Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Thursday, May 27, 2010

Kami DIHALAU!

Melodrama of aisyah ar at 11:12 AM 3 VVIP Readers Links to this post
Johor Bahru: Sehelai sepinggang. Begitulah keadaan Trixy dan Casmo ketika ditemui semalam. Menurut saksi, ketika ditemui mereka berada dalam keadaan yang tidak terurus serta basah kuyup di rumah kecilnya. Hal ini disebabkan kerana paip (drinking bottle) rumah mereka bocor lalu melimpah ke lantai (Bedding) rumah dan mengenai makanan yg turut bersepah dilantai. Bulu kembang milik Casmo turut terjejas atas insiden tersebut, manakala Trixy hanya mampu bergayut ditingkap rumah demi mengelak lantai rumah yg basah itu!

Melihatkan keadaan itu, Cik Aisyah AR bertekad menempatkan mereka di Rumah Kebajikan Sementara buat seketika. Khuatir akan tumbesaran aktif kedua2 Baby Pet beliau, menyebabkan beliau berasa adalah kurang sesuai membiarkan Trixy dan Casmo terus tinggal dirumah lamanya yg kecil itu.


Ketika ditemui, Trixy mengakui bahawa dia merindui Bungalow lamanya yg lengkap dgn pelbagai kemudahan seperti Spa (Toilet) dan Gym (Whell/Exercise Ball). Walaupun makanan yg diterima di Rumah Kebajikan jauh lebih mewah, namun dia merindui BFF nya iaitu Luna dan Scandlenya, Moon.


Menurut Casmo, mereka tidak sempat mengucapkan selamat tinggal antara satu sama lain ketika di halau keluar oleh owner Bungalow iaitu Pak Dolah (My Lil Bro, Abdullah).

Hasil temu bual mendapati bahawa Pak Dolah bertindak menghalau mereka kerana ingin membalas rasa tidak puas hatinya terhadap Cik Aisyah AR kerana membuat aduan tentang kemalasan beliau membaca buku dan asyik pergi ke CC (Cyber Café) kepada Pak Razak (Abuya). Dimana mengakibatkan beliau dibasuh (dileteri) selama 4 jam bermula 10mlm oleh Pak Razak (Turut dibebeli adalah Mamat yg juga liat menyetadikan diri walaupun tahun ini dia PMR).

“Saya akan dapatkan Castle TERBAIK untuk mereka tidak lama lagi…semua bergantung pada keberkesanan usaha mengepau datuk dan nenek mereka (Umi dan Abuya)”-Tidak Bernama
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Saturday, May 22, 2010

Tag dari Mrs. Shahril

Melodrama of aisyah ar at 5:05 AM 2 VVIP Readers Links to this post
Weeee..weeeee…kena tag lagi…kali ini ditag oleh Mrs Shahril
So…mari kita lihat apa isi tag beliau kali ini…

1)Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

Wah!!! Soalan cepu emas neh!!!
Selalunya ak akn diam dan tak kan bercakap dgn ‘kawan’ itu yer!!!
Tapi kalu ‘kawan’ tu tikam..tikam..lagi over, aku kapak..kapak kan beliau ya!!!
Haaa….sapa suruh tikam aku!!
Tak puas lagi tikam aku nnt aku gergaji terus!! Hahah!!
Ok..ak merapu dah…

(I’m not gonna sit back and let u keep stabbing me!! Naaa’ahh!!! No Freaking WAY!)

2)6 orang di hati anda?

-My Souls
-My Heartbeats
-My Sunshine
-My Babes
-My Hammies
-My Phone

3)Anda rasa anda comel?

Ak rasa ak biasa jer..(tipu), tp ramai kata aku kawaiiiii dess (comel la tue..)
Diri ak yg perasan tu kata (Comel nya aku!! - tiap kali bgn pagi sambil ngadap cermin!) Amik ko!! Psycho pagi2 buta!! Hahahah!! Abaikan…

4)Single or taken?


Ooooops!!! Sorry…..I am taken already!!!! I am a lucky girl to have him in my life! I am a happy girl!

5)Blog yang anda suka?

Uishk!!! Byk!!!! Siyes! Tp fav all time blog D*I*V*A (Adikku uder…sebab kdg2 ada citer pasal aku…hahahha) lalallala~

6)Adakah bilik anda kemas setiap hari?

Definitely!!! Sebelum ak tido ak akn pastikan all my stuff are at their place….so that, bila ada yg TERusik ak blh detect!! Be carefull!! Ak mmg sgt teliti…muahaaaahaaa..

7)Lagu terakhir yang anda dengar?

Airplane by Bob ft Hayley (Paramore). Best woo!!!

8)Last text massage?

Last text msg ngan ‘Si Tomey’ ak yg dah bobok tu…huhuu….
hati rindu sama dia la….
camna neh!!!!

9)Last phone call?

Ngan Abuya…..minta dia belikan Roti..(Pesanan dr Mamat actually)

10)Hari terakhir anda menangis?

Baaaaaarruuuu je tadi…..sebab geram ngan Adik aku Dolah!!!

11)List lima kaler favourite anda

Pink
Hitam
Choclate Gold
Putih
Lavender

12)Orang terakhir anda ber YM

Nope! Ak xske YM sgt…heheee….bila buang tebiat jer..tu pun ngan Babe Yati or ‘Si Tomey’…lain ak tak layan sgtlah…heheee….sowi ya….

13)Game paling anda suka


Kalau dulu ak GIAN main Fung Wan On9!! Tp ever since ak kna bli top up card to play for that game…I stop playing it! Online game really addictive!! Trust me!!

14)Adakah anda peminat MCR?

Not really their fanatic la…tp lagu Teenager, Welcome to The Black Parade, I Don’t Love You, & Helena mmg favourite aku!!!!! Hahhahaha!! MCR stands for My Chemical Romance rite….Ok!!

15)Apa perasaan anda jawab tag ni?

E.N.J.O.Y!

16)Anda rasa tag ni best?

Yup! Yup! Keep it up!! Hehe..

Tag lagi 10 orang

Uishk…mmg nk tag 10, tp bajet dorg sume jwb an…so ak nak tag sorg je lah…

Misz D*I*V*A
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Thursday, May 20, 2010

Nightmares Watch

Melodrama of aisyah ar at 9:36 PM 1 VVIP Readers Links to this post
“Babe...hang out yok!!”
“Yok!!!!!”

Heheeee....so, tempoh hari ak n my babe, Yati were hang out!!! Kami g mn?

To our FAV spot! CS!!! Or nama formalnya, City Square! Memang ak rindu gler tmpt neh ok!!! Ye...ye...aku tahu, shopping compleks je kowt! Hahhahahah!!

Tapi tu lah, korg takkan faham punya!!! Kat situ, sume yg ak perlukan ada! Alllllllllll in ONE place!!!!! From head to toes!!! Dari dalam hinggalah keluar (IF…… u know what i mean..)

Apa je kami buat??? Heeeeheee...
Checklist:

Movie!
Puas pikir (kononya..), maka kami memilih tgk cter seram!!!
Amek ko cite 'Nightmare At Elm's Street'!!!

p/s: Rembat seat couple...tutp mulut sesama...n wonder y Freddy tu tak mati2!!! Thanks babe...

Roibo!!!
Ni minuman WAJIB kami yeh!!!! W.A.J.I.B!!!!

“Choc Milk Tea please....”
“Pearl???”
“YES!!”

Hot Plate
Ouh....me? Set 2 please!
As for yati, she prefer set 2 but with kuew tiaw!

Window Shopping
Mmg nk window shopping je at first! But…..
I got my self a new lipstick, orange in color!!!
I loveeeee it soooo much!!!!
Catching Up each other life
Having this little chat with her, made me realize one thing about friendship….

U knows what girl friend really means??
They do get jealous to each other charms…
Plus, they Envy it!
But it doesn’t mean that they want to bring each other down…
In order to get what they don’t really have!
But!! They will learn from each other…
How to improve themselves
In order to get what they want!!

p/s: So, I’m saying that I’m glad that she’s my only besties!

Pastu terserempak dgn Hasnah!!!!! (Dia kawan masa sek ren. Dulu. SKTBB)
Oh god!!! Minah tu makin cantik ak tgk!!!! Ak ske tgk kulit dia...bersih n licin gle gaban!!! Putih n tinggi!!! Single???? Hmm....maybe....I dun know....tp mmg chantek itu minah!!! Huhuu..dia dah naik pangkat ok….jd supervisor kt Watson CS!!
p/s: Babe…it’s F.U.N to hang out wt u!!! I do like Escada…we should get one for ourself la…
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Waterfall Koboi??

Melodrama of aisyah ar at 6:45 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Umi!!!! g waterfall yok!!!
Dah semua ada nie.....
*semua means aku, uder, achiq, umi, danial n haikal...

Maka dgn rancangan last2 minit...
berangkatlah kami anak beranak ke Kota tinggi!!
destinasi kami...
Kota Tinggi Waterfalls!!!

Maka uder dgn semangatnya menyiap bekal Sandwich dan Mee Goreng yg umi masak pagi tu...
Settle hantar Dolah n Mamat pergi Tuition!
Kami pun berangkatlah ke Kota Tinggi!! Yoish!!

APEEEE??? Nape tak bw Dolah n Mamat???!!!
hehehee...sebab dorg tuition lah....
lagipun kalu bawa Mamat, Abuya mesti bising!!
Budak nk exam PMR kena rajin belajar!!! Kata bapaknya!!
Ok....FINE!!

So, sampai je di Kota Tinggi.....
Hujan pun turun....
Napelah hujan an...ak tak harap hujan, hujan harap ak!! haha!!
tp tak per.....kami tetap nk terjah warterfall juga!!

Sampai Waterfall Kota Tinggi....
Hujan makin galak pulak turun...
so, kami decided makan dlm keter je lah...hahha!!
Berpicniclah kami dalam keter....

Pastu perut dah kenyang, hujan pun cam tau2 jer kami dah ready nk mandi manda!!
Aku pula jadi teruja tengok pembaharuan yg dibuat kat sini an!!!
Omg!!!! Ada gelongsor!!! Aku teruja!!!

Mereka juga Teruja!!! hahah!!
Maka mandilah mereka....

aku?? aku duduk jer tgk mereka.....
kenapa neh aku tak mandi??????!!
dalam?? tak reti berenang??
ishk!! mn dalam...waterfall kot...
tak reti renang, pelampung ada kot...

dah tu np tak mandinyer!!!
sebab aku peeeeooottt lor!!!
haaaaahaaaampeh!!

ye..ak tau...
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

My Special Teachers

Melodrama of aisyah ar at 6:01 PM 0 VVIP Readers Links to this post
Kepada insan ini....

Selamat Hari Guru buat kamu!!!!!

The Love of My Life:

Cikgu 'Encem' Mohd Fahmi B Mat Saad

My Babe:

Teacher yg HOT Nurhayati Bt Ghazali

My Bro-in-Law To Be:

Cikgu Disiplin Fav C-Diq!

Siapakah mereka2 ini???
Tungguuuuuu....
Akan aku ceritakan satu persatu ttg mereka ya!!
heheee...
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Wednesday, May 19, 2010

If We Ever Meet Again

Melodrama of aisyah ar at 2:14 PM 0 VVIP Readers Links to this post
Did u hear what i hear??

You like it???

Well meeeee tooooo!!!

Hari ni aku nk perkenalkan lagu fav aku minggu ni!!!

"If We Ever Meet Again"

Timbaland ft Katy Perry!!
U know how talented Timbaland is, right!!

Kalu lupe2 igt lagi...cuba recall balik lagu

Wait A Minute - Timbaland ft Pussy Cat Dools

Appologize - Timbaland ft One Republic

The Way I Are - Timbaland ft Keri Hilson

Carry Out - Timbaland ft Justin Timberlake
So....dah mula igt siapa Timbaland??
GOOD!!

Kini, giliran Katy Perry pula menjadi pilihannya...
I Adore his Talent!!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

All I Need!!

Melodrama of aisyah ar at 1:44 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Aku…
Perlukan sesuatu yg kecil & nipis yang mana membolehkan aku check e-mail, update blog, writing my new journal at the same time aku boleh bermesej dan buat call!!

Aku suuuukkkeeeeee tetapkan ringtone yg berbeza pada org yg berbeza!! Contohnya, kalu family aku call lagu Timbalan akan kedengaran!! Kalu ‘Si Tomey’ call lagu mizz nina akan kuar, kalu yang lain2 call lagu Ke$ha – Ur love is my drug akan bunyi!!

So that, bila aku tgh busy kemas rumah n hp aku kt dalam bilik….bila lagu Airplane by Bob ft Hayley (Paramore) bunyi aku tahulah itu mesej. So, aku blh set my priority. Means, aku tak perlulah berlari ke bilik semata utk baca mesej….(U Know what I mean…). Kalu call berbaloilah aku lari kot…hahhahah!!

Tabiat Gigam (Gila Gambar) aku mmg ssh nk kikis la….so, aku perlukan camera yg berkualiti dan ada editor yg comel2 ya!!! Ada masa dtg meroyan ak….aku suka edit gambar!!

Aku sukakan theme yg hebat2!! Hahahhaha!!! So, aku nak on9 download theme…tp aku pun nk on9 secara free!!! So aku perlukan sesuatu yg ada wireless connection!!!

Ak sgt suke berjalan…..maka ak sgt memerlukan system GPS!!! So that, aku tak perlu bazir masa cari jalan or mendapatkan sesuatu di tempat yg jauh padahal aku blh dapatkan di tempat yg lebih dekat!!!

Maka aku telah menemuinya!!!! Iaitu…..E72!!! apa mende tu?? Blur….

Inilah assistant terbaik aku buat masa ini!!!!!
p/s: Ini juga merupakan HP berbrand Nokia ke-3 aku…(ak fanatic SE)

Thanks Abuya kerana membayar gaji aku lalu membolehkan aku merembat hp ni!!! Maklumlah…nak kumpul duit beli X1 agak berzaman jugalah…skrg ni SE dah keluarkan X10!! Tp X1 harga still 2k!!! Arrgghh!! Satio pun tak lepas, apatah lg X1. Ok fine…aku positif!!

p/s: Heppy!! Heppy!! Kalu ak angkat call lambt, means ak tgh syok dgr ringtone aku ya…hahahhah!!! Lalalala~

p/p/s: Adik Lah beli Hammies baru..nama dia Luna & Moon!!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Tuesday, May 18, 2010

'Rutin Cutiku!'

Melodrama of aisyah ar at 9:49 PM 1 VVIP Readers Links to this post
Rutin baru ku kini bermula!!!

6.30am: Hantar umi keje (umi shift pagi start kul 7am). Pastu hantar dik lah sek pula (dia msk kul 7.20am)

8.00am: Hantar uda g keje (praktikum dia dah start)

9.30am: Hantar along keje (kalu dia shift pg, msk kul 10am)
sampai umah blh lah smbg tido sikit lagi. Then...

11am: Kemas umah!

12.30: Hantar mamat sek terus tunggu dik lah balik kul 1.10pm.

1.30: Smpi umah, masak pula..setidaknya, msk nasi...kalu tak nnt umi bising pekak telinga weh!

2.55pm: Gerak amik umi (abs keje kul 3pm)

6.00pm: Amik Uder

7.00pm: Amik Along kejer (Shift pagi)

8.00pm: REST!!! Playin with Casmo & Trixy
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

'Mother's Day Celebration!'

Melodrama of aisyah ar at 9:36 PM 1 VVIP Readers Links to this post
Plan ak tidak spt yg aku plan. Ishk! Ape ak ngarut neh! Abaikan!

Aku plan pg ni nk kemas umah smpi berkilau! Tp malangnya, abuya paksa aku ikut beliau ke kluang kerana dia ada roadshow di sana. Dgn hampa (setelah semua alasan direject pak razak) aki akur dgn paksa rela neh! (pergh! Ayat tak leh blah!)

selesai urusan ku di kluang, kami berangkat pulang ke JB pukul 5.30pm! Cepatlah smpi. Tak tahu ke kta ada plan mustahak hari ni?! Haih!!!

P/s: b4 ke kluang, kami singgah ke ayer itam! Abuya bg RM50 je utk ak shopping kt c2. Ckplah! So, ronda sume kedai, aku just beli 2 benda je. Kipas (panas lah) & topi yg sgt cumel! (utk piknik nnt!)

so, sampai umah, ciksu n mummy dah ada. Heppy gle ak tgk makhluk2 kecik yg ak rindu gle tu sambut kepulanganku!!

'kak ngah...kak ngah..kak ngah..'
memandangkan semua sdh ada, bermulalah majlis utama kita hari ini!

'SELAMAT HARI IBU'
kerana budget rendah, kami hnya belikan umi hadiah! Maaf ya mummy n Cik Su...promise tahun depan kami adil! Huhu...

Kredit to uder kerana masak pasta dgn sgt sedapnya! Walaupun ada sikit kureng, tp ttp aku sgt sukakannya! Kredit to achiq juga dgn cocktail beliau ug sodap tuh ha.....tidak lupa pd along kerana sponsor hadiah umi tahun ini..dan juga abuya yang juga sponsor utama!!!! Hahhhaaaa...
P/s: to all mom out there...today is ur day! Enjoy it and be happy!!!

P/p/s: to 'si tomey' thanks for listening me telling u about everything today & cheer me up! I love u!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

'Home town ku JB!'

Melodrama of aisyah ar at 9:09 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Waahahhahahh! Ak smpi jb akhirnya! Rindunye ak pd hometown ak neh! Harap2 jb tak lah sepanas kedah! Ak tak tahan!!

Thaks to uder kerana menjemputku di airport larkin on time! Mcm tau2 je anak2 ak yg dua ekor tuh dah naik meroyan nak keluar! Hahaaa!! Sampai umah je terus si uder tu ngadap trixy&casmo! Ak cari along&umi! Achiq masih lg terbongkang tido. Dolah jgn ckp ar! Danial & haikal pun ada. Rindu tol ak ngan dua makhluk kecik nie!!!!

Maka ak pun dgn rela hati mengejutkan mereka semua! Hahhaaa! Pastu achiq ajak ak temankan beliau temankan danial & haikal! Uishk! Nak g mn? Ak baru je smpi...

Rupanya mereka ada mother's day colouring contest la! Alolololooo...of course ak akn temankan! So, apa lagi. Siap2 la pergi McD(event tu kt sana)!
Acara start kul 10am, tp kai smpi 10.30am! Seb baik, dorg baru nk bg instruction! After daftarkan mrk, ak panggil teacher haikal. Dapatlah duduk kt blkg. Tp xpe. Yg pntg, enjoy!!
Sementara mereka mewarna, ak n achiq pun apa lagi....pooosinggg...hahaa! Maaf, kami mmg gigam(gila gambar) ya!
Agak surprise juga ak ngan dorg neh. Dtg lambt, tp siap cpt dr yg lain! Nak tgk hasil mereka mewarna? Hehhehe...
So, tunggu bdk2 lain siap, kami pula pooooosingggg....hahhahhahhaa!!
Walaupun, mereka berjaya merangkul tmpt pertama dan kedua dari bawah, ak ttp bangga dgn mereka. Syabas haikal, walaupun sering di ganggu danial sebab shrek haikal warna lain. Syabas juga danial kerana dgr ckp! Hahhahhaa!!!!
HOME SWEET HOME!!!

P/s: cuaca di JB amat menggembirakan hati! Hati pula rindu pd 'si tomey'!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Tuesday, May 11, 2010

Who is SHE?!

Melodrama of aisyah ar at 4:38 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Haaa…..kamu dgr tak lagu background aku tuh????
Aku sgt gian dgn lagu ni ketika ini ya!!! My ringtones too….muahahahah!!!

Mari aku perkenalkan siapakah dia…

Everyone!!! Meet MIZZ NINA
Kamu blur2 siapakah beliau?? Hish!! Kamu ini…tak peka neh!!!!
Kamu mesti pernah dgr nama ‘Teh Tarik Crew (TTC)’!
Yup!!! She's the female member of the group!

Apa????

Lagu ni macam ada suara Colby O’Donnis?? Uishk?? Siyesly??
Huhuuu….yup!! yup!! Yup!!!

Ini adalah singles beliau featuring Colby O’Donnis!!!
Tajuk nya:
“What’s you waiting for”

I am an open minded person. So, I take the song as a good quality local music made from her!! If you don’t like the lyrics, just ignore it and enjoy the music!!!!

As for me….I love all of it!!!!! Keep it up Mizz Nina!!!! Our local music industries really need this kind of beat!!!! Yeah!!!! Love…love..love..

p/s: She’s also the one of the Fly FM DJ!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

Time To Go...

Melodrama of aisyah ar at 12:13 PM 1 VVIP Readers Links to this post
Waaahhhhh lama tol tak update blog!!! Hahahha!!! Lately ni busy sikit…maklumlah, tanggungjawab banyak! T’jwb sbg seorg kakak, t’jwb sbg seorg adik, t’jwb sbg seorg anak, t’jawab sbg seorg ‘ibu Trixy & Casmo’, t’jwb sbg seorg kekasih dan mcm2 lagi lah!!

Asal ngadap blog jer, mata pun kuyu2 jer. Yelah, nak ngadap lappy ni jer time malam2 after sume kejer settle. Haih…tapi tetap aku nk citer jugak!!!

Malam tu, ‘Si Tomey’ yang hantar ak ke Shahab. Tapi mula2 tu kami jalan2 dulu sekitar Alor Star, merapu dua kami. Ye lah..nanti dua bulan pula tak jumpa an, rinduuuu pula nak buli ‘Si Tomey’ tu! Tapi kali ni aku jer yg asyik kna buli...Miss him oredy.

Puas jalan2 sekitar AS, kami pun terus ke Shahab. Aku sgt teruja, bus sgt cantik!!!
Maklumlah first class coach with massage seat!!! Siyesly mmg ada massage!! Mmg sesuai sgt lah naik bus nie balik sampai ke JB an!! Uishk?? Aku tak bawa Trixy & Casmo ker??

Heheee…ishk…mula2 tu aku pening pale tol. Tak tau lah cara terbaik nak tempatkan dua makluk ni dlm apa. Kalu letak dlm castle (sangkar) dia, takut nanti si terejal Trixy tu main wheel dia pula, tak pun gigit2 sangkar mcm selalu…nak cari perhatian minta keluar….tak ke bikin kecoh mak cik2 dlm bus tu pikir bukan2 pula....gawat2..

So, puas pikir, punya pikir aku pun decided tempatkan mereka dalam Exercise Ball mereka memasing. Selesai masalah. Cuma, aku tak dapat nk provided air kat mereka. Cian mereka nanti haus!! Tapi tak per, hamster selalunya hibernate bila suhu sejuk. So, no need water!
Masa dalam bus, aku tempatkan mereka kat tepi kaki aku. Aku tutup air-cond kat seat aku, so that tak lah sejuk sangat an! Bus ni pula patut gerak kul 10pm, tp dia tunggu customer sampai kul 10.30pm lebih gtu la. Cian ‘Si Tomey’, kna tunggu lama. Sedih ak nk tinggalkan ‘Si Tomey’. Ghee~

p/s: Thanks Bie……I miss you so much!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal