Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, May 24, 2009

MASUM's Volunteers : Volleyball

Melodrama of aisyah ar at 11:04 AM 6 VVIP Readers Links to this post
The Day Before Tournament

Take a Snap Inside the Sports Complex

1st Day on Duty...(Orange)

Cak!!! 2nd Day on Duty...(Blue)

3rd Day on Duty with My Gurls....

4th Day on Duty....Posing with The Judges!

Dahlia, Me (Aisyah AR), Rohayu n Amy

Us......

Us with our Supervisor...K.Lina!

So, this are the pictures. A lil bit lazy to explain it to ya'll. Let the pics do the talking can we...huhu...

www.tips-fb.com

Pecinta Setia

Melodrama of aisyah ar at 10:52 AM 6 VVIP Readers Links to this post


Entah kenapa, aku jadi terlalu popular ketika MASUM ni.
Ramai betol nak usha aku and all. Bukan nak berlagak, tapi that’s what happened.
Maybe tuhan nak uji aku. Sejauh mana kesetiaan aku pada ‘Si Tomey’.
Macam mana sekali pun, aku tetap seorang ‘Pecinta Setia’.
Dari aku jadi sukarelawan untuk Bola Tampar hingga ke Rugbi.
Tiada satu orang lelaki pun mampu goyahkan cintaku pada ‘Si Tomey’.
Mungkin mereka tak tahu, ingat senang ke nak jumpa yang terbaik.
Aku dah jumpa kekasih hatiku, dan aku mahu jadi yang terbaik untuknya
seperti mana dia jadi yang terbaik untukku.

Aku tak sabar nak jumpa ‘Si Tomey’!!!!
Aku jadi rindu sangat kat ‘Si Tomey’.

Cara aku hilangkan rindu tu, aku selalu dengar lagu faveret dia.
Dari dalam bus hingga time aku rest.
Bila aku free, aku mesti akan text ‘Si Tomey’.
Suka kacu 'Si Tomey'...huhuuuu....

p/s: I Miss You Bie....
www.tips-fb.com

Thursday, May 14, 2009

Kisah Ku : Athlete

Melodrama of aisyah ar at 3:19 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Memang aku akui, dulu aku mmg hitam. Masa aku sekolah rendah, dari darjah 3 lagi aku mmg seorang atlit sekolah dalam larian pecut 100m. Masa tu, pencabar terdekat aku dalam sekolah tu ialah kawan baikku sendiri iaitu Fahrul aka playboy sekolah. Tiap kali waktu PJK
(Pend. Jasmani & Kesihatan) Cikgu Jamel selalu suruh aku compete ngan dia. Memang la kudrat aku pompuan mana nak sama ngan kudrat dia lelaki....

TAPI!!!!! Tu pun, dia x leh nak beat aku!!! Wahahahah!!! Aku mmg top gak lar time tue...tp, top kat sekolah x bermakna top juga di peringkat daerah. Asal g bertanding jer, mesti balik tangan kosong. Muahahahha!!! Tapi kalu setakat sukan sekolah tu, mmg aku bolot semua la. Ratu pecut la katakan. Huhuuu...

Tapi zaman kegemilangan ku itu x lama, masa aku darjah 6, lutut aku wat hal time latihat larian berpagar. Mmg sakit tahap dewa!! Aku balik dari latihan tu pun, still nangis sepanjang jalan. Dah macam org x betol dah, tapi aku sempat lagi beli milo ais bungkus kat kedai!! (Aku mmg igt tiap saat aku nak balik dr sek ke rumah tu...gler siksa!!!!!!).

Sampai umah melalak macam org gler ngadu kat umi. Umi aku pun, peninglah nak wat camna pun tak tau. Urut salah, x urut salah. Last2 after 2 ari aku derita cam tue, umi panggil tukang urut paling top kat area bakar batu tue!!! Sehari kena urut ngan mak cik tu, kaw2 dia bagi!!! Tapi alhamdulilah, esoknya aku dah boleh jalan, Cuma x boleh bengkok kan lutut kaki kanan tu sangat. (Menurut mak cik tu, dia kata tulang lutut aku lari, mungkin sebab hentakan time lompat pagar tu kot...)

Ambil masa juga untuk aku recover dari injury tu. Aku terlepas pertandingan peringkat daerah untuk kali yang pertama. Sedih!! Tgk orang lain gantikan tempat aku, walaupun aku tau dia ngan aku pun kalah. Hmmm.....

Berkat kasih sayang yg aku curahkan pada lutut kesayanganku itu, akhirnya Berjaya juga aku recover!! Then aku meneruskan sukan netball kegemaranku sampai ke peringkat negeri. Tapi pas tu, kalah barulah sibuk nak ulang kaji untuk UPSR!! (Pelajar harapan sekolah pula tue...haih...serabut aku jadi!!)
Hahahha!!!!!

“Kak Ngah!!!! Bila UPSR start???” Tanya umi ku.

“Huh???? Hmmmmmm......” aku blur mencari jawapan.

P/S: Tat’s y la Abuya paling x suka kalau aku aktif bersukan. Sebab dia risau aku tinggal study...fobia dari aku yang dulu rasanya. Hmmm.... www.tips-fb.com

Wednesday, May 13, 2009

Kisah Ku : Berudu

Melodrama of aisyah ar at 2:30 PM 8 VVIP Readers Links to this post
Zaman kanak2 ku sangat ceria. Aku suka kenangan pada zaman hingusan ku. Sebabkan zaman hingusan itu mematangkan ku yang sekarang.
Menurut Umi dan juga saudara mara ku yang lain, mereka kata akulah yang paling nakal di dalam keluarga. Umi pernah cakap..

“Kalau umi tengok gambar angah masa kecik2, umi jadi geram. Teringat nakal awak!!”

Aku faham perasaan umi ku itu, kerana aku turut alami perasaan geram tu pada adikku Dik lah yang mewarisi kenakalanku sebanyak 60%!! Aku ketawa sendiri. Umi betol, dulu aku mmg nakal! Aku x betah duduk rumah. Asal balik sekolah je aku mesti lesap! Yang bagusnya, kawan2 ku tu pun semuanya lelaki!!

Mainan feveret aku dulu, tangkap berudu dalam longkang!! Yup!! Yup!! Agak kotor ar kan, tapi itulah kerja aku. Aku pernah kena pukul dgn Mak Su sebabkan kegiatan haram aku tuh. Mak Su aku marah sebab aku main longkang. Dia selalu bebel kat aku kata “Awak tu pompuan, awat loqlaq sgt!!!” hahaha!!

Psst....korang mesti tak tau aku nak buat apa dgn berudu tu kan? Heheeee....aku tangkap berudu tu sebab aku nak jadikan berudu tu ‘lauk’ untuk kedai nasi lemak aku nanti!!! Hahahahah!!! Ye...time tu bila lewat petang baru lah kawan2 perempuanku keluar untuk bermain, so, permainan feveret dorg x lain dan x bukan ialah ‘Masak-Masak’. So, konon2 aku buka kedai nasi lemak! Berudu tu da mati dah (x da air) aku jadikan lauk!! Hahaha!! Layan!!! www.tips-fb.com

Tuesday, May 12, 2009

AKU P.u.A.s h.A.t.I

Melodrama of aisyah ar at 12:31 AM 4 VVIP Readers Links to this post

Ok...entry aku kali ni aku nak cter pasal apa yang aku buat sepanjang ari semalam (11/5).

Oleh kerana aku keboringan tahap dewa kat UUM ni (x blk JB coz aku join masum), semalam aku join la member aku Wak pergi ke Matrikulasi Changlun berniaga (kami tolong kedai UUM). Ari tu pendaftaran budak2 matrik. Kami gerak dalam pukul 6am (nak elak jam). Dalam 2 buah kereta juga, 4 lelaki (Wak a.k.a manager, Dan, Asward n Amran) dan 4 girls (Aisyah, K.Ayu, Zura dan Fad). Sampai kat sne, kami dipecah 2 group (Aku, Zura, Wak n Amran) jaga gerai peralatan manakala (K.Ayu, Fad, Asward n Dan) jaga gerai makanan.

Ok...aku nak korg jelas, Tokey kedai tu ada 3 org. Aku x tau nama so, aku refer Tokey Utama (Tokey), adik tokey (Spy) and kawan adik tokey (Budak Muda – BM sebab dia 19 tahun baru tp nmpk mcm 25 thn!!).

Pada mulanya tu, aku mmg sgt panas ati coz Tokey tu asyik dok perli aku n Zura!!! (Whateverla).

Cuba korg bayangkan eh...masa tu, aku tgh lapang so aku tanya Tokey nak buat apa, dia jawab:

“Tak pa, rehat dlu kenal2 barang...”

Aku pun sabar je la g borak ngan Zura kat depan gerai tu. Pastu tetiba Tokey panggil aku n Zura:

“Dik, tolong abg (BM) kat blakang tu, cepat sikit kerja...”

Sekali lagi, aku n Zura pun ikutkan je la. Tadi suwo kenal barang, pastu cakap camtu pula. Settle sume tu, aku n zura kembali ke bahagian depan gerai, n Tokey suwo lelaki g breakfast dlu. Aku rilek lagi sambil susun2 barang. Then ‘Si Tomey ‘ call wat aku epy!! Epy!! Abis call tu Zura datang kat aku, dia tanya aku dgr x Tokey kata apa, aku geleng. Zura pun kata:

“Abg tu perli kata, kat sini x da line tepon. Dia x bg men enset ar tue....”

Pergh.....aku gelak jer....padahal dalam ati ni.. “ko mmg nak MATI!!!! Bieeeeee....huhuuu”

Pastu da, adalah parents yang datang tgk2 barang, aku pun nak start promote la, then aku Tanya Tokey harga barang2, ada patut dia kata:

“X pa lagi, dorg nak tgk2 barang dulu....”

Aku malu la weiiii...ok...as you said. Mood aku mmg dah ranap dah time tu...tp still act cool la kan...then cuba bayangkan ar, bila customer dtg, tnya harga aku pun refer la tokey...tokey cakap ar harga tikar tu RM12. Then customer tak beli pun, just survey harga and ble customer tu bla je, aku kna perli lagi...

“Hafal la harga Dik....kan senang...g hafal harga...”

“Wehhhhh!!!!! Tadi aku nak hafal, ko cakap customer nak berkenalan ngn barang2....skang ni ko nak ngomel pula!!!! NAK MATI LA!!!!!” aku bermonolog jer. Tapi Zura dah boleh baca air muka aku tu. Aku just bagi signal mata je kat Wak, dia pun tau aku da tak kenan kat Tokey tu. Then, bru Tokey suro girls g makan, aku nak blah jer dia kata:

“Makan cepat ckit ya dik....”

Aku hanya mampu mendgr je la....sampai je dekat K. Ayu n Fad, apa lagi, aku n Zura pun start la mory abis2an!!!! Geram gler!!!! Agak lama ar, aku lepak makan....(ngumpat igt kejap ker??) hahah!! Then ble aku back to bisness, Tokey tu terus cakap:

“Igatkan tadi tersilap masuk gerai.....”

Aduhhhh...pedasnyer!!! Aku just diam je sambil susun tikar. Aku ngomel2 kat Zura, aku kata aku dtg nak fun jer, so, aku nak hv fun tol2, x nak bg Tokey ni rosakkan agenda utama aku ngan mulut laser dia tuh. Aku pun buka sume tali yang ikat tikar tu ngan pisau, then aku dgr Spy tu cakap kat tokey:

“Tu, dia buka sume tu, x pa ka??” kata Spy..
“Tak pa...tak pa....”jawab Tokey.

Aku stop dari buka tali tu, Ok...aku mmg nak ilang mood dah ni. So, aku n Zura start mengumpat depan dorg tapi kami bg label kat dorag tu macam spy, tokey, BM, and C (line clear).

Then, aku pun decided nak wat cara aku, n malas nak jadi baik dah. Aku pun start ar promote barang (My specialty). Ramailah customer dtg...(X katala sebab aku, tapi sebab brg2 kat gerai aku tu satu keperluan....). Then ble aku start busy, barulah aku fun!!! Aku n Zura masing2 ngn cara promote masing2. Si Zura tu nak layan adik2 encem jer....aku sume aku taram....dari mak cik, pak cik, nenek, adik, abang, sampailah budak2 kecik aku taram!! Wahahahhaha!!! Puas ati aku. hiang boring aku selama beberapa hari kat UUM (Since Si Tomey balik)...

Fuhhhh!!! Mmg penat tol!! Tak menang tangan!!! Wak n Amran dok jual Pau!! wawwaaw!!! Tu lagi la lawak!! Ngan hon dia lagi...hahahha!!! (Dorg pun kna sound ngan tokey...”Sekali tegur, sekali tu la bunyi (hon)” Lawakla!! Aku penat dah nak gelak!! Wak plak tu, boleh gak layan aku n Zura ngumpat Tokey!! Ahahahha!!

Sebab kami ni mmg expert, so bisnes dorg agak baguz n tokey plan nak buka sampai malam. Then Wak x setuju coz esoknya nnt kami ada taklimat MASUM. So, kami sebulat suara setuju nak balik. Untungnya, Gaji kami dinaikkan. Walau x seberapa, tapi FUN!!! Tu je agenda aku join, wanna have fun!!!!

p/s: Still miss ‘Si Tomey’...apalah cikgu k’sygn tu buat...hmmm.... www.tips-fb.com

Sunday, May 10, 2009

C.I.K.G.U F.A.H.M.I

Melodrama of aisyah ar at 9:27 PM 4 VVIP Readers Links to this post

I’ve been wondering....how it looked like when my boy entered school as a teacher?? Hmmm....it’s answered me today...

As far as I concerned, ‘Si Tomey’ have ROS starting from today until 28 May 2009! He chooses to do his ROS at his old school. So you know what it means right. Especially, when you was a stubborn student before. Hahha!!!

So, the teachers there was impress with his appearance today. Lot of them said that he looked smart and handsome (Ey....it’s my boy that you gave compliment to....be careful..) ghee~

The funny part was, when the teacher started to recall the old him. It’s funny to imagine how he felt about it!!!! I guess you know how it feels right. But trust me honey, you’ll be great!!! The teachers love him, the student (especially girls) keeps asking him what he’s teaching (looks like the gurlz do likes him too) and the principle also acknowledge him!! I’M GLAD!! Coz my boy here, he’s quite shy sometimes. Hahahha!! (Gambateeeee Bie!!)
Can’t wait to hear your story about your next day!!!

P’s: He’s gonna do performance for this teacher’s day and play futsal with students!!! I guest I have to call him teacher too...na’ah...sensei sound a lil cuter isn’t it...hahahha!!!

I love you Bie.... www.tips-fb.com

Friday, May 8, 2009

My Ego Ends Today...

Melodrama of aisyah ar at 9:29 PM 2 VVIP Readers Links to this post

I would like to thank ‘joegrimjaw’ because of his post about his mother on his blog. It made me think about my mom, UMI!! I do miss her like hell!!!

Tapi hati aku keras nak mengaku kalah dalam fight family ni. That’s why I’m still stuck in here in uum!! For avoiding to go back home early, I joined Masum!!
Yesterday, I have a big fight, worst than ever!! I’ve been crying all night until my eyes swallow. I have fight with my mom, my dad of course, and all my sis. Stil fighting bout the old issue. Then hari ni, selepas dileter oleh ‘Si Tomey’ aku sedar...aku silap kali ni. I’ve been avoiding my mom n siss call.

So, aku promise ‘Si Tomey’ to answer their calls. So my mom called and I answered it and her mad at me. I was just listening and agreed to whatever she said. Then the line end. I think she must be out of credit. Then I realize how much I miss that voice!!! If she’s mad at me means she still loves me. If she cried means she’s truly love me!! I’m glad!!

So, I decided to follow to whatever she said and she start to talk about my dad. She wants me to call my dad. So I listen to her and I text my dad and I’m saying that I love him. He called me!!! So once again he nags at me and I’m glad. I miss those nagging! Makes me felt I’m important to them. The truth is, I miss his voice. I do. So...I decided to text my entire sis to say I’m sorry. I got 1 sis above me and 3 other sis below me. I’m still waiting for them to hit me back (I mean, all 4 of them..)

I wanna end this fight today!! I want to start a new page tomorrow! I want to be my heppy self again!! I want to that ‘Aisyah AR’ once again!! Now I’m full of spirit!!!

YES!!!!! I AM THE LUCKY GIRL!! It just I didn’t realize it before. I have my mom, umi who still mad at me when I am wrong, my dad who will nags at me if I’ve made mistakes, my sis who will not sleep just to know that I’m not happy here and my only boy that stole my heart ‘Si Tomey’ who never tired to cheer me up, advising me and pin point my mistakes.

“SETIAP APA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA”
www.tips-fb.com

Thursday, May 7, 2009

Sumimasen!!!!!

Melodrama of aisyah ar at 3:02 AM 0 VVIP Readers Links to this post

YUI!!!!! Ai shi teru!!!!! uhuuu..

I fall in love with this singer......
She's from japan....
Her songs made me extremely hepy!! hepy!!
It's been a while I didn't hear such a gud songs in an album since Jay Chou!!
Heheeee....

Here another fav group of mine too!!

COUPLE!!!! BITTERSWEET!!! love youuuuu!!!

and also Cik Payung!! I Love Her 'Terbang Sayang' song!!

lallalala!!

Ey guys....you too should try to listen to it though...
Trust me, it's marvelous!!!!
www.tips-fb.com

Wednesday, May 6, 2009

My Not-So-Crazy Bestie

Melodrama of aisyah ar at 4:44 PM 0 VVIP Readers Links to this post
I would like to add this my fav moment.

That particular night, my best among the best bestie call me out of nowhere!! Hahaah!!
Ok....first, we were just talking nonsense, and then we started to talk about ‘Gossip Girl’. So, I was like telling her some of the information about the latest I saw about 'Gossip Girl' but then she went blank! She was laughing and said that I got the story wrong. Then, I think for awhile. How many version of ‘Gossip Girl’ do they have coz I only got one version!! Then she said that Chuck’s father isn’t dead. Then I went blur for a while. Did I watch it wrong, but I do remember the whole story!! Then I asked her what season do she have, she told me she got until 2nd season. Same like me. But the thing is, I got until chapter 17 of season 2 and she only have until chapter 12 of season 2!!! No wonder she don’t know about Chuck Bass’s dad died and about Lily and Humphrey have a son!! Hahahahah!!!

That bestie of mine, she really know how to make me laugh like crap!! YOU ROCK GIRL!!! I MISS HER SO MUCH!! Together, we can do almost everything, because I know that, no matter how bad I went far, she will always by my side to pull me out!!!! Forget to mention that she is also my ‘kipas susah mati’ type of fan on my writings! Wait for my new story girl!! I’m work on it!! BFF!!
www.tips-fb.com

Broken Me

Melodrama of aisyah ar at 4:14 PM 2 VVIP Readers Links to this post
So, last night I felt so damn terrible about myself! I was thinking of going home this 31st May. I felt like my family don’t even care whether I’m coming home or not. I know that, right now all of them are happy and thrill about their trip to Tanjung Piai (Custom Family Day for 2 days). They didn’t call and my sis never cares!! I know that this would happen, because I know how selfish they are before. I thought my family are wonderful and perfect! But now I realize that my family are just a family based on its name. So I text ‘Si Tomey’, told him that I’ve changed my mind. I cancel my plan to go home. I think I am much happier here. Away from them, away from their selfishness, away from their hatred, away from their cynical words and away from their mind!!! At least I’m not being burden to buy tickets from JB to here right! I don’t care anymore what they might feel about this, because now I know that, they don’t even bother about my feeling. I had enough.

I would like to thank ‘Si Tomey’ for calling me last night and listen to me when I was crying like crap and listen to all my harsh word about them. ‘Si Tomey’ was laughing when I said all the harsh word which made me feel better. He told me a ‘funny’ story which he made it up. I know, but still I want to listen. He drags my attention talking about Perhentian Island which he knows that I’m trills bout it so much! He asked me whether I have money or not. He also want to come here but then I said don’t because he’s in Penang right now. At least, even if the whole worlds are rejecting me, I can still smile because I know I have him in my life. The most precious thing that I couldn’t bear to lost!
www.tips-fb.com

Tuesday, May 5, 2009

My Little Secret!!

Melodrama of aisyah ar at 5:55 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Read this!!
NEW COCOHUT RESORT
Perhentian Island
3 Days / 2 Nights (Discovery & Tour Package)
Package A:
Perhentian Island, Rawa Island & Susu Dara Island
Min 2 Person per trip
  • 3 Days / 2 Nights chalet accomodations
  • 2 Ways fast boat transfer & Marine Park ticket
  • 6 Meals provided at the restaurant (2 Breakfast, 2 Lunch, 1 Dinner & 1 BBQ Dinner)
  • 2 Snorkeling trips (Equipment provided)

Activity:

  • 1st Day snorkeling trip to Perhentian Island
  • 2nd Day snorkeling trip to Rawa Island & Susu Dara Island

Pricing PER PERSON:

  • Twin Sharing : RM420
  • Tripple Sharing : RM380
  • Quad Sharing : RM360

Interesting right!! It's gonna be great!!
Well, I am having my Sweet Holiday In this Island soon!!!
With this wonderful package, I just bring myself n my cloths only.
All my meals are completely taking care of!
I'll be going on 15 - 17 of July 2009 (peak season btw..)nvm!
Can't wait!!!

www.tips-fb.com

Aku dan Fitness!

Melodrama of aisyah ar at 3:24 AM 4 VVIP Readers Links to this post

Aku nak buat rutin baru...
Rutin yang aku ada skang ni sangat busan....
Aku nak start hari aku dgn melawat tasik gutrie!!!
Aku actually nak g Kompleks , nak g gym....wanna do some xcersise!!

OTW nak ke kompleks, melawat tasik gutrie jap...
(ada memory kat c2)
Then, after aku puas men kat gym, aku nak g sauna!!!
Pastu....kalu aku lapo, aku singgah g YAB makan nasi lemak kat situ...
(sambal dia mmg sedap!!)
Tapi malas ar....aku rasa baik aku balik Proton..
Melantak nasi K.Tar!! Wahahhaha!!
Tapi, aku macam x nak makan nasi!!
Abislah kalori yang aku bakar pagi tu kan....
Hmmm....lebih baik aku terus balik bilik..
Mandi dan sambung bobok!! Seronoknya!!!!
Pastu, nnt malam bru temu janji ngan nasi goreng K.Tar pula...
Tapi baik ak makan buah betik dulu....
x lapo sgt nnt....pastu minum soya....
Selamat kalori aku...camna pun, nak elak makan nasi gak ar...
Hahahahha!!!!
Aku nak jaga fitness!! Aku nak shaping balik!! time free ni....don't waste it!!! Yoish!!!
Miss you 'Si Tomey'...

www.tips-fb.com

Aku sangat lapang!!

Melodrama of aisyah ar at 2:50 AM 0 VVIP Readers Links to this post
heheeee....aku sangat epy....akhirnya final aku dah abis!!!
thank god!! but....miss 'si tomey'...dia da balik umah...dia ada ROS nnt....huhuuu...

owh!!! so, aku mmg sgt free tahap dewa....
so ari2 aku surf internet...tp x da mood nak update blog ni ha...
tp aku update gak ari ni...

aku surf internet semalam!!! aku nak belajar buat kek choc!!!


pastu aku ternampak cara buat choc muffin yang sangat comel!! hahahah!!


aku nak bereksperiment nnt!! pastu aku nak dera 'si tomey' aku makan!! owhhhh....can't wait!!!

ey...tau tak, kat internet juga ada cara nak buat dress....hahahahha!!! nnt aku nak try buat ar...(mmg x pandai....but i'm gonna try it!!) lalallalala~

bila aku fikir pasal Pulau perhentian aku jd teruja sangat2!!!!

cepatlah bulan Julai!!! julai datanglah cepat....aku nak lari ke pulau perhentian!!!
yay!!!!

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal