Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Saturday, December 4, 2010

Kaum Anon

Melodrama of aisyah ar at 11:10 PM
Kali ni, aku terpanggil untuk mengulas serba sedikit ttg satu isu yang aku perhatikan semakin hari semakin rancak diperkatakan……bla…bla…blaa…(Ok, aku karut!!!)

Hahahhahahh!!!! Jangan marah….nnt kna jual. Huhu….

Begini. Walaupun mereka tidak beritahu secara terang-terangan, tetapi aku dapat menghidunya! Aku ni kan pemerhati terbaik! (Perasan!).
Semenjak dua menjak ni, apa yg aku perhatikan ialah penduduk blogger kita sering kali diserang oleh kaum Anon! Serangan yg dilakukan mereka ialah serang hendap! Lepas tue bagi surat layang kt ruangan comment dgn kata2 yang hanya kaum Anon shj mengerti!

Kekerapan serangan tertumpu pada bg blogger2 yg dah feymes! Itu mmg lumrahlah kan, semakin kita diatas semakin ramai musuh. Ye tak. Susah..susah….

Kalau kaum Iban pandai guna sumpit, kaum Anon ni pula pandai mempertikaikan tiap apa yang kita tulis, tiap apa yang kita lakukan. Kemudian berhujah ttg teori, dalil dan sunnah!! Tentang dosa & pahala dgn niat nk menghentam kita.

Antara bloggers yang aku perasan turut diserang kaum Anon ni seperti Mr Ben kita, Cik Epel mata besar kita tue, dan pelawak fevered korg si Tubelawak. Apa yang aku peliknya pasal kaum Anon ni, dah lah ngata kita ni macam2, tapi kalau blh, setiap entry kita dia nk comment! Tak ke lawak tue?! (Tubelawak, sila pertimbangkan..)
Beberapa Anon kna SUMPIT!
So, aku sarankan supaya ‘jawatankuasa’ penduduk bloggers sekalian ya, buat satu meeting ya. Kita sumpit kaum Anon ni smpi pupus!! Kejam tak?? Kejam tak?? (Jap, ak nk gelak..hahahhahah!!)

Pada firasat aku Kaum Anon ni ada beberapa ciri:
1.Dia mmg pembaca setia Blog kita!
2.Pengoment tegar blog kita
3.Cemburu yang membara2 ttg keberuntungan kita
4.Seorang yg lemah dari segi batin, sebab sorok diri atas nama Anon!
5.Ingin sgt jadi mcm kita, bila tak blh, dia frust, dia serang kita.
6.Berniat nk jatuhkan kita.
7.Mungkin juga dikalangan org yg kita kenal. (kebarangkaliannya sgt tinggi!)
8.Dia akan ada 2 personaliti dan mulut berkentang putar punya org!!!
9.Mereka akan teruja smbl lari keliling unggun api, bila kita maki hamun dia.
10.Dia mmg ngadap blog kita 24 jam pun. Sebab tue bila kita balas surat layang dia, cepat jer dia balas!
Kamu lihat. Betapa buang masa dan tak patutnya bagi kita penduduk blogger melayan mereka. Anggap je lah mereka tue, lalat yg sesat jalan pulang. Semakin kerap dia masuk blog kita dan comment/berhujah, semakin up traffic kita. Ye tak. Pesanan buat Kaum Anon, nnt ringankan tulang lah click Nuff penduduk blogger. Cepat sikit income kami naik, blh beli sumpit banyak sikit!! Hahahhahah!!!

Aku ada terbaca satu blogger ni punya tips bagaimana nk atasi comment yang negative.
Menurut beliau, comment sebegitu kita balas dengan cara terpuji lagi berhemah. Kaum Anon kan paling expert mencarut, kita jgn carut. Kita karut sudah!! Hahaah!!
Kalau ikutkan cara aku, simple jer.

Asal dpt jer comment dr Anon yg berbau 'lucah' tue, terus click DELETE. Tak yang baca lg bagus! Senang, abis cerita. Tak lah spoil mood kita hari tue kan...sumpit kita pun tak bazir!!!! Hahhaha!!! Dan pada kamu pula, aku nasihatkan jgn mudah percaya pada hasutan orang. Cuba kamu sendiri fikirlah. Kalau dgn kamu dia menghasut ttg Si A, tidak mustahil pada Si A itu dia menghasut ttg kamu. Kita ni hidup mst pandai nilai org. yang elok kita ambil. Mana yang buruk dan busuk tue, kita masukkan dlm tong sampah RECYCLE!! Save the Earth!! (berkempen sekali!!). hahhaha!!

Pada Kaum Anon di luar sana, pergi makan Kopi Kapal Api sne!! Bagi tambah tenaga batin utk revealkan anda punya identiti tue..hahhahah!!!

p/s: Aku tahulah, aku pernah kna serang juga!! Huhu….
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

21 VVIP Readers on "Kaum Anon"

Marya Hana . on December 4, 2010 at 11:17 PM said...[Reply to comment]

anon2 ni sume suke jage tepi kain org.. huhu..

Thalhah Amir on December 4, 2010 at 11:26 PM said...[Reply to comment]

owh. anonymous rupanya. ingat ke kaum mana td. :D

fiDooo on December 4, 2010 at 11:28 PM said...[Reply to comment]

disable saje,, habis cite kan... mesti anon marah, huhu

Amiey White on December 4, 2010 at 11:29 PM said...[Reply to comment]

Betul3...biasa manusia macam ni xde keje nak stalk org terasa macam artis plak bila ada yg benci hehe :D
chill dear~
100% amiey setuju ni

The Nurul on December 4, 2010 at 11:30 PM said...[Reply to comment]

ahahahaha. minum kopi kapal api terus naik sampai bulan. duduk sana diam diam.

Blur on December 4, 2010 at 11:30 PM said...[Reply to comment]

ade annon baik dan ade annon jahat... selalunye kene ngan annon jahat jek

Faiz Tapit on December 4, 2010 at 11:34 PM said...[Reply to comment]

aku penah kne gak!
byk la jgak... hahaha
tp wat bodo je...

zaira on December 4, 2010 at 11:40 PM said...[Reply to comment]

omg... i baru je kena sumpit dgn anon kat formspring tadi...

berapi gak lakk...

stuju dgn ciri2 anon yang u tulis tu.

setuju banget!!!!

gabanMorka on December 4, 2010 at 11:45 PM said...[Reply to comment]

anon ni macam yahudi la sng cite.kah3

sayaDeyla on December 5, 2010 at 12:01 AM said...[Reply to comment]

sebenarnya, anon tu nak ajak kita main gam detective conan :)

Puteri Iqa Izyan on December 5, 2010 at 12:01 AM said...[Reply to comment]

anon senget.. haha..

latest entri : ingat aku pandai sangat main bowling? takkkkk....

micky eyqa on December 5, 2010 at 12:03 AM said...[Reply to comment]

name pn nonymous.. mst ske menyibokkan

Zulfahmi Abidin on December 5, 2010 at 12:05 AM said...[Reply to comment]

aku pon kene jgk.dan aku dah jmpe cara nak cari sape yg tulis anon tuh.^_^

Terkini: Perempuan Dan Nasi | Microsoft Apple | Peti Mel Suara

zarifahmr on December 5, 2010 at 12:24 AM said...[Reply to comment]

kita kena sayang anon. anon comel tau, caring lagi tuh.

auuuw~ ;p

Sarah-rah-rah on December 5, 2010 at 7:18 AM said...[Reply to comment]

Anon ni nak berkawan, malu je tuu:P hehe...

Lyaa Suriany on December 5, 2010 at 7:59 AM said...[Reply to comment]

hoh

skt hati dengan anon

Syed Hilmi Syed Yahya on December 5, 2010 at 9:55 AM said...[Reply to comment]

nie aisyah...org nie memang ar cute,baik,,,syed suggest kn dier kt aisyah....

http://yoishme.blogspot.com/

rossoneri on December 5, 2010 at 11:05 AM said...[Reply to comment]

kalau dia hantar 'bugs' tu yg payah

Syed Hilmi Syed Yahya on December 6, 2010 at 11:57 AM said...[Reply to comment]

sory2...tersilap post comment ari 2,,,sebnar nye comment yg syed hantar hari 2 utk tajuk pos FASHIONISTA:CONFIDENTLY BEAUTIFUL..
sory anyk,...coz selalunye setiap post yg syed bace kt org lain nye blog,nk comment dier lepas abis pos kt bhgian bwh..tp aisyah nye lain,kt atas lak,,,2 yg tersilap post...sory k...

Amalina Jo on December 7, 2010 at 3:50 PM said...[Reply to comment]

baru je buat blog tak smpai sebulan dh kena panahan anon aiyee laju je diaorg ni -,-

GaDis BuTtErFLy on July 28, 2011 at 11:13 PM said...[Reply to comment]

hem, anon mmg mcm tue, berselindung dgn topeng aanon. takot nk lontar apa yg nk dickp... padahal cemburu ngaan kejayaan... tp, x pe... lama2 dia akn penat la tue.. ceria2 selalu.. salam kenal dr gadis butterfly :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal