Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, November 30, 2010

Beza Foundation & Concealer

Melodrama of aisyah ar at 5:24 AM
Bagi kamu yang mahukan solekan yang kemas, flawless dan natural, kamu mesti kena tahu beberapa trick mengenakan solekan asas/base. Boleh refer entry ak yg ini.

Entry aku kali ini, adalah bagi menjawab beberapa pertanyaan mereka yang masih lagi confius membezakan penggunaan Foundation dan Concealer. Tak apa, kita “kayuh pelan2” bak kata Ben Ashaari! Hahahhaha!!! (Tak abis2!!)

Apa itu foundation?

Foundation ni selalunya kita gunakan pada KESELURUHAN muka kita. Macam mana kamu pakai Moisturizer, mcm tu jugalah Foundation. Foundation ada 2 jenis iaitu Liquid dan powder. Bagi yang mahukan solekan mereka tahan lebih lama, aku suggest korang gunakan liquid foundation! Selain ia kekal lama, ia juga blend dgn sgt Perfect! Tutup liang pori korg abis!! Powder foundation bersifat sementara, sesuai kalau nak touch up. *Jgn lupa apply pd leher juga ya*

Tapiiiiiiiii……..

Haaaaaa….pada sesiapa yang belum tahu, sini aku khabarkan. Sekarang ini, kita sudah ada BB Cream. Dimana, bila kamu pakai BB Cream, kamu dah boleh lupakan Foundation!!! BB Cream itu shj sudah cukup perfect by itself!!!! Plus, struktur BB Cream itu sendiri jauh lebih halus dan natural berbanding foundation.

Aku sarankan, para jelitawan diluar sana, pergi beli BB Cream satu sekarang!!! Nak tahu product pilihan aku, kamu refer SINI.

Apa itu Concealer?

Concealer, klu ak ske panggil my magic trick!!! Huuhu….concealer ni kita tak pakai satu muka yank…..tak pernah dibuat orang eh!!!! Kita pakai hanya pada certain2 area shj. Macam kat bwh mata tue, kat hidung, kat tempat2 bekas jerawat, dagu dan area2 yang korang rasa ada cela. Tujuan Concealer ni, utk menutup cela sahaja. Concealer ni ada mcm2 jenis, bergantung pada keselesaan kamu. Kalau aku, aku suka kan yang praktikal. So, Stick concealer is not my choice.

Bagi kamu yg tak ada masalah kulit sgt, kamu blh skip concealer ni. Tapi, pada pendapat aku tak salahkan klu kita miliki satu concealer. Mana tahu, tiba hari muka kita mogok ker…huhuu…senang cover sikit. Huhu…

Aku harap, entry aku kali ni berjaya menjawab persoalan mereka2 yang gojes tue.

Akhir kata dari aku…

Selamat mencuba!! Selamat bereksperimentasi!!!

Ketahui, cara cuci muka yang betul, refer SINI.
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

7 VVIP Readers on "Beza Foundation & Concealer"

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ on November 30, 2010 at 9:35 AM said...[Reply to comment]

oh i love entry sal make up2 ni

thnks ynk

Aujinz on November 30, 2010 at 2:44 PM said...[Reply to comment]

aaaa..

masih suka tengok mata kamu..
next karakter mungkin bermata macam cik Aisyah..

arr arr arr..

✿....rossa alina....✿ on November 30, 2010 at 3:54 PM said...[Reply to comment]

YEAH!!good info..seb bek singgah..selalu men tepek2 je kalo pakai foundation..heeee.. :)

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:40 PM said...[Reply to comment]

@~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~
heheeee....means kita sama lah...high five sikit!! huahuahua...

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:41 PM said...[Reply to comment]

@Aujinz
WAAAAARRGHHHH!!! betul ker??? jgn main2...nnt sya tuntut!!! hahahhha1!!

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:42 PM said...[Reply to comment]

@✿....rossa alina....✿
thanks yank, singgah kat blog yg tak seberapa ni...love to share info...gojes owes aiiitt!!

~sunflower~ on February 21, 2011 at 5:27 PM said...[Reply to comment]

apa concealer yg u boleh suggest kan saye ekk???
nak try guna gak la...
mcm best jerkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal