Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Monday, August 31, 2009

What happened to me lately...

Melodrama of aisyah ar at 10:49 AM 1 VVIP Readers Links to this post
-I got my sister back!! Thank god for listen to my pray!
-I’ve been busy changing my blog layout and all.
-I’ve been busy deal with my test and project.
-‘Berbuka’ di rumah ‘Si Tomey’...
-Overall....I am so happy with my life!!
Free Signature Generator
* Candy-Hum Graphic *
www.tips-fb.com

Wednesday, August 26, 2009

Mix It Up!!

Melodrama of aisyah ar at 10:47 PM 6 VVIP Readers Links to this post

OMG!! Hahahah!!! Mcm nyah2 la plak an...ishk...np blog ak ni bersawang byk neh?? Heheee...Lately busy ckit....(pssst....study ke cik aisyah??) heheeee......study tu adalah sikit2...byk merapu2ntah paper jer....
* Candy-Hum Graphic *
Dua ari lepas....'Si Tomey' sy demam la...Bdk manja tu demam....cian tgk dia...tapi klaka pun ada...hahahha!!! Panas tol dia...nasib baik sekarang ni dia dah sihat!! Senang ati tgk dia makan byk...hahha!! lalalla~ (Eh...time berbuka ok) mcm mn ak tau?? Sebab aku yg blikan dia makanan...sebab, dompet dia tertinggal dlm keter blk dr klinik tu..huhuu...
* Candy-Hum Graphic *
Pastu,hari isnin Achiq call aku...
“Lu rasa x apa yg wa rasa angah?”
“Tau ark, tak tau la np, wa jd homesick tahap gaban...padahal baru jer sampai...”
“Betoooollll lah angah!!! Wa pun homesick sesgt!!”

(Bgslah tue, memasing homesick!! Pastu kami janji balik cuti raya plg lambat mesti sampai ari jumaat tue...-Aku, Alang n udala, sapa lagi...kami tersekat kat utara ni ha...- si kecik tu cptlah smpi, dia Melaka ajer kot...hahahha!! Tapi, yg seronoknya kami dah janji nak wat kuih raya kami sendiri!!! Tak nak ikut resepi la...xori!! hahaha!! Aku nak wat biskut lion king lagi la!! Nmpk kat Cik Nab abislah aku dipelakungnya...dok perabis tepung gula dia pula dah...hahhahha!!! I MISS HOME!!!! Huk..huk...)
* Candy-Hum Graphic *
Tadi ptg Along call!!! Dia cakap nnt malam ni dia bank-in duit tiket bus n all!! Tadi tak sempat, dia salah key-in no pin akaun aku...hahhaha!!! kalut jer si katek tue!! Haih!! Tetiba dia Tanya aku bila nak balik dalam nada manja2 nak suwo balik cepat gitu!! Ikutkan ati ni, skang ni ats flight dah aku ni ha...tapi apakan daya....kalau ku buat begitu, disambut mesra oleh Si Katek tapi naya makan penangan Pak Razak!!! ‘Pergi Belajar sana!!!’ hahhahaah!!! Ku matikan imaginasi itu. Aku ckp kat Along, ‘Kakanda sulungku, adinda tengah akan berangkat pulang tepat jatuhnya hari bulan 17 kanda...hmmm...’ hahha!!!! ( Along.....now I got my sister back!!! Heppy2 camni selalu ya Sis!!)
* Candy-Hum Graphic *
Pastu td masa tgh berbuka puasa,
Uda mesej aku. Dia pesan suruh aku beli tiket balik JB cepat2. Sebab kat USM tiket balik JB dah abis!! Wah!! Dasyat tuh!! Tapi aku awal2 lagi dah tempah!! Heheeee....Uder!! don’t worry ya!! Wa akan pastikan wa sampai umah plg lmbt jumaat tue!! Tak sabarnya nak berbuka sesame mcm selalu!!! Cepatlah cuti!!! Cepatlah!!!
* Candy-Hum Graphic *
Jom kita doa, TNC UUM bg cuti raya extra lagi seminggu sebelum dan selepas minggu jatuhnya hari raya tue!!! AAAAMMMIIIINNNN!!! Hahahha!! (Tak kena AUKU kan?? Kan??? ghee~)
* Candy-Hum Graphic *

Family Blinkies

www.tips-fb.com

Sunday, August 23, 2009

Angelic Sista!!

Melodrama of aisyah ar at 3:47 PM 12 VVIP Readers Links to this post
We Da CT5!!
* Candy-Hum Graphic *
CT Aisyah AR
* Candy-Hum Graphic *
CT Fatimah AR
* Candy-Hum Graphic *
CT Zainab AR
* Candy-Hum Graphic *
CT Ruqayyah AR
* Candy-Hum Graphic *
WE Abd Razak's Daughters!
* Candy-Hum Graphic *
Makan dulu...OUR favourite...
* Candy-Hum Graphic *
CT Khadijah aka D-JA!
* Candy-Hum Graphic *
We celebrate Along B-Day with her Fav!!
-Chocolate
-Egg Tart
-M&M
* Candy-Hum Graphic *
Our creativity...to surprise her at work!!
* Candy-Hum Graphic *
Then, we chit chat'ing...
* Candy-Hum Graphic *
That's US!!! CT5!!!!

* Candy-Hum Graphic * www.tips-fb.com

::I've Been Tag by Hyuuga::

Melodrama of aisyah ar at 9:53 AM 0 VVIP Readers Links to this post
Beside ur lips, where is the favourite spot to get kissed?
Secret!

How did u feel when u woke up this morning?
Damn Sleepy!

Who was the last person / people you took photo with?
My CT5 Sissss!!!

Would u consider urself spoiled?
Never...

Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
Yup!

Do you want someone to be dead?
Definitely!!!

What does your last text message say?
Only Yatie Know..

What are you thinking right now?
Can I have more and more holiday?? Please.....

Do you want someone to be with you right now?
Yes!!!

What was the time you went to bed last night?
Can't Remember...Too sleepy to remember..

Where did you buy the tee you are wearing now?
Padini, City Square, JB!!

Is someone on your mind right now?
Yes!!

Who was the last person who text you?
Yatie..

Who is no.2 having a relationship with?
Huh?? U mean sleepy??
I don't know, maybe Wake Up! Haha!!

Is no.3 a male or a female?
Five Gorgeous Female in the planet!! haha!!

TEN Lucky Person to do this quiz
-Let Me Think-
www.tips-fb.com

Thursday, August 20, 2009

D.I.V.A

Melodrama of aisyah ar at 1:00 AM 8 VVIP Readers Links to this post


SELASA, 18/8/09 : Adik beradik Siti telah dikesan oleh paparazzi kami berada di DIVA! Sebuah pusat karaoke yang sangat cun di sekitar Taman Suria tue. Menurut kata saksi yang sempat berbual dengan mereka, adik beradik Siti telah menghabiskan masa selama dua jam setengah untuk berkaraoke di dalam Deluxe Room. Kebanyakkan lagu yang mereka nyanyikan adalah dangdut, indie, pink dan yang paling sukar untuk dipercayai ialah, mereka turut menyayikan lagu Goyang dari Inul dan diketuai oleh CT01 (Along). Malangnya, CT05 (Achiq) tidak dapat turut sama kerana masih lagi batuk2. Semoga bakat nyanyian mereka bertambah baik. –CT MAGZ-


www.tips-fb.com

Tuesday, August 18, 2009

Little CT

Melodrama of aisyah ar at 7:47 PM 6 VVIP Readers Links to this post

My little CT got a fever 2 days ago...
She was in matriculation..
Yesterday, she called and said that the doctor gave her 7 days to quarantine her self at home...
So, I force my dad to pick her as soon as possible...
SO HERE I CAME SISTA!!!
By the time to reach her, I asked her friend to looked after her..
Her body temperatures reach up to 38!!
I kinda worried!! Damn I am worried!!
Since my dad was too sleepy to drive, so, I take control!
You know how fast I can be when I’m worried!!
We reach Melaka for only 2 hours!!
I ran to her room and touch her forehead.
Thank God her temperature not so high..
It’s ok sista...we going home now...I’m gonna take care of you..
Thanks to her roommate!! Thanks a lot gurls...I owe you once!!

p/s: she's getting better now...i'm glad..
www.tips-fb.com

Monday, August 17, 2009

Extra-Work!!

Melodrama of aisyah ar at 2:18 PM 4 VVIP Readers Links to this post



Office Pak Razak yang baru dah siap?
Kami disuruh jadi cleaner!!
Huh??!!!
Sebab kami byk masa lapang!!
Ada gaji?!!!
Mcm interesting...
So, kami yg memasing tgh kering pun setujulah
Jd cleaner sementara bersihkan office baru Abuya tue...
Hahahahah!

Hot Cleaner sdn.bhd.

Aisyah AR (Leader)
Neyb (Kikis Depan)
CT (Kikis Blakang)
Mamat (Tkg Cat 1)
Dolah (Tkg Cat 2)

Moto : Cuci sampai berkilau!!!

Gaji : RM35 perday (Lepaslah tgk movie District 9)

DEAL!!!
www.tips-fb.com

Sunday, August 16, 2009

Outspoken?

Melodrama of aisyah ar at 12:56 PM 18 VVIP Readers Links to this post
Tak tahu macam mana topic ni blh jadi argument antara aku, uder dan alang di meja makan tadi. Sambil diadili oleh umiBold yang busy dok pelik apa yang masin dalam masakannya itu. Hahahahh!! Paper pun, UMI!!! Ur cook whether it’s too salty or too sweet, we always love it and we will finished it no matter what!!! Ur da best cooker in the whole world!!!!! Muuuuaaxxx!!!

Ok, back to the main point here...outspoken. Actually, kitaorg start bercakap tentang Cik Su (My 4th and youngest mom). Umi cerita kata Cik Su and Abuya tgh gado2 manja g2. Hahahah!! Lawak ar...

Pastu aku pun start mimicking cara Cik Su bercakap. Then uder kata:

Cik Su kan outspoken mcm wa...”

Then, aku dan alang pun saling berpandangan. Kitaorg gelak smbl geleng2 kepala. Then aku pun cakap ar..

Outspoken mmg bagus!! Tapi mesti kena caranya....”

Aku pun start bercerita ttg situasi orang yang kononnya outspoken. Then Uder pun menyampuk dgn hujah2nya yang tak ada penghujungnya. Tapi aku suka dengan statement dia yang menyerupai aku...

“Alah...org ni Kak Ngah, mana pernah puas. Kita baik pun salah, kita jahat pun salah. Bila kita senyap dorg kata kita sombong, bila kita peramah dorang kata kita ni gedikla, suka cari perhatian lah, bila kita outspoken dorang kata kita laser pula, bila kita kata blakang, dorang kata kita ngumpat. Paper pun JUST BE YOURSELF!!”

She said exactly what’s on my mind. Sometimes, aku suka jadi negative sebab aku nak tgk cara mereka berfikir. Setiap statement yang keluar dari mulut mereka aku akan mark. Jika betul aku senyap. Jika terlalu negative aku akan betulkan.

Statement terakhir dari aku pada hujah2 Uder:

“Just remember one thing, opinion org lain berbeza2....”

Keputusan dari hakim kita, Umi...

Umi rasa kuah laksa ni lah masin sgt....nanti tlg tambah air ya...”

Hahahahahhah!!! Cik Nab.....Cik Nab....haih.....

p/s: Dah lama x makan semeja cam nie kan...
www.tips-fb.com

Thursday, August 13, 2009

mIdTeRm-BrEaK!

Melodrama of aisyah ar at 6:03 AM 10 VVIP Readers Links to this post
Yoish!!!
Today I will be back to JB!!
As for the earlier plan,
I’m supposed to stay
at my auntie’s house
during my midterm-break.

But then again, my sista need me!!
I have to go back for her!!
Even though she said that she is ok now..
But I don’t care!!
I want to see her face when she said those words!!
Then, I can believe her...
Or else, I have to go back!!!
So Along...don’t you worry ya heartbeat!!
I’m coming for you!!!
Here comes your saviour!!!
Huahahhaha!!!

P/s: Hopefully Abuya no longer mad.
Please be nice to me dad...huhuuu...
don’t you miss me?
Ghee~
www.tips-fb.com

Wednesday, August 12, 2009

.::.Tamat Ganti.::.

Melodrama of aisyah ar at 11:56 AM 4 VVIP Readers Links to this post



Yoish!!!!
Semalam tamat sudah proses penggantian puasa aku!!!
‘Si Tomey’ pun ikut puasa juga...hahha!!!
So, kami pergi berbuka di Alor Star!!
Tetiba jumpa satu restoran yang chantek!!
So, apa lagi....terjahlah!!!
Huhuuuu...
Then...
Balik tu sempat juga terjah
Restoran Mama..
Belii Roti John Blacpepper dia...
uuummmpphh!!!
Mmg sodap!!!
ghee~

p/s: Thanks Bie....abis juga puasa ganti!! Hahahah!!
www.tips-fb.com

Monday, August 10, 2009

Kerana Aku Begini...

Melodrama of aisyah ar at 2:43 PM 13 VVIP Readers Links to this post

Adakah kerana aku yang begini, membuatkan ko jadi begitu?
Aku bukan sombong. Aku bukan tidak mahu berkawan. Cuma komitmen aku terlalu banyak. Aku tak boleh nak lepak minum after class, coz aku mmg suka melekat dalam bilik. Aku suka buat kerja aku sendiri. Aku tak pandai bergosip sebab aku tak minat pun cerita pasal artis ni artis tu. Apa yang aku tahu, fashion. Kalau cakap pasal rambut terbaru Victoria beckham aku tahulah. Tapi kalu Tanya aku pasal kes awie masuk pekida ke, pasal artis ni gado ngan artis tu ke, aku mana nak tahu weh...melainkan ada yang beritahu. Apatah lagi pasal hal org lain an.

Lagipun, ko tak sama macam aku. Aku mmg tak malu sorg2. Kemana aku pergi pun, aku sorg2. Kalau ko temankan aku g toilet sekali pun, ada faedahnye ker? Kang, tak pasal2 aku pula kena tunggu ko an. Aku pun, tak heran kalu aku tak ada group asgmt, sebab aku mmg lbh suka buat sorg. Aku tak suka discussion2 after waktu kuliah aku! Karut marut tu sume!! Aku suka wat kerja then post by e-mail!! Ko buat kerja ko, then ko post kat aku. Aku edit bagi cun sikit, then SIAP!!! Tak kesahlah apa pun, asal aku hantar asgmt aku tu sudahlah. Ada aku kesah yg ko kesah?

Sosial life aku mmg rumit. Sebab aku lebih suka habiskan masa aku dgn family aku. Lagipun, aku dah ada boy. Cukuplah sorang tu je dalam hati aku ni. ‘Si Tomey’ tu pun kadang2 tak terjaga aku ni hah!! Aku bukan kaki laki. Aku tak reti pasang2 lebih nie. Aku malas layan. Kalau ko nak aku tlg carikan untuk ko satu, maaplah. Aku mmg tak dpt bg list. Ko carilah sendiri ya! Asal ko jgn rembat boy aku sudah. Milik aku bukan untuk dikongsi. Hahhaha!! Ada aku kesah yg ko kesah?

Lagi satu, ko pun tahu kedudukan ko dalam list aku an. Ko ditempat keempat! After my bestie!! Kalau ko nak serabutkan pale aku memilih antara ko n adik aku, tak yahlah. Awal2 lg ko blh tahu jawapannya! Even kita otw g changlun, kalu adik aku tu tetiba malas nak balik kolej dia jalan kaki, aku patah balik! Yang penting adik aku terjaga. Kalau ko rasa aku ni selfish, maaflah. Dah itu aku dari dulu. Tak kan aku nk ubah untuk memuaskan kehendak ko an? So siapa yg selfish?

Terus terang, aku mmg openminded. Aku hanya akan bercakap pada benda yang aku tahu. Aku tak pandai nak hipokrit ni. Tapi aku pendengar setia. Kalau ko luahkan cinta ko pada dia kat aku pun, aku just dgr jer. Jgn haraplah aku nk gtau kat dia an. Sebab ko tak suruh dan aku pun tak nak. Kalau ko kutuk si B ni pun, aku just dgr jer lah. Tapi jgn marah aku, jika aku masih berkawan dgn si B, sebab aku lbh percaya pd apa yg aku nmpk dan kenali. Tidak dari apa yg ko nmpk dan kenali. Di situ, kita amat berbeza!

Aku mmg free hair, tapi aku tidak sejahil yg ko sangka. Aku tak clubbing. Aku tak minum. I don’t do drugs. Kalau ko tetiba meroyan nak g clubbing, jgn cari aku. Tak ko kena basuh ngan aku, sekali ko tak yah g memana. Kalau ko smoking, better jgn dpn aku. Tak kna penampar dari aku, ko aku tinggal! (kalaulah ko tahu bahaya asap rokok tu pada aku an...apatah lg pd ko an). Kalau ko lelaki, mmg aku reject sampai mati! Demand? Bukan, tapi soal respect!

Aku mmg kawan yg baik. Tu je la yg mampu aku katakan. Terserah ko lah nak caya ke tak. Aku syg kawan aku. Sebab tu, bila aku dpt rs ko ambil kesempatan dr apa yg aku ada aku agk terkilan. So, pas ni jgn harap ko nak dpt privilege tu lg ok! Sendiri mau pikir kenapa. Tapi, bila ko ssh, ko blh harapkan aku. Aku pasti akan tolong selagi mampu. Jika soal duit, walaupun aku ni bukan ank billionaire, tapi aku ttp akan tlg ringankan semampu kudrat aku lah. Jgn minta seribu, gagau ar aku nak cari weh. Kalau ko kawan aku, ko tentu tahu kemampuan aku kan!!

Nasihat? Aku mmg akan bg ko nasihat kaw2 punya. Tapi, jika ko asyik dalih2, aku pun jd ssh nk fahami ko. Pada aku, soal hati ko jawablah sendiri. Ok!! Aku nasihat pun, masuk kanan kuar kiri gak. Tapi aku ttp tak kan jemu nasihat ko. Cuma nanti ko tahan telinga jer la dgr penangan nasihat second round aku! Hahhaha!!!

Ko pun tahu kelemahan aku Apa? So, jgn uji aku dgn kelemahan aku tu, sebab ko pun cukup masak akan kekuatan aku an. Jgn dipetik, apatah lagi disentuh. Kalau tak kerana asma, mmg hospital lah jawabnya ko nanti! Aku nmpk je ladies pinky pinkish! Sekali aku dah baran, terkejut beruk ko nanti. Even aku ngan akak aku pun selalu wrestling. Setakat ko, hmmmm.....(bukan riak, tapi amaran). Ko tak puas ati ngan aku, ngata aku saja sudahlah ya. Kalu ko kwn ak, mst ko tahu yg aku sikit pun tak kesah! Hahhahah!!!

Aku tak bodoh, apatah lagi naïf. Aku suka memerhati, kemudian memahami. Jika hati aku kata tak kenan, aku tinggal. Aku mmg memilih kawan (pesan Abuya juga). Aku mmg ssh utk dipengaruhi, tp aku tak suka byk masalah. Bila ramai sgt kwn, ramai pula kepalanya, jadi byklah masalah. Ko kena ingat, aku byk komitmen lain yg perlu diberi perhatian lagi. Oleh itu, aku mmg tak suka bergeng2.

Menari? Aku mmg suka menari. Tapi bukan terkinja2 mcm ko kat club. Aku menari dalam bilik akulah. Saje suka2 hafal step. Yang penting aku puas hati!! Lagipun, aku suka zapin. Kalau aku ajak ko nari zapin tentulah ko tak nak. So, biarlah aku dgn cara aku. Minat kita dah tentu berbeza.

Speaking? Ko igt aku ni lahir2, kat oversea ke? Ko igt Abuya n Umi aku tu, speaking kat umah, anak omputih? Depa dok ajar aku cakap kedah lagi adalah. Sebabkan aku ni tak tahu malu untuk mencuba sesuatu, so aku pun speaking jer sesuka hati aku. Lantaklah grammar aku tunggang langgang pun. At least, aku blh speaking. Dr ko tu yg konon anak lord, speaking tak kan fail kot?

Cantik? Lantak ko lah nak kata aku ni perasan cantik ke hape ker. Yang penting, aku normal! Ada 2 mata, satu hidung, satu mulut, dua telinga, ada gigi dan sumenyerlah. Asal boy aku kata aku cantik, cantik dah lah aku. Aku tak macam ko. Aku kenal diri aku siapa. Aku sayangkan diri aku. Aku suka manjakan diri aku. Aku jaga pemakanan aku juga. Aku Cuma mahu sihat sampai aku timang cucu nanti. Lagipun, aku mmg gojes! So, what? Ko? Jawablah ko sendiri yerk!

Aku tak macam ko. Aku rapat ngan umi dan abuya. Apa2 aku mst rujuk mereka. Aku jejak kaki di menara gading ni pun, kerana mereka. Aku nak mereka bangga dgn aku. Aku lbh suka habiskan masa aku temankan abuya jumpa client dia dari kuar ngan ko. Aku pun, tak kisah duduk saja dirumah tgk adik2 aku sepahkan rumah. Hati aku tenang, tgk mereka di depan mata. Tak macam ko.

Cerewet? Biar betol nie!! Aku mana ada cerewet weh. Ko pun tahu an. Selagi blh makan aku makan, selagi blh pakai aku pakai. Cuma aku utamakan kebersihan dan keselesaan. Dari segi pakaian, aku agak berhati2 kerana aku juga membawa nama abuya dan umi bersamaku. Selain itu, nama adik beradik ku dan boy aku turut ku bawa bersama. Aku tak mahu, mencemar nama mereka. (itu prinsip aku). Bukan cerewet ya....

Penat pula aku bebel bebanyak kali ni. So, kalau ko kata ko kenal aku siapa, bgslah. Tapi persoalannya, ARE YOU SURE? Ko jawablah sendiri. Aku complicated ker, aku unpredictable ke, biar aku je lah yg tahu. Ada aku kesah apa yg ko kesah? Ahaiiii.....
www.tips-fb.com

Movie out!!

Melodrama of aisyah ar at 12:32 PM 0 VVIP Readers Links to this post
Yesterday, I've watched
GI JOE: Rise of Cobra
with 'Si Tomey'.

The negative part of me agrees with this review:

Just like the Michael Bay blockbuster, the toy-to-movie adaptation "G.I. Joe" boasts some high-temp and top shelf CGI, mesmerising the senses as we run through Paris and witness scenes of the Eiffel Tower collapsing due to biochemical war and scenes of the ocean bed in the North Pole.

However, this Stephen Sommers effort comes off rather soulless when considering that Michael Bay had enough stories to add to action but "G.I. Joe" is mostly just senseless trashing. Some of the dialogue in the movie is ridiculously clichéd, especially those between the G.I. Joe team. Worse, the line up that backs the movie fail to leave much impact, for example Sienna Miller's Ana character is as good as a pretty puppet. Despite her star appeal and seductive persona, her acting gives you that sinking feeling, just like Destro's submarine in the story. Channing Tatum also does nothing special here but a more disappointing fact is that veterans like Dennis Quaid are made to look like fools, in this case as General Hawk. Marlon Wayans, synonymous with slapstick in the industry, may just be the only actor who comes alive, playing a joker who provides comic relief to his teammates.

Director Sommers generally fails to get the best out of the cast and this movie is inferior to his previous efforts like "The Mummy" and "The Mummy Returns". We wonder why it's not 90 minutes but almost two hours. However, as Hollywood action movies go, you probably could do a whole lot worse.

By Wahiduzzaman

The positive part of me said:

I enjoy the action, all the fights, and its look tremendously cool to me!!
Plus, I love their outfit though! Hahahah!!!
Just don’t expect too much from this movie ok!!
Overall, I love it!! www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal