Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Wednesday, December 1, 2010

Blog Kau Annoying la.....

Melodrama of aisyah ar at 1:20 AM
Sebelum tu aku nak khabarkan hari ni aku terima BE ke-7 dari Nuffnang!!!

1 Day Acuvue Moist!
Supportlah iklan aku sama ya!!! 

Pernah tak korang terfikir, kenapa erk Si Blogger A ni baru jer buat blog tapi follower dia mak aiihhh!! Nak masuk riban!!! Tapi blog kita, dah cecah 2 tahun, stil tak lepas 700!!!! Pernah??? Aku selalu kowt…

Aku pun mcm korang juga. Baru nak belajar, baru nk kenal orang, masih teruja nk cuba segala widget yg ada, segala applikasi yang ada. Curios about a lot of things!!! Tetiba teringat pepatah..
Curiosity can kill a cat
Tak der kena-mengena. Abaikan.

Tapi tak bermakna kita patut melanguk tgk yg lain kedepan, kita mundur. Na’ah. Korang kna igt, mereka yang dah feymes sekarang ni pun dulu mcm kita juga. Cuma beza, usaha mereka lebih!!! Mereka ada strategi!! Mereka bijak guna peluang. Makanya, kita harus belajar dari mereka!!!

So, kali ni mari kita dgr apa kata mereka tentang blog yang annoying ni.

1. Rasa pening bila masuk blog yang masuk-masuk je, terus keluar lagu. Means that, lagu tu autoplay. Korang boleh letak lagu kalau korang rasa nak share lagu yang korang suka, tapi tak perlu autoplay kot? Biar orang klik play sendiri kalau dia nak dengar. Lagi annoying kalau reader blog korang tu tgh bukak lagi dari PC dia sendiri then keluar lagu dr blog korang tanpa diminta…

2. Jangan sumbat iklan banyak2 kat blog korang. Tapi tak pe kalau korang still leh manage iklan-iklan tu dengan kemas dan tersusun.

3. Jangan selitkan smiley2 dlm entry di blog korang. Percayalah its look so annoying!! Trust me. Even korang letak smiley comel2 pun, ia tetap ternyata hampas. Selitkan sikit takpa la, jgn banyak2…boleh?

4. Penulisan korang dah best. Tak kiralah cerita pasal diri korang ke atau apa sahaja. Apa yang hampasnya, korang lupa kasi perenggan sikit, kasi space. Jangan dok menulis panjang lebar dalam satu baris.

Petikan diambil dari justkhai.com

5. Jangan guna bahasa rempit macam:
KOWUNK nak gi makan KEW?
Main main JEW LEW.
AQ nak pegi sekolah.
DIOWUNK NIEW jahat.
ORANK jahat.
TOMEI nyaaaa.
Kenapa? Sebab orang meluat nak baca kalau tulis blog macam tu. Mungkin bukan semua, tapi 50% daripada pembaca akan merasa meluat. No, tak comel langsung. Manja pun tak. Buat blog supaya orang baca. Kalau orang pun dah malas baca blog tu sebab meluat dan mungkin ada yang susah nak baca bahasanya, maka no point la blog tu dibuat. Betul? Tapi kalau tak nak orang baca blog yang kita buat tu, takpelah..tak payah ikut apa yang aku tulis ni.

Petikan diambil dari ariffshah.com

6. Satu Entry Pada Main Page
Perkara nie pernah diutarakan Kak Jie tatkala dia tersepit baru-baru nie.. Sebenarnya dah lama aku perhatikan benda nie sangat annoying bagi aku.. Memang boleh cakap “Lah? Kalau tak suka blah je lah!” Ok.. Aku blah.. Jangan ingat isi blog tu sangat menarik minat pembaca untuk selongkar semua entry.. Lainlah dia itu selebriti atau seorang penulis yang baik.. Sebagai contoh blog Zahiril Adzim. Dia ada penulisan yang baik plus dia selebriti.. Er.. Famous blogger pun tak buat macam tu..

7. Pemberita Bukan Sepenuh Masa Ataupun Separuh Masa
Apa yang keluar kat suratkhabar itu lah yang ditampal kat blog.. Baik aku pegi kat website dorang jer.. Tak perlu berusah payah nak tolong dorang tu letak di blog sendiri.. Kalau berserta pendapat dan komen, itu fun.. Kalau 100% sebijik, itu malas!. Ouh? Carik trafik? Ok2…

Petikan diambil dari menteil.net

Aku rasa cukuplah tue. Kalau kamu nk baca lebih detail dan lanjut, kamu terjah blog mereka ya!! So, pada kamu2 klu rasa apa yang aku tulis ni termaktub dalam blog korg, korg pandai2 pikirlah mana yang elok mn yang tak.

Macam aku dulu pun ske bg heart attack pd reader blog aku ngan letak lagu, pastu aku sendiri yg rasa annoying bila lagu2 dr blog lain pun campur aduk ngan blog aku. Huhu…

Harap dapat membantu kamu dalam mengupgradkan lagi blogh masing2!!!

Yoish!! Huhu…
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

15 VVIP Readers on "Blog Kau Annoying la....."

nn on December 1, 2010 at 1:55 AM said...[Reply to comment]

tapi kalau perempuan cantik, guna bahasa rempit pun ramai gak followernya :)

Panda on December 1, 2010 at 1:59 AM said...[Reply to comment]

wahh ramai nye follower u....mesti rajin update kan..
yurp. sgt2 setuju ngn entry ni... =D

Fay on December 1, 2010 at 2:15 AM said...[Reply to comment]

oh yeah its trueee. :)

tomatokering :) on December 1, 2010 at 2:42 AM said...[Reply to comment]

huhu, sedang menyedarkan diri jugak ;)

Syafiq Rosli on December 1, 2010 at 2:50 AM said...[Reply to comment]

thank 4 that info..:)

mie on December 1, 2010 at 3:11 AM said...[Reply to comment]

itu bahasa rempit ke?
yang point no.6 tu gue suka..
heheee

NiK iMaN on December 1, 2010 at 3:33 AM said...[Reply to comment]

ohhhooooohohohho~~ yg nmbor 1 tuh,sy terasa..heheehhe..but its okay lah :)

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:35 PM said...[Reply to comment]

@nn
hhuhuuu..itu no comment..*mcm artis dah jawab!*

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:35 PM said...[Reply to comment]

@Panda
huhuuu..thanks yank...skunk ni ngah free..tu yg hapdate jer tiap hari..huhu...

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:37 PM said...[Reply to comment]

@Fay
huhuu...aittt...ur welcome!!

@tomatokering :)
huhuu...tak per yank..ini cuma pendapat peribadi...huhu...

@Syafiq Rosli
aiit...ur welcome!! =)

Aisyah AR on December 1, 2010 at 1:39 PM said...[Reply to comment]

@mie
huhuu...rasanya lah...bahasa rempit yg diutarakan ariffshah! huhu..tp betul, sebab dia amik dr page kt fb! huhu...

@NiK iMaN
hahahhah!! kita samalah..hhuhu..

nmirmo on December 1, 2010 at 2:22 PM said...[Reply to comment]

hah! nk komen gak...hahaha... paling meluat kan kalau...ckp mcm baby yang agak2 da berumur cmtu..haha..mcm..
"taye tak tuke la awak wat cmni"...x pon ape2 perkataan nk ade "W" aiseymen..haiyaaa....hehe...

anies anessa on January 28, 2011 at 3:13 PM said...[Reply to comment]

da lama saya berbelog tp follower cipu jgk..
hurmmm...naseb bdn...entry xmenarik wat cena...

chooz on January 31, 2011 at 11:25 PM said...[Reply to comment]

caye cuke ler post nie... hehehe...
angan arah arr...

Mr Strider on March 3, 2011 at 7:57 PM said...[Reply to comment]

yang no 1 tu its soo true..memang pening kalo bukak blog kuar autoplay..haha..xkesah laa kalau lagu tu best ke x tp klu macam aku yang jenis suka dengar lagu sendiri mmg x suka kalau blog tu ade lagu autoplay..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal