Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, June 19, 2009

Wanita Hebat

Melodrama of aisyah ar at 10:38 AM

Intro:

Along
- Kerja kat AEON Bukit Indah (Officer)
Uder - Da balik USM (Handle Kursus & Junior Orientasi)
Alang - Kerja kat MR Baoz
Achiq - Matrik Melaka (Sains Fizik)
Dik Lah - Pengacau & Pembuat sepah!!
Mamat - Kaki Sakat
Abang - Anak Sulung Mummy
Haikal - Anak Bongsu Mummy
Mardiyah - Anak Angkat Mummy
Me (Angah) - Babysitter n Amah tanpa gaji

Timeline :

5.30am : Umi kejer (Jika Shift pagi n umi bawa keter, kalu tak, kena antar!!)
7.00am : Antar Dik Lah School
8am : Kejut Abang, Haikal n D'yah bgn, mandi n breakfast
9am : Antar Abang ke 'Smart Reader's Kids', D'yah n Haikal ke Taska Puri
9.30am : Antar Along Kerja (Kalu dia shift full)
10am : Kemas Rumah n Breakfast
11am : Buat Lunch
12.30pm : Hantar Mamat School
1.10pm : Amik Dik Lah School
2pm : Rest n Lunch!!
2.30pm : Hantar Alang Kerja
3pm : Umi balik!! (Kalau Umi bawa keter...kalu tak, kena amik umi pula)
5pm : Amik Abang, Haikal n D'yah (Mandi, Makan)
6.30pm : Amik Mamat School
10pm : Amik Alang kerja
10.30pm : Amik Along kerja (If, dia shift full n x bawa kete)

Da Story :

Whahahaha!!! Ini baru jadi Amah sepenuh masa!!! Kalau aku pun buat part-time job...rasanya dah serabut kot umah. Mesti sume pun, umi kena buat sorg. Wah!! Umi aku sangat hebat!! Kerja rumah, masak, kerjaya dan anak-anak. Sume umi handle dengan sangat baik!! (Kalau tak, x jadi orang kot aku ni...hahha!!! plus, abuya yang sangat 'garang' n sporting!!) Aku nak jadi macam umi juga!!! Walaupun bekerjaya, tapi aku tetap nak jaga makan minum suami dan anak2. Tetap ada masa untuk keluarga. Walaupun Umi suka pot pet pot pet....tapi aku suka...buat aku selesa kat umah, dengar suara dia....(coz i know she's here..)
That's my Queen!!

The King?????

Arrrgghhhhhh!!!! Abuya sangat bz lately....dia selalu outstation ngan Mummy. Then balik pun lewat malam. Kadang2 x sempat nak borak2 ngan dia. Tapi Abuya tetap Abuya. Macam mana busy pun, dia tetap pentingkan anak2!!
"Abdullah.....cuba la blajar rajin2....macam abuya dulu2..."
Hahahha!!! That's his line...
(Mmg Dik Lah selalu kena bebel, dia tu pemalas!!!! Suka buat sepah!!! n buli adik2!!!)
Kalu Dik Lah kena bebel ngan Abuya aku gelak kan jer...
Hahahaha!!!

p/s : See.....hebatkan wanita.....huhuuuu....dan aku nak jadi wanita hebat juga!!!! YOISH!!
www.tips-fb.com

2 VVIP Readers on "Wanita Hebat"

orange.itu.jingga. on June 19, 2009 at 12:48 PM said...[Reply to comment]

cumel kanak2 itu..
hee...

Aisyah AR on June 19, 2009 at 9:12 PM said...[Reply to comment]

mestilah....
tgklah...adik siapa...
ahhhahha!!!!
(Ni malas nak ckp nie...)
lalallal~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal