Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, June 30, 2009

Alone

Melodrama of aisyah ar at 9:23 PM 4 VVIP Readers Links to this post
psstt.....huhuuu....
nak tau tak.....esok mak jang aku akan balik umah tok ngan pak jang...
aku x nak ikutlah....aku dah g umah tok...
nak g sekali lagi buat apa....
igt umah tok tu dekat ker??? huh!!
hehehhe....

maknanya....
aku akan berada di umah mak jang yg sgt tinggi ni ALONE!!MySpace
mak jang akan balik ari jumaat ptg...
by that time....aku dah pun blah blk campus...
so, aku kna lah masak sendiri..MySpace
(blhlah aku diet lg...kalu x asyik kena mkn jer...)
huhuuu....

Aku x sabar nak tgk sapa rum8 aku!!!MySpace
harap2...aku tak ada rum8!!
blhlah aku angkut Alang lepak bilik aku kan!!!
hahhaha!!!!MySpace
lalalalal~ www.tips-fb.com

Pendaftaran Alang...

Melodrama of aisyah ar at 1:14 AM 10 VVIP Readers Links to this post
Masa tgh jam tue...snap2 jap...muka fresh lagi...

There is only ONE word to describe about that day....’TIRED’!!

Yea....can you imagine....there’s only me n my mom yg uruskan pendaftaran Alang tue...Since my dad are too busy to came here...so, dari biarkan my mom yang handle pendaftaran tu, better ak jer yang handle. Cian kat Umi cumel aku tue...

Citer dia gini....aku pinjam keter Pak Ndak aku untuk g UUM daftar Alang. Ye lar...ak, umi n alang g kedah pun naik bus jer kot. Dah abuya tak nak ikut...terpaksalah kami naik bus...(Ekonomi plak mcm crap jer...haih!!)

Satu halnyer pasal keter Pak Ndak ak neh....stereng dia mak aiiiiiiiiii....giler keras nak mati!!! Dah tue, clutch dia pula tinggi....jenuh tu wei....(Tapi xpa...aku kan serba blh!!! Jia you! Jia you!!)

Kami gerak dari umah tok aku ke uum pukul 8.30am..(padahal semalam ye..ye..nak kuar kul 6.30am...hahahah!!!). Sepanjang perjalanan dari umah tok aku sampai ke Alor Star mmg lancer jer. Tapi!!!!!!!! Nak sampai ke tol Hutan Kampung Jitra tue....mak aiii....x lerh nak jam lagi ar....

Aku rasa kaki aku dah nak tercabut kot asyik tekan clutch, enjin, cluth, enjin, break!!! Yang sedapnya, Alang boleh tido sepanjang2 perjalanan tue...Umi aku tak yah cakap ar...siap berdengkur lagi...bagun bila nak bayar tol jer...hahahaha!!!

Entah camna, aku ada lah gado2 bahasa isyarat jap kat satu driver bus sengal tahap cipan ni. Aku nak potong dia blh blok jalan aku....mmg mcm crap tol la!!!

Agak lama atas highway tu, akhirnya sampai juga aku kat UUM. Ni lagi satu prob aku nie....parking!!!!!!!! Napelah kalu blh, sume nak g ari nie....(Dah ari ni pendaftaran ar...hahah!!)

Tapi tu la...after settle pendaftaran Alang tue...kami pun terus kebilik dia. Bilik dia tak leh nak tinggi ark an...paras 3 tue...ldah lah barang banyak...berat pula tue...aku rasa dia bawa baju dia satu almari tu kot.....

Aku cian ar tgk umi aku. Siyes aku cakap ar....dia penat sesangat tue....aku tau...tapi kudrat aku pun btak lah hebat mana pun....tapi, after settle angkut brg2 alang tue...urusan selepas tue sume aku yang buat...Aku suruh umi dok dalam kete diam2...cian umi cumel aku tue...huhuuu...

mmg gler penat...otw balik umah mak jang...

Lepas selesai semua urusa....barulah aku balik umah mak jang...siyesly....tangan aku n kaki aku dah nak tercabut!!! Dengan stereng yang keras tue....clutch yang tinggi....aku tak tahan....sampai jer umah mak jang aku terus pengsan (Tido...)...tapi umi aku sempat lagi makan laksa tue...hahahaha!!!! UMI!!!!!

p/s : Abuya...next time....tlglah datang sama ya....tak salahkan tiggalkan kejer kejap...huhuuu..
www.tips-fb.com

JB ---> Kedah

Melodrama of aisyah ar at 12:08 AM 4 VVIP Readers Links to this post


Perghhhh....macam biasalah...perjalanan dari JB --> Kedah mmg amat lama...Tapi seb baik aku sampai agak awal dalam kul 7.30am!


Sebenarnya, ada sesuatu terjadi semasa perjalanan ke kedah tue...tapi aku dalam perkiraan sama ada nak cerita ke tak dalam blog ni.....tapi aku rasa baik tak yah lah.....hahahahha!!!!


Tau ark...kami sampai jer kat shahab tue...aku disuruh jaga beg2 yang sgt byk ni, while my mom n Alang g toilet, wash up!! Hahahaha!! So, while waiting for them to come back, aku pun snap!!! Snap!!! Dengan muka x mandi tue...hahahahaha!!!! (Duli arrr....lalallalala~)

www.tips-fb.com

Friday, June 26, 2009

Info express

Melodrama of aisyah ar at 7:44 PM 4 VVIP Readers Links to this post
Aku ada byk story nak mory ni sebenarnya...tapi malam ni tepat kul 8.45pm aku akan gerak balik kedah. Maklumlah...adik aku Alang kena daftar UUM 28 nie...So, balik malam ni kira masa yang paling afdal la kan...hahhahhaa!!!!

paper pun....aku xpat nak on9 2-3 ari ni nanti...
tapi pasti aku akan update manyak2!!!
hhuhuuu...
Aku dah lambat nie...
nak siap2...

TC EVERYONE!!!

p/s: M!!!!! I'm gonna miss you like crap!!! huhuuhu...love ya gurl!!! tc ya!!! muax! xoxo~ www.tips-fb.com

::Tag dArI hyuuga::

Melodrama of aisyah ar at 7:17 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Aku dpt tag dari hyuuga!! Huhuuu....oleh kerana nama aku termasuk dalam senarai WAJIB jawab...so, aku dgn bangganya menjawab tag beliau...

Syarat tag dari hyuuga :
1. Post gbr korang semasa bersukan (x kisah sorang2, dgn chenta @ rakan2)
2. Terangkan ape yg korang ngah buat.

-->Netball SUCOB (Sukan COB)<--

-->Team aku dapat tempat pertama. huhuu..<--

-->Futsal Ladies<--

-->Yuna FC<--

-->Yuna FC<--

-->B4 warm up<--

-->Yuna FC<--

-->Aku jadi Defender..hahaha!!<--

-->Yuna FC<--

-->Ni coach peribadi aku!! 'Si Tomey' aku juga...<--

p/s: Byk lagi gambar time sukan nie...tapi dalam cd tggal kat kampus lar..hoho...Hyuuga senpai....sya dah jawab dah tag kamo...huhuu..

www.tips-fb.com

Ragam A & M

Melodrama of aisyah ar at 12:43 AM 14 VVIP Readers Links to this post



So...hari ni aku byk abiskan masa hang out with M!! M...it’s fun to have you around la....kan bgs kalu kita leh hang out camni selalu...hahahahha!!!! Nak tau ke kitaorg g mana?? Ye..ye...tak sabar nak tau dah la tue...aku faham...ok...aku citer ya...

So, Aku ajak M g HP (Holiday Plaza). Kat sana mmg byk btol kedai2 yang jual brg2 girl ni...plus stylo plak tue...hahahah!!! Matlamat utama aku nak beli beg Juicy Couture...tapi x ada lah...(xda stock kot..)haih....tapi tak pa....aku n yati pun jalan2 la lagi...sampai satu kedai untie nie...aku berkenan kat one of her dress...so aku just try tgk2 ajer...tetiba dia dtg n mulakan proses hasut aku beli...pot..pet..pot...pet..

Last2...aku pun amik juga plus aku pun berkenan. Masa nak bayar untie tu Tanya...

Untie : You adik beradik ka?? (Sambil tunjuk kat Aku n M..)
M : Dia kakak. I adik...(M, tunjuk kat aku...)
Aku : Ya...I la kakak.....Eh!!! Mana you tau ni?? (Niat menyakat...)
Untie : Ya..I tau la....I igt you kawan...macam sebaya...
Aku & M : HAHAHAHAHAH!! (sambil keluar dari kedai tersebut)
Aku : Hebat ar Untie tu tau...x sgka kita ni adik beradik....
M : Mak bapak kita pun tak tau kita ni adik beradik!!!
Aku & M : HAHHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!!! (Dan mula merapu lagi...)

Then, aku n M lalu depan kedai Guardian. So aku sgt haus terus beli soya...M pun beli juga. Tapi masalahnya, kat Guardian tak ada straw la...so aku n Yati pun nampak la satu kedai jual jamu cina. Kat kedai tu pun ada jual buah. Mata kami tertumpu pada straw kat kedai tu. Hahahha!!! Lepas, aku tolak kat M, M tolak kat aku (nak suruh sapa g amik straw tu...). Last2 satu idea dtg dalam kepala aku!!

Aku : Kita amik kat McD!!!
M : Btol...

Sampai kat McD, kami pun amik ar straw free kat c2 kan...then buka soya n minum kat situ juga...

Aku & M : Ahhhhhhhhh.....(Lega dapat minum soya...)

Then kitaorg ketawa sendiri....dah macam ape tah...hahahah!!!

p/s : Last2 x beli pun beg....beli baju...BTW!! Aku n M beli baju yang sama!!! Yay!!! www.tips-fb.com

Wednesday, June 24, 2009

sELaTaN ----> uTArA

Melodrama of aisyah ar at 12:06 PM 4 VVIP Readers Links to this post
Nampak tak tajuk tue??? Mesti korang pelik apanyer selatan ----> utara ni?? tapi bg yang dah tau mesti ckp "xabis2 ngan selatan ----> utara dia..." hahhaha!! tapi x pa...aku tetap nak cakap juga...

Dulu after aku tamat sekolah rendah, aku terus disumbatkan ke sek.men sri tebrau. nak tahu kenapa??

Pada mulanya aku memohon masuk Sek.Men.Aminuddin Baki sebabkan sek tu dekat ngan umah aku. Tapi, suatu hari tu, Abuya bawa aku g melawat sek tu. Bila aku tgk jer sekolah tu, aku terus cakap kat abuya...

"Angah nak tukar sekolah....tak nak sek ni....buruk....napa dorg letak kerusi/meja lama kat blakang class camtue..."

Setelah puas aku berkonfrontasi...akhirnya aku g jumpa En.Jamil (Guru pen. kanan) sek rendah aku. (Pssst....ni ayah pada ex-couple aku...hahhaha!!!) So, aku pun cakap yang aku nak tukar permohonan sek men dari SAB ke Sri Tebrau (tempat Along). Alasan?? Senang, akak kat Sri Tebrau...hahhahaha!!!

Bertukarlahh aku di Sri Tebrau....(Yay!! Satu school lagi ngan Along!!!)

Setelah hampir 2 tahun aku disitu, keluarga aku dilanda 2 masalah maha dasyat yang membuatkan Abuya membuat keputusan memindahkan aku dan Along ke SIGS (Sultan Ibrahim Girls School) Sekolah harian terbaik di JB ni...n of course all girls...(borink!!)

Nak tahu apa 2 masalah tue??? ok...aku just pin point aja ok!!
First!! Pergaduhan terbesar Along dalam sejarah termasuklah aku...aku back up along..
Second!! Krisis Family dari pihak keluarga Abuya sendiri....(aku tak nak ingat..)

So, Along yang baru nak naik F4, aku pula F3 N Uda F2 sume ditukarkan ke SIGS. Ingin aku tekankan disini, untuk melayakkan aku masuk ke sek ni....memerlukan aku study dengan sangat tekun bagi dapatkan result yang sgt power ok...kami diterima kerana result kami dan bukan unsur 'politik dalaman'.

Setelah itu, Alang n Achiq pula menyusul masuk ke SIGS!! Sampaikan kami terkenal dengan gelaran "ADIK BERADIK SITI".

Cikgu : Siapa nama kamu...
Achiq : Siti Ruqayyah Abd Razak, cikgu..
Cikgu : Owh!! Kamu ni aduk beradik Siti lah...
Achiq : Ye Cikgu...
(Cerita dari Achiq...)

Then, sekarang ni pula....kami berhijrah ke UUM.
Mula2 Along dapat msk UUM...
Then, tanpa diduga...Aku pula masuk...(F6)
Pastu, Alang pula!!!
Uda sama batch ngan aku, tapi dia USM...(Matrik)

paper pun....aku sgt bangga ngan adik bradik aku...
YOU GO SIS!!!!!!!!
WE DA HOT SISSS!!!!
HOT SISSS NEVA GIVE UP!!!!!!
HOT SISSS TAKE CARE OF EACH OTHERS!!!!!
HOT SISSS LOVE EACH OTHERS!!!!!!
HOT SISSS MUST CLEVER!!!!! www.tips-fb.com

Monday, June 22, 2009

::Selamat::Hari::Bapa::

Melodrama of aisyah ar at 1:27 AM 2 VVIP Readers Links to this post




Selamat Hari Bapa..
Selamat Hari Bapa..
Selamat Hari Bapa to Abuya...
Selamat Hari Bapa..

Song by : CT5
Lyrics by : CT5
www.tips-fb.com

Sunday, June 21, 2009

Kisah Ku

Melodrama of aisyah ar at 12:26 PM 6 VVIP Readers Links to this post
BULI

Aku paling tak boleh lupa hari kemenanganku ini!! Masa tu, aku baru darjah dua. Nasib baiklah aku ada taiko iaitu Along ku yang ketika itu baru darjah 3. Along masa ni merupakan seorang pengawas sekolah.

Masa tu perhimpunan pagi, loceng kedua bunyi budak2 pun berpusu2 ke dataran. Dalam masa perhimpunan pagi sedang berlangsung tu, tetiba ada lah beberapa budak lelaki sekelasku yang aku x berapa kenal mengejek2 nama ayahku.

“Rojak!! Rojak!!!...” Budak2 tu mengejek. (Nama abuya aku Abd Razak)

Aku toleh sekilas pandang, aku aim. Selepas habis perhimpunan pagi tu, aku terus meluru mendapatkan taiko ku along dan terus ngadu pada along. Along aku dengan penuh yakin terus meluru mendapatkan kedua budak lelaki tu lalu satu penampar hinggap dimuka mereka beserta warning!!

“Nama bapak jangan main2 eh!” kata Alongku sangat tegas bak singa betina!

Aku terkesima. Aku mahu jadi seperti along! Aku mahu jadi tegas dan kuat macam tu. Biar mereka takut nak perlekehkan ku.

Kejadian penampar percuma tu pun kecohlah dalam kelas. Then kedua budak lelaki tu takut lah nak usik aku selepas itu. (Senang citer, after that, tak da siapa pun berani kacau aku) hahahha!!!! Aku dan Along mmg dari kecil kami rapat. Rehat bersama, Balik bersama, Pergi pun bersama. Kalau aku kena buli, dia lah akan bela aku. Dan bila along sakit, aku lah yang menjaganya!!!

p/s: Along masa sekolah rendah selalu tak sihat, kadang2 dia pengsan dalam kelas. Aku selalu risau tiap kali along pengsan. Aku takut Along tak bangun. Tapi aku syukur, Along ku sangat sihat sekarang ni dan tetap tegas dan keras kepala. Namun aku tetap sayangkan dia.


HOSPITAL

Aku tak tahu kenapa, aku sukakan suasana hospital. Mungkin sebab aku selalu kesana melawat Along masa kecil2 dulu. Dulu Along sakit apendiks. Dia selalu pengsan tiba2. Aku mati2 igtkan Along sakit gastric. Pastu bila dah besar, aku dah kenal apa itu sains dan biologi, barulah aku tahu bahawa Along ku kena apendiks dan bukan gastric. Patutlah along kena operate.

Aku jadi rapat sangat ngan along, mungkin sebab aku selalu risau bila along masuk hospital. Dan, tiap kali aku pergi hospital melawatnya, dia akan ajak aku main lif, naik turun naik lif. Hahahha!! Along pun banyak cerita tentang kawan2 dia kat wad dia, Along kata ada budak yang sakit teruk. Ada kawan dia kenal semalam, tadi baru je meninggal.

Aku takut along aku jadi teruk. So, aku selalu jaga along. Aku jadi lebih berdikari. Aku jadi lebih kuat dan tidak terlalu bergantung padanya. Aku tak mahu buat along risau nnt. Aku pun nak jadi pengawas macam Along. Tegas dan garang.

Kat rumah, abuya selalu belikan susu kotak untuk along minum tiap hari. Pada masa tu, Along bukannya suka sangat minum susu. So, akulah tukang habisnya sampai naik muak jadinya. Tat’s y lah, bila aku dah besar ni aku x leh minum susu kotak, nnt aku muntah!! Hahah!! Last2 Abuya beli susu coklat. Barulah Along minum. Sedap!! Sebab tu kami bila besar jadi chocoholic!! Hahahah!!

Pernah satu hari tu, along pengsan kat sekolahh, then cikgu baringkan along dalam makmal sains sementara tunggu ambulance datang. Aku nak masuk tapi cikgu tak bagi. So, aku just tengok je along dari luar tingkap bilik makmal tu. Aku risau. Dalam hati aku harap Along cepat sedar. Sampai lah Ambulance datang. Tapi aku x dibenarkan ikut. Sedih.

Lepas tu aku tunggu along kat rumah, dan along pun balik petang tu. Aku hepy tgk along senyum. Along aku dah bangun dan sihat!! Aku igt along betol2 sihat!!

Sampailah satu hari tu, aku, along n abuya melambai sedara balik kat luar rumah. Selepas sedara tu gerak pergi, datanglah sorg budak naik basikal laju macam pelesit langgar Along!! Along jadi sesak nafas x boleh bernafas. Aku, Abuya dan Umi kelam kabut. Umi dah nangis tgk along, termasuklah aku. Abuya n pak cik adnan bawa along g hospital. Sekali lagi, aku x dibawa sama.

Abuya suruh aku tido, esok nak sekolah. Umi pun x dapat pergi coz uda masih kecil time tu. Malam tu along aku dibedah. Setelah dua minggu dia di tahan dihospital, barulah dia balik. Aku sedih tgk along pucat lesi, jalan pun bongkok badan sebab bahagian kanan abdomen along kena bedah (x sembuh sepenuhnya).

Aku Cuma harap itulah saja aku lihat along sakit begitu. Tak nak lagi tengok dia sakit. Biarlah Along cepat sembuh. Nasib baik, permintaan ku di makbulkan. SEkarang ni along aku sihat sgt2. She becomes the most beautiful girl in da family!!! Yet, she still maintains her cuteness and her smallest. Huhuhuu...

p/s: Sampai hari ni aku ingat muka budak yang langgar along tu!!! X kan pernah lupa
www.tips-fb.com

Friday, June 19, 2009

The Calling!!!!!!!!

Melodrama of aisyah ar at 12:00 PM 8 VVIP Readers Links to this post

Akhirnya.....setelah aku menunggu sampai pukul 11.30am, result UPU Alang pun kuar!!!! Aku terus kejut dia bangun, n suruh dia log in masuk!!!!!

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA

TAHNIAH!Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :
KOD PROGRAM : UP05
NAMA PROGRAM : SARJANA MUDA PERNIAGAAN TANI DENGAN KEPUJIAN
IPTA : UNIVERSITI UTARA MALAYSIA (UUM)
p/s: Boleh aku ajak Alang join team Futsal aku nanti!! YAY!!!!!!
www.tips-fb.com

Wanita Hebat

Melodrama of aisyah ar at 10:38 AM 2 VVIP Readers Links to this post

Intro:

Along
- Kerja kat AEON Bukit Indah (Officer)
Uder - Da balik USM (Handle Kursus & Junior Orientasi)
Alang - Kerja kat MR Baoz
Achiq - Matrik Melaka (Sains Fizik)
Dik Lah - Pengacau & Pembuat sepah!!
Mamat - Kaki Sakat
Abang - Anak Sulung Mummy
Haikal - Anak Bongsu Mummy
Mardiyah - Anak Angkat Mummy
Me (Angah) - Babysitter n Amah tanpa gaji

Timeline :

5.30am : Umi kejer (Jika Shift pagi n umi bawa keter, kalu tak, kena antar!!)
7.00am : Antar Dik Lah School
8am : Kejut Abang, Haikal n D'yah bgn, mandi n breakfast
9am : Antar Abang ke 'Smart Reader's Kids', D'yah n Haikal ke Taska Puri
9.30am : Antar Along Kerja (Kalu dia shift full)
10am : Kemas Rumah n Breakfast
11am : Buat Lunch
12.30pm : Hantar Mamat School
1.10pm : Amik Dik Lah School
2pm : Rest n Lunch!!
2.30pm : Hantar Alang Kerja
3pm : Umi balik!! (Kalau Umi bawa keter...kalu tak, kena amik umi pula)
5pm : Amik Abang, Haikal n D'yah (Mandi, Makan)
6.30pm : Amik Mamat School
10pm : Amik Alang kerja
10.30pm : Amik Along kerja (If, dia shift full n x bawa kete)

Da Story :

Whahahaha!!! Ini baru jadi Amah sepenuh masa!!! Kalau aku pun buat part-time job...rasanya dah serabut kot umah. Mesti sume pun, umi kena buat sorg. Wah!! Umi aku sangat hebat!! Kerja rumah, masak, kerjaya dan anak-anak. Sume umi handle dengan sangat baik!! (Kalau tak, x jadi orang kot aku ni...hahha!!! plus, abuya yang sangat 'garang' n sporting!!) Aku nak jadi macam umi juga!!! Walaupun bekerjaya, tapi aku tetap nak jaga makan minum suami dan anak2. Tetap ada masa untuk keluarga. Walaupun Umi suka pot pet pot pet....tapi aku suka...buat aku selesa kat umah, dengar suara dia....(coz i know she's here..)
That's my Queen!!

The King?????

Arrrgghhhhhh!!!! Abuya sangat bz lately....dia selalu outstation ngan Mummy. Then balik pun lewat malam. Kadang2 x sempat nak borak2 ngan dia. Tapi Abuya tetap Abuya. Macam mana busy pun, dia tetap pentingkan anak2!!
"Abdullah.....cuba la blajar rajin2....macam abuya dulu2..."
Hahahha!!! That's his line...
(Mmg Dik Lah selalu kena bebel, dia tu pemalas!!!! Suka buat sepah!!! n buli adik2!!!)
Kalu Dik Lah kena bebel ngan Abuya aku gelak kan jer...
Hahahaha!!!

p/s : See.....hebatkan wanita.....huhuuuu....dan aku nak jadi wanita hebat juga!!!! YOISH!!
www.tips-fb.com

My New Beats

Melodrama of aisyah ar at 1:37 AM 0 VVIP Readers Links to this post

"TOUCH MY HAND"

Saw you from the distance,
Saw you from the stage,
Something 'bout the look in your eyes,
Something 'bout your beautiful face,
In a sea of people,
There was only you,
I never knew what this song was about,
But suddenly now I do,

Trying to reach out to you,
Touch my hand,
Reach out as far as you can,
Only me, only you, and the band,
Trying to reach out to you,
Touch my hand,

I see the sparkle of a million flashlights,
A wonder wall of stars,
But the one that's shining out so bright,
Is the one right where you are,

Can't let the music stop,
Can't let this feeling end,
Cause if I do it'll all be over,
I'll never see you again,

Can't let the music stop,
Until I touch your hand,
Cause if I do it'll all be over,
I'll never get the chance again,
I'll never get the chance again,

Trying to reach out to you,
Touch my hand, (I'll never get the chance again)
Reach out as far as you can, (I'll never get the chance again)
Only me, only you, and the band,
Trying to reach out to you,
Touch my hand,
Yeah, yeah

(David Archuleta)

other songs that I repeated the whole night:

*Pitbull - I know you want me*
*Pink - Please Don't Leave Me*
*Akon - Be With You*
*3oh!3 - Don't Trust Me*
*BEP - I Got Feelin'*
*The Saturday - Up*

p/s : I put those songs in my playlist...huhuu...
www.tips-fb.com

Thursday, June 18, 2009

'Mabuk'

Melodrama of aisyah ar at 12:35 AM 2 VVIP Readers Links to this post

Dengan suara garaunya dan tiba2......

"Ey!! Baju Pink......!!"

Yati : .....????
Aisyah : HAHAHAHAHAHAHHAHAAH!!!!

p/s : Thanks girl....I feel so much fun today!!! Talking bout how it’s gonna be like if we’re in the same U!!! I felt so much relief!!! Your da best!!! Next time kita makan ABC, bg la aku kacang lg ya!! huhuuu...



www.tips-fb.com

Sunday, June 14, 2009

peace.me.off.!!!!!

Melodrama of aisyah ar at 2:41 PM 9 VVIP Readers Links to this post

YUP!! YUP!! THEY PEACE ME OFF!!!!! TOTALLY!!!!!!

Dear Mamat...

I don’t know what ur up to
But, if you really want to leave...
Then leave for good...

Don’t you ever come back...
And tell me those pathetic stories...
About how bad mama treats you and all...
I had enough....

If you think that you come in this family...
That I will treat you special than Dik Lah...
Well, you are totally wrong....
I treat all my sis n bro the same....
No buyers in this family ok...

If you can’t adapt with that...
Well, at least let me know!!!!!
Don’t just silence like this...
Of course I’m worried!!!
I AM YOUR SISTER FOR GOD SAKE!!!

Worst!! You made Abuya frickingly worried about you...
Please let the old man has peace in mind....
I really want to see his smile once again...
Please....just, give us a break...
Please....

p/s: Just pick up the phone Mamat... www.tips-fb.com
Melodrama of aisyah ar at 2:38 PM 6 VVIP Readers Links to this post
Dear Palwasha..

You know what...
I’ve been silence for a few years about us..
It’s because I respect the fact that...
You still want to be friend with Yati...
And, at least I get the updates about you from Yati...
(Means, I still care about you...)

But,
What happened yesterday really peace me Off Pal..
What exactly do you want from us?? Huh?
You want to meet up...is it??
Then it is you who said..

“It’s gonna be awkward if it is just us...we haven’t spoke for like a year”

So, I get it....you are actually not ready to meet up...
(Correct me if I’m wrong...)

Then, when I and Yati, made another plan..
You suddenly, out of nowhere...
Call Yati and said that ur ready to meet up...
(Exactly on that morning Pal...)
Do you think that we don’t have another life??
When we said that we can’t, we had another planned...
Then you blame us for doing this to you...

You know what pal...
This is why, I can’t stand being your friend...
It’s the way you treat us...
You are so damn selfish..
All you think is your sadness, your time, your feeling...
Ok, fine I get it....

So here the things...
Maybe you right.....we are who we are Pal...
No one can change that, not even you...
I had enough of you already..
(If you can notice that..)

Well, I suggest for you to start change ur attitude...
And appreciate others...
And try to understand them and don’t be so pushy!!

For god sake Pal...
We have feeling too ok...
How many time you hurt our feeling...
(I don’t think you even notice that right...)
Because we don’t show it to you...
We try to do the best for you..
Try to understand you...
Try to adapt with your attitude...
But, it seem like you never care...

I don’t know what else you want...
Maybe we need to stay out of each other life...
And be totally just ordinary friend....
We can’t be a best friend anymore...
Coz, you not allow it...
And we had enough...

p/s: This is totally from me, how I feel about Pal...nothing to do with Yati. www.tips-fb.com

Saturday, June 13, 2009

New Friend F.I.N.A

Melodrama of aisyah ar at 9:35 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Hari ni aku temankan Yati pergi kenduri kawin saudara kawan dia Fina.
Cter dia gini. Semalamkan aku temankan Yati hang out ngan Fina kat CS..REMEMBER??
So, masa nak balik tue, mak Fina n her untie jemput aku sekali dtg ke kenduri kawin tue...
So, since Yati teruja nak pergi, aku pun ok aja lah...huhuuu..
Untie Fina bg instruction ke kenduri tue...so, aku YAKIN aku tahu!! Yay!!

So, kembali ke hari ini...aku pun g amik Yati kat umah dia...
Then aku pun ikutlah instruction yg diberi Untie Fina tue...
Berapa kali pusing daa~
Tak jumpa pun Jalan Merbah...hmmm...
Aku pun pikir...
“Kat Larkin Jaya ni ada berapa Petronas?? Kalu satu, betol dah lah jalan aku nie...”
So, aku decided to call the expert, my Dad!!
Baru lah aku tau, ada dua petronas rupanya kat larkin jaya ni...
(aku tahu, tapi Cuma x ingat jer...lalalla~)
So, puas aku n yati main2 kat jalan yang salah tue....
Kitaorg pun back pada jalan yang betol...hahha!!!
Sampai kat umah sedara Fina tue...
“Mak oiiii....ramainya org (dah tentu kenduri kot...)”
So, prob seterusnya nak parking......
Cari punya cari....
(Tu pun after ‘berkrisis’ dgn kereta perdana mana ntah degil x nak blah...)
Aku n yati pun decided park the car kat Stesen Petronas jer...
Senang citer...hahahha!!!
Mmg perut tgh lapar gler...(ak x breakfast pun..)
Sampai terus melantak dulu ler...hahahha!!!
Then macam biasa...Snap!! Snap!!!
Bak kata yati “Cam whore....” hahahah!




Credit to:
Fina kerana melayan aku dgn sgt baik...
Catering kerana makanan yg sgt sedap...
Mak andam kerana Berjaya jadikan pengantin sgt cantik...
Petronas kerana benarkan aku parking kete kat situ...
Alang kerana pinjamkan baju kurung...
Along kerana pinjamkan heels dia...
Abuya kerana bg direction..
Auntie Fina kerana menjemput aku...
Mak Fina kerana menyambut aku n Yati...
Adik2 Fina kerana menghiburkan aku n Yati...
Myself kerana enjoy myself...
www.tips-fb.com

Si Gebu....

Melodrama of aisyah ar at 1:15 AM 4 VVIP Readers Links to this post
So today...aku bawa si gebu jalan2...

Mula2 aku ajak si gebu pergi teman Yati g CIMB Bank...



Then, aku ajak si gebu pergi CS (City Square)....





Lepas tu, aku ajak Si Gebu g main ujan
(otw nak amik umi dari kerja, hujan lebat)

Pastu aku ajak Si Gebu g umah yati..
(hantar Yati balik)



Then Si Gebu baru nak rest kat parking dpn umah tue...

Alang tetiba ajak g Jusco Bukit Indah...



Aku pun pikir....
(Macam interested!!)

Sekali lagi aku ajak Si Gebu kuar g Jusco...









Hahahah!!!

Then aku n Si Gebu main ronda2 sekitar Bukit indah tu (Sesat jalan nak balik...nak
elak tol punya pasal....hahhahahaha!!!!)

Sekarang ni Si gebu nak tido...(Cian Si Gebu....mesti dia penat...)

Tapi xpa....nanti esok kita g kenduri Saudara Fina ya...

Promise after that, Si Gebu blh smbg tido balik....ok!!!!

heheeheee

p/s: Esok nak pakai baju purple ke hijau erk?? aaarrggghhhh!!!
www.tips-fb.com

Thursday, June 11, 2009

bill + mOtOr Trader--->penat<---

Melodrama of aisyah ar at 12:45 PM 2 VVIP Readers Links to this post


Aku tak tau nape...
Tapi aku rasa skang ni macam aku ni suami...
N kak uda isteri....
Abuya aku selalu suruh aku urus hal2 bill rumah and all...
Manakala kak uda pula disuruhnya masak n kemas rumah..
(Walaupun, aku yang kemas rumah..)
Huhuuu...so, kali ni, aku g bayar bill air pula...
Pergh!!!! banyak betol duit dalam tangan aku nie...
(x caya...tanya yatie...)
Huhuuuu...
Nasib baiklah yati tgh kebosanan...
So aku angkut dia sekali temankan aku...huuuhhuu...
Thanks gurlz!!!!



After settle all the bills...
Aku n Yati pun lepak jap kat Angsana...
Jalan2 jap then makan hot dog 1901
(Not bad la...kenyang!!)
So, aku n yati amik 'Deutsch Doodle Dang' set.
(Coz, ada black papper) yum!! yum!!

Then....
After aku hantar yati balik...
Abuya Call aku....
Abuya suruh aku tolong mummy buat tele-marketing
kat office dia...(motor trader)
Huhuuuhuuu...
Sah...mmg aku ni nmpk mcm keluar cari nafkah ajer..
Hahahahha!!!!!
So, tempat aku wat kerja part-time dulu...
Y not!!! huhuuu...
Plus.....mummy n abuya pun ada juga...
Yay!!!



Tapi....balik tue...
Mmg penat tahap dewa....
Tapi tetap ada masa gayut ngan 'Si Tomey' sampai 3-4 pagi...
Rinduuuuuu kat dia....huhuuu..
Lalallala~ www.tips-fb.com

Wednesday, June 10, 2009

m.U.m.M.y

Melodrama of aisyah ar at 9:42 PM 2 VVIP Readers Links to this post
Dear Mummy…

You are a wonderful woman.
I know that you’ve been busy these days
You don’t even have time for your children
I know that you’re sad..
That you can’t spend your time with them..
I notice that…
When you asked me how they doing…
You’re eyes turn red..
You hold your tears…
Deep down inside
I know you want to see them badly
But, because of works,
You can’t…

Mummy…
I am here to say that…
I do admire you…
All that you do for them…
For us…
For this family…
We do know…
Don’t you worry about them..
Coz I will take care of them…
Besides, they are my siblings..
I will let them know..
That…
You love them with all your heart…
No matter what you do..
You always think about them…
May god bless you mummy…

With Love,
Angah www.tips-fb.com

Tuesday, June 9, 2009

nAtUrAl InStInCt

Melodrama of aisyah ar at 4:38 PM 3 VVIP Readers Links to this post
Ni patutnya entry aku untuk semalam. Tetapi memandangkan my sis gne my lappy tgk cter gossip girl...i post it today...can i...huhuuu...

Ak ada 2 kejadian yang ak nak mory kat cni. (Enjoy Reading)

Kejadian Pertama: Astro

Aku disuruh oleh Pak Razak untuk tolong bayarkan bil astro. So, aku pergi ke BSN. Sampai aku kat sne, aku jd blur camne ntah bla aku tgk kertas kat meja borang tu x ada. So, aku pikir....BSN skang dah x gne borang deposit/Pengeluaran yang warna biru/merah tu lagi dah ker?? Hmmm....

So aku tgk sekeliling....nape sume tgk aku mcm ada s’thing je kat aku nie....arrrgghhhh (at least say s’ting...ppl come on!!!)...so, aku malas berdiri mcm org sesat jer then aku pun duduk...aku tgk nombor skang dah 5048...aku tgk no kat tgn aku 5051. Dah nak dekat ni...(biar betol weh x pakai borang dah?? Padahal aku baru jer urus pin ptptn alang minggu lepas, still pakai borang...) So, bila no giliran tukar jadi 5049 barulah ada sorg pakcik ni, ntah dr mana muncul datang bawa kertas borang tu...

Arrrggghhhhhhh!!!!!! (Aku agak panas + lapo x makan lg dari pagi + ada lagi 3 urusan aku perlu selesaikan lagi!!)

Cool....sya....cool...

So, sampai aku kat kaunter aku ckp kat kakak tu...

“Bil astro kak...ada dua...seratus, seratus...”

“Mana bil astro....” aku blur jap....(waaarrrggghhh....abuya just bg aku duit n no acct jer...mana ada bill...jgn suruh aku balik amik bill pula....jd abu kang BSN ni....naya...haaaaaa...)

“Bil x bawa la kak....” aku cuba berlembut dalam memujuk (harap kakak ni terima bayaran tanpa bil)

“Lain kali bawa bil ya....dah berapa kali pesan dah....” (huh?? Kakak, ni baru 1st time sy urus pembayaran bil astro melalui BSN kak....bila masa pula kakak pesan kat saya??? Pada hayat yg lampau ker????)

“Sorry....” aku tetap senyum sembunyikan perasaan celaru dalam ati aku tu....hampeh tol...

Selesai bayaran bil astro tue...aku terus g 7eleven beli twiggies n soya!!! Thank god I’m cool...huhuuu...sedapnya soya....huhuuuu... www.tips-fb.com
Melodrama of aisyah ar at 3:28 PM 4 VVIP Readers Links to this post
Kejadian ke-2 : Broadband Aku...

At last....aku dapat bayar bil broadband aku....(Thanks dad!!) So, sampai aku kat Celcom Centre tu, adalah beberapa crew celcom kat front desk tu tgk aku. Aku buat bodoh je la. Selesai aku bayar, aku pun keluar nak masuk kereta, then ada sorang promoter lelaki ni dtg kat aku...

“Dik...nak apply broadband??” (Aku blur....)

“Weh mangkuk, dia baru lepas bayar bil kot weh.....” (EXACTLY!!!!!)


So, aku senyum terus bla dari situ. Aku pelik ar ngan bdk2 mentah macam tue...dia nak ngorat, tp tak alert. Hahahhahah!!! Patutnya dia faham signal aku masa first
time aku tgk dorg tu...

My signal was...’Stay away from me...coz I’m in a hurry....’

Lesson yang aku dapat hari tu ialah:

1.Bawa bil Astro kalu nak buat pembayaran
2.Pakai tag ‘Not Interested’ bla s’one try to seduce you


p/s : Bieee.........I MISS YOU!!!!! Wish you were here.... www.tips-fb.com

Sunday, June 7, 2009

Charming A & M

Melodrama of aisyah ar at 7:04 PM 4 VVIP Readers Links to this post
So, malam semalam aku hang out ngan yati. Aku mmg plan nak g CS pun, coz alang kata tgh sale gle2. So, why not calling my BFF to accompany me....huhuuuu...

Mula2 tu juz nak window shoping. Then tetiba rasa mcm nak snap pic byk2. So, aku suruh yati snap pic aku dlu....

Then aku snap pic dia.....


Tapi, masalahnyer.....sape nak tlg snapkan gambar kami berdua?? Lucky us, ada sorg mamat Chinese ni tgh lalu, so aku minta dia tlg snapkan pic aku n yati. Huhuuu....


Then, puas main2 kat ground floor tue, aku pun igt nak ajak yati g tempat kerja alang yang mana aku pun tak tau kat ner. So, aku saje buat dia curious kata tmpt keje ‘kwn’ aku. Kalu kta g sne, nnt kita blh minta tlg ‘kwn’ aku tu snap gambar kitaorg!!! (pandaikan aku...huhuuu...).

Lama juga nak cari tempat kerja alang ni...then kitaorg stop jap beli ‘Chocolate Milk Tea wt Pearl’ kat Roibo (Minuman wajib!!). Masa lepas beli Roibo ni, ada ke patut staff Roibo tu sume diri kat kaunter then Tanya kitaorg sedap ke tak air tue...(hmmm.....we’ve been drink this like forever kot...nvr change....daa..)

Then,kami smbg cari lagi..naik confius aku lar...tp berkat kesabaran aku...akhirnya jumpa juga....(tu pun, after aku tnya org...wahahhaha). Rupanya Mr Baoz...aku mcm dgr alang ckp Pau’s House!! Hahahahh!!!!


Sampai kat Mr Baoz, bru lah yati tau, ‘kwn’ yg aku maksudkan tu, adalah alang..hahaha!!! So, ak n yati wat kecoh ckit kat kaunter tue....kalau boleh aku nak minta pau free...(alah alang, macam biasalah....selalu tiap malam ada je free pau bawa blk...ni, kira baiklah kami dtg cini....wahahah!!!) malangnya....no free pau!! Hukkhukk....

Aku pun beli pau fav aku, Sweet n Sour Fish Baoz n yati beli Cheese s’thing can’t remember the name la...tp ada cheese ar...sedapnyer....huhuuuu...


Sambil makan tue, kami pun minta alang tlg snapkan gambar...huhuuuu...so, here the pics!!!







After puas wat Mr Baoz tu mcm kedai sendiri, kami terus ke toilet. Hmmm.....sanap lagi...wahahhahaha!!!!



p/s : ada sorg mamat kat tmpt keje alang tu, mmg x leh tgk aku n yati bahagia ar...asyik nak pggl nama ‘aisyah’ pastu ‘yati’...haih....tp seb baik dia nak tlg snapkan gambar kitaorg..huhuuu...
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal