Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, June 21, 2009

Kisah Ku

Melodrama of aisyah ar at 12:26 PM
BULI

Aku paling tak boleh lupa hari kemenanganku ini!! Masa tu, aku baru darjah dua. Nasib baiklah aku ada taiko iaitu Along ku yang ketika itu baru darjah 3. Along masa ni merupakan seorang pengawas sekolah.

Masa tu perhimpunan pagi, loceng kedua bunyi budak2 pun berpusu2 ke dataran. Dalam masa perhimpunan pagi sedang berlangsung tu, tetiba ada lah beberapa budak lelaki sekelasku yang aku x berapa kenal mengejek2 nama ayahku.

“Rojak!! Rojak!!!...” Budak2 tu mengejek. (Nama abuya aku Abd Razak)

Aku toleh sekilas pandang, aku aim. Selepas habis perhimpunan pagi tu, aku terus meluru mendapatkan taiko ku along dan terus ngadu pada along. Along aku dengan penuh yakin terus meluru mendapatkan kedua budak lelaki tu lalu satu penampar hinggap dimuka mereka beserta warning!!

“Nama bapak jangan main2 eh!” kata Alongku sangat tegas bak singa betina!

Aku terkesima. Aku mahu jadi seperti along! Aku mahu jadi tegas dan kuat macam tu. Biar mereka takut nak perlekehkan ku.

Kejadian penampar percuma tu pun kecohlah dalam kelas. Then kedua budak lelaki tu takut lah nak usik aku selepas itu. (Senang citer, after that, tak da siapa pun berani kacau aku) hahahha!!!! Aku dan Along mmg dari kecil kami rapat. Rehat bersama, Balik bersama, Pergi pun bersama. Kalau aku kena buli, dia lah akan bela aku. Dan bila along sakit, aku lah yang menjaganya!!!

p/s: Along masa sekolah rendah selalu tak sihat, kadang2 dia pengsan dalam kelas. Aku selalu risau tiap kali along pengsan. Aku takut Along tak bangun. Tapi aku syukur, Along ku sangat sihat sekarang ni dan tetap tegas dan keras kepala. Namun aku tetap sayangkan dia.


HOSPITAL

Aku tak tahu kenapa, aku sukakan suasana hospital. Mungkin sebab aku selalu kesana melawat Along masa kecil2 dulu. Dulu Along sakit apendiks. Dia selalu pengsan tiba2. Aku mati2 igtkan Along sakit gastric. Pastu bila dah besar, aku dah kenal apa itu sains dan biologi, barulah aku tahu bahawa Along ku kena apendiks dan bukan gastric. Patutlah along kena operate.

Aku jadi rapat sangat ngan along, mungkin sebab aku selalu risau bila along masuk hospital. Dan, tiap kali aku pergi hospital melawatnya, dia akan ajak aku main lif, naik turun naik lif. Hahahha!! Along pun banyak cerita tentang kawan2 dia kat wad dia, Along kata ada budak yang sakit teruk. Ada kawan dia kenal semalam, tadi baru je meninggal.

Aku takut along aku jadi teruk. So, aku selalu jaga along. Aku jadi lebih berdikari. Aku jadi lebih kuat dan tidak terlalu bergantung padanya. Aku tak mahu buat along risau nnt. Aku pun nak jadi pengawas macam Along. Tegas dan garang.

Kat rumah, abuya selalu belikan susu kotak untuk along minum tiap hari. Pada masa tu, Along bukannya suka sangat minum susu. So, akulah tukang habisnya sampai naik muak jadinya. Tat’s y lah, bila aku dah besar ni aku x leh minum susu kotak, nnt aku muntah!! Hahah!! Last2 Abuya beli susu coklat. Barulah Along minum. Sedap!! Sebab tu kami bila besar jadi chocoholic!! Hahahah!!

Pernah satu hari tu, along pengsan kat sekolahh, then cikgu baringkan along dalam makmal sains sementara tunggu ambulance datang. Aku nak masuk tapi cikgu tak bagi. So, aku just tengok je along dari luar tingkap bilik makmal tu. Aku risau. Dalam hati aku harap Along cepat sedar. Sampai lah Ambulance datang. Tapi aku x dibenarkan ikut. Sedih.

Lepas tu aku tunggu along kat rumah, dan along pun balik petang tu. Aku hepy tgk along senyum. Along aku dah bangun dan sihat!! Aku igt along betol2 sihat!!

Sampailah satu hari tu, aku, along n abuya melambai sedara balik kat luar rumah. Selepas sedara tu gerak pergi, datanglah sorg budak naik basikal laju macam pelesit langgar Along!! Along jadi sesak nafas x boleh bernafas. Aku, Abuya dan Umi kelam kabut. Umi dah nangis tgk along, termasuklah aku. Abuya n pak cik adnan bawa along g hospital. Sekali lagi, aku x dibawa sama.

Abuya suruh aku tido, esok nak sekolah. Umi pun x dapat pergi coz uda masih kecil time tu. Malam tu along aku dibedah. Setelah dua minggu dia di tahan dihospital, barulah dia balik. Aku sedih tgk along pucat lesi, jalan pun bongkok badan sebab bahagian kanan abdomen along kena bedah (x sembuh sepenuhnya).

Aku Cuma harap itulah saja aku lihat along sakit begitu. Tak nak lagi tengok dia sakit. Biarlah Along cepat sembuh. Nasib baik, permintaan ku di makbulkan. SEkarang ni along aku sihat sgt2. She becomes the most beautiful girl in da family!!! Yet, she still maintains her cuteness and her smallest. Huhuhuu...

p/s: Sampai hari ni aku ingat muka budak yang langgar along tu!!! X kan pernah lupa
www.tips-fb.com

6 VVIP Readers on "Kisah Ku"

Adderly Shaharudin on June 21, 2009 at 2:25 PM said...[Reply to comment]

the tale of u n ur sis is a very nice story.

i would love to c u get ur hands on budak yg naik basikal tu, hehe.

Aisyah AR on June 21, 2009 at 5:26 PM said...[Reply to comment]

she's my guardiant angel...
huhuuuu..

btol la addy...
if i can turn back time...
mmg abis lah bdk tue...
huhuuu..

anaaklaut on June 21, 2009 at 9:46 PM said...[Reply to comment]

salam singgah..

tq sudi singgah di anaklaut


p/s: memang patut pun budak tu kena lempang..

Aisyah AR on June 22, 2009 at 12:56 AM said...[Reply to comment]

hahahha!!!
btol!!! btol!!!
sooookoooooonggggg!!!
hahahahah!!!!
*(^_^)*

p/s: sama2...nice blog btw...

orange.itu.jingga. on June 22, 2009 at 3:58 PM said...[Reply to comment]

hahaha..
garang tol along..
x pdn ngan kecik..
hehehehe

Aisyah AR on June 22, 2009 at 4:49 PM said...[Reply to comment]

hahaah!!! ala jula...
ko pun tau dia garang cam na...
tapi grg2 dia tue...
dia la yang paling manja nak mati among us!!
hahahah!!!
pantang kna marah ngan umi n buya...
dah masuk bilik sedih..
hahhahaha!!
kelakar kekadang aku tgk...
tapi ngan org lain...
pergh...batu pun tak keras mcm ati dia..
hahhahahah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal