Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, November 26, 2010

Cara Dapatkan BE

Melodrama of aisyah ar at 2:31 PM
Sebelum tu, ingin aku tekankan disini (cuba korang ckp dlm loghat ganu kito, tak ke loklak bunyinya, tekankan jadi ‘tekangkang’. Hahahh!! Ok, ak karut!).


Aku ni bukanlah otai dlm bab2 Nuffnang ni. Tapi ak ni jenis yg ske buat research about something yg ak mmg nk tahu. Dari apa yg aku dapat, dari apa yg aku baca aku kongsikan disini dgn cara ak. Ok!!


Sharing is always SEXY!!!
Cara untuk dapatkan BE!!!!

Status Glitterati.

Kamu, mesti pastikan status kamu Glitterati, barulah kamu akan dipilih untuk menerima BE!! Caranya:

a) Pastikan kamu TIDAK menyiarkan apa2 iklan selain Nuffnang! Buang Manga Ads, buang innit dan lain2 yg seangkatan dgnnya. Dulu aku pun buat silap ni, pastu status aku tak bertukar!! Then aku buang, manga add, 4 hari pastu status aku jadi Glitterati.

b) Pastikan blog kamu TIADA unsur2 politik ataupun lucah yg extreme!! Siap video bagai. Ingat PORNO ker! hahha!!

c) Bagi Nuffnang ticket (e-mail). Tujuan, nak bg pihak nuffnang alert ttg kamu.

Selalu update Survey!!!

Uhuu….ini paling penting ya, syg2!!!! Kamu tak buat ini, kamu rugi!!!! Survey tu, ialah ‘Blogger Bio’ yg aku shade kan tu. Kamu pergi Nuffnang kamu, kamu click kat situ (Blogger Bio). Nanti akan ada beberapa soalan dia tanya, kamu jawab sepadat yg mungkin!!

Traffik blog

Jagalah traffic blog kamu. Selalu lawat rakan blogger lain. Jadikan Ben Ashaari sbg contoh sudah. Kalau kita rajin tolong orang, orang pun akan rajin tolong kita. WIN WIN situation!! Kita sama2 support each other!! Barulah dunia blog nie ceria jer. Jangan dengki sesame kita. Tak der maknanya!!!

Kedudukan Iklan

Letaklah ketiga2 jenis iklan yg Nuffnang ada tue!! Kamu tak rugi pun. Tak makan ruang pun. Kamu yg untung lah!! Barulah blog kamu jadi kesygn Nuffnang, jd pilihan Nuffnang utk siar iklan. Tapi, kamu jgn tempek sebanyak2 tidak iklan, smpi org lain view page kamu pun, dorg naik pening, serabut. Haaaa….

Update blog

Jangan kamu biarkan blog kamu ni bersawang tak berupdate!!! Kesian blog kamu, terabai. Kalau kamu busy yang amat, buat auto publish!! Bukannya susah pun. Cuba-cuba update blog!! Barulah nmpk blog kamu tu hiduplah sikit!!!

Fraud click

Ini penting ya. Elakkan dari ‘Fraud click’. Kalau tak semua lebur!!! Acct kamu akan di blacklisted/bar/sekat!! Haaaaa sudah!! Nnt kamu kna lakukan proses memujuk Nuffnang pulak. Huhuu…….

Kamu pastikan semua ni berada pada landasan yg betul (eceh!), insyaallah kamu akan dilimpahi BE!!! Rezeki masing2 siapa tahu kan.

Selamat Mencuba!
Free Signature Generator
Share www.tips-fb.com

5 VVIP Readers on "Cara Dapatkan BE"

Nazz@Purple on November 26, 2010 at 4:05 PM said...[Reply to comment]

thanks..tip beguna;)

ashraf on November 26, 2010 at 5:44 PM said...[Reply to comment]

thanks for this nice info.baru dapat BE sekali je arituh :)

NiZaM on November 26, 2010 at 7:42 PM said...[Reply to comment]

tulah.. status non gliteratti je.. tau tau nak buang...

ada tak tips macamana nak buang Manga Ads, buang innit dan lain2 yg seangkatan dgnnya

nuffnang ticket tu macamana?

tq3

PinQib on November 26, 2010 at 7:47 PM said...[Reply to comment]

follow balik. tengQ

Betta sp on November 26, 2010 at 9:39 PM said...[Reply to comment]

first time dengar bnda nie...tq2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal