Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Sunday, November 21, 2010

Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 1

Melodrama of aisyah ar at 10:41 PM
Siapa kata jadi ‘The Choosen One’ ni senang? Haaa….susah weh!! Semakin besar kuasa yang kita miliki, semakin besar tanggungjawab kita. Macam kenal jer quote ni. Ye lah..ni kan quote dalam cter SPIDERMAN!! Macam mana aku tau? Sebab aku ulang tayang puluh kali kot cter tu!! Ya….boring side of me, suke tgk cter fav berulang kali. Jangan terkejutlah kalau aku boleh hafal dialog movie tue..hmm..

So, apa kena mengena ngan Harry??

Hahahh!! Aku nk gtau, semalam sempat jugalah aku melayan citer Harry Potter ni kat Village Mall Sg. Petani tu. Maklumlah, ak mmg hantu movie. Pantang cter fav aku timbul, aku pun tersembul depan kaunter tiket!! Hahhaha!! Lallaala~
Ak mmg tak pernah miss cter ni dari awal. Mmg aku follow penuh setia. Walaupun bukan kategori fanatic sampai sanggup beli buku dia yang ratusan hengget tue, tp aku setia follow cerita dia. Sesetengah pembaca setia J.K Rowling selalu kutuk movie harry potter, sebab ada scene yg tak betullah, ada scene yg ditokok tambahlah. Pada aku, Just enjoy the movie sudeh..can we…

Kali ni, menceritakan keadaan setelah kematian Dumbledore. “The Dark Time”. Dimana, Ministry of Magic telah dikuasai oleh Lord Voldemort. Death Eater berleluasa (Penyokong setia Voldemort). Muggle’s life at stake!! Lord Voldemort semakin menjadi2!!

Harry Potter seolah2 hilang punca, tak tahu nak buat apa, pada ketika dunia meletakkan harapan dibahunya dan dia tak tahu nk mula dari mana. Dia kini menjadi buruan, menjadi pelarian. Ditambah dengan kecemburuan dan salah sangka Ron pada keakraban Harry dan Hermione menyukarkan lagi keadaan.

(Korang boleh bayangkan tak keadaan Harry!! Sangat kesian ok!! Dia baru berapa tahun!!!!)

Manakala Lord Voldemort pula dalam usaha untuk membunuh Harry. Tetapi, dia mesti cari Wand yang lain sebab wand dia dan harry somehow saling connected to each other. Mereka boleh cedera satu sama lain tetapi tidak sampai membunuh.

Dilemma Harry ialah macam mana dia nk musnahkan cebisan Horcrux yang mengandungi immortality Voldemort kerana menggunakan spell, tetap gagal. Nyawa Hermione pula semakin terancam kerana dia half blood.

Mampukah, Voldemort menemukan Wand yang jauh lebih hebat dari Harry?
Mampukan Harry memusnahkan cebisan Horcrux?
Mampukah Ron dan Hermione bertahan dalam perjuangan ni??

Pergilah tengok cter ni di pawagam yang berhampiran. Tips dari aku, kalau korang tak ikuti cter sebelumnya, mmg korang akan blur. Bagi yang ikuti cerita ni, it’s worth every cents!!

p/s: Thanks Honey Bie, for accompany me watching this movie, even though ur damn blur and tired. Ur the BEST!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

3 VVIP Readers on "Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 1"

ashraf on November 21, 2010 at 11:01 PM said...[Reply to comment]

tak sabar nak tengok! weeee! thx for the info. fyi, im a die hard fan ok. buku baca. muvi pn kene tengok :)

p/s blom bkesempatan lagi ni

shindosai on November 22, 2010 at 1:22 AM said...[Reply to comment]

berbaloi citer dier .
mmg enjoy.
btw, xde ratusan pon buku dier..puluh2 ja.
XD

FaizalSulaiman on November 22, 2010 at 1:41 AM said...[Reply to comment]

wot wot..lamanya tak singgah blog aishah ni:)

yerp tadi baru tengok.worth every penny.sok blog i nak review plak.hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal