

salam k.ieda!!!!
hahahah!!!
ishk....bgs gak tu kalu dah nak kawin...
heheeeheeeheee
(gatal plak aku neh...hahha!!)
lalallalal~

Aisyah AR on August 17, 2009 at 12:18 PM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to vee violet

hai dear vee!!!
btol tue...
baik atau buruk opinion seseorg..
kita ttp kna respect...
huhuuu...
kan..kan...
ghee~

movies on August 18, 2009 at 5:14 AM said...[Reply to comment]

hi how r u? blog very good im like

Kojack de Alloohaa on August 18, 2009 at 4:20 PM said...[Reply to comment]

ahaha..nak makan laksa la cmni..jomm..!!

Shafie on August 18, 2009 at 5:55 PM said...[Reply to comment]

outspoken tu cne ek..huhu..
nway lawak lak part last tu..
pasal mknn masin tu :p

Aisyah AR on August 24, 2009 at 8:03 AM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to movie

olla there...
thanks for da compliment...
heheee
heppy blogging ya..

Aisyah AR on August 24, 2009 at 8:04 AM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Kojack de Aloohaa

huhuuu...
laksa johor umi mmg DA BEST!!!!
lalalalla~

Aisyah AR on August 24, 2009 at 8:06 AM said...[Reply to comment]

Aisyah AR to Shafie

hahhaha!!
tu lah...umi tak leh masin sgt..
huhuuu...
outspoken tu maknanya cakap direct.
kalau kita tak puas ati pd certain thing, kita trus cakap. tak da kata2 blakang dah...tapi cara kita tu jer la...sama ada org lain blh terima atau tidak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal