Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Wednesday, December 8, 2010

Kekasihku dirembat orang?!

Melodrama of aisyah ar at 1:01 AM
Semasa aku bersiar2 dialam maya tadi, aku ada terbaca satu blog ni yang mana penulisnya sedang bersedih dan marah pada boy dia…Eh!! Silap, ex-boy dia sebab putuskan cinta mereka yang telah dibina selama 2 tahun. Lelaki tersebut telah memilih kawan ‘baik’ dia. kes khianat lah nie senang cerita! Hmmm…owh…ak mmg anti-pengkhianat!!! Sebab dorang ni pandai bermuka-muka!!

Ok, disini aku cuma nak beri beberapa pendapat dan teori yang aku selalu amalkan. Ya lah kan…korang kena ingat, kita ni hidup mesti kreatif!! Hahaha!!

Pertama sekali aku nk beri AMARAN keras pada kamu semua tentang bahana meluahkan perasaan pada pendengar yang berlainan JANTINA!!! Ok, aku bagi korang satu situasi ya.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Aisyah sedang bercinta dengan Mohd Fahmi. Owh!! Sangat berbunga2 cinta mereka. Tapi sejak dua tiga bulan ni, hubungan mereka asyik renggang je. Asal jumpa jer gaduh!! Asal gaduh jer jumpa! Haih. Nasib baiklah Aisyah ni jenis yang kalu gaduh, dia cter kat Bipasha Basu (sebab ada readers aku kata muka aku mcm Bipasha Basu!). Tapi apa yang Aisyah ni tak tahu, rupanya Fahmi ni pun selalu juga luahkan perasaan sedih dia kat Bipasha Basu ni. Mmglah pd mulanya tue, niat dia cuma nk Bipasha tlg nasihatkan Aisyah ni, jgn ikutkan emosi tue sgt dan bla…bla..bla…tapi, smpi satu tahap dimana Fahmi mula rasa Bipasha lebih memahami dia, tambahan pula Bipasha ni jauh lebih HOT! Kadang2 tu dia rasa lebih seronok dan senang bila berbual dgn Bipasha berbanding ‘awek’ dia yg selalu nk emo tue. Disebabkan Bipasha ni mmg dah lama menaruh harapan pd si Fahmi ni (kalau tak, tak kannye dia sanggup dgr segala masalah dr si Fahmi ni smpi pagi2 buta), bila si Fahmi mula berkata2 manis dia mula seronok. Last2 Fahmi tinggalkan Aisyah dan memilih Bipasha. Bipasha pun kata kat Aisyah,
Padan muka kau! Sapa suruh kau tak reti jaga laki!! Wekk!!
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
p/s: Ini sebagai contoh situasi. Tiada kena mengena dgn hidup si penulis.

Faham situasinya? Hal ni, mmg sering terjadi. Sebab tue lah, bila aku ada masalah yang melibatkan jiwa dan raga ni aku memilih utk tidur dulu (bagi hilang marah), lepas tu bila bgn, emosi pun dah stabil, baru akal boleh berfikiran logic.

Tapi, dalam situasi dimana laki aku kna rembat kawan sendiri ni, mmg ak tak leh blah arr. Dua2 aku panggil pengkhianat. Oleh itu, aku akan lakukan REVERSE PSHYCHOLOGY THEORY by Aisyah AR berhadapan dgn masalah sebegini.
Reverse Psychology Bila Si Dia di Rembat orang.

1. Tanamkan dlm kepala selalu bahawa “What Goes Around, Comes Around” Lambat laun nnt, mereka akan menerima nasib yang sama seperti apa yg mereka buat pada kamu, malah lagi berganda peritnya. PERCAYALAH!

2. Ada sesetengah orang prefer utk buang semua hadiah pemberian Si Dia , tp pada aku kamu tak kreatif!!! Barang2 tue tak salah, barang2 tue sayang kamu sebab tu brg2 tue masih ada pada kamu. Oleh itu, bg mengelakkan kenangan manis tp berbau hangit tue datang, kamu hadiahkan barang2 tersebut pada adik2 kamu ker, pada anak jiran depan umah ke. Setidaknya, mereka boleh memanfaatkan brgn tersebut. Pada masa yg sama, kamu dapat pahala dan doa dr mereha yg telah kamu senangkan hatinya. Percayalah, kamu amat perlukan doa2 kebaikan dr mereka saat ini untuk survive!

3. Kalau kamu nak meraung menangis mcm orang yg kematian hamsters sekali pun, setkan diri untuk berada dalam keadaan tu selama sehari itu sahaja, tp pastikan kamu masukkan beberapa helai kapas muka ke dalam freeze semalaman. Keesokkannya, bila kamu bgn tidur mulakan dgn senyuman dan terus amik kapas yang kamu dah sejukkan mlm td, tempek kat mata kamu yang dah bengkak sebab menangis tue!!!! Kecantikkan diri kna jaga juga!! Sayang kat mata kita.

4. Gambar2 kenangan dan segala surat cinta kamu tue, kamu masukkan dalam kotak kasut Adidas, pastu kamu letak kat dpn umah Si Dia. Haahhaha..

5. Dlm phone kamu, kamu delete terus no mereka berdua. Klu kamu hafal, usaha utk lupakan. Usaha!!! Kamu blh punya!! Kamu kan seorang yg kuat!!!

6. Ada orang time dorg frust mulalah nk makan byk, ada yang berkabung berhari2 dlm biliklah, bg yg sblm ni dah stop smoking, kamu start smoking balik, yang mana pada aku, itu perbuatan orang yang lemah (looser-mmg sakit telinga dgr, but that’s reality!). Kita jgn jdi lemah sgt. Cuba korang bygkan, buat apa kita melalak bagai dan siksa perut kita dgn sumbat makanan non-stop serta lemaskan paru2 kita dgn rokok sedangkan mereka sedang berseronok berpiknik di taman. Ouh…..I’m not a QUITTER! I’m a FIGHTER!!

7. Bagi wanita, masa ini lah kamu harus mencuba sesuatu yang baru. Kalau aku, aku akan suggest kamu supaya menjadi lebih cantik dari biasa. Natural beauty mmg terbaik, tp klu kamu bkn dlm kategori tue (mcm aku juga), kamu harus pandai mencarinya! Kalau selalunya kamu pakai selendang itam dan coklat jer, why not after this try warna oren, pink, hijau cerah, kuning. Warna2 yg boleh menaikkan seri wajah!!! Untuk apa?? Disinilah tricknya…

Tujuannya ialah, agar bila kamu kelihatan cantik, orang akan puji. Kamu tahu pujian orang itu satu doa. Dgn doa, kamu dapat tingkatkan lagi keyakinan diri. Pelan2 kamu akan mula bersemangat lagi.

Tricknya ialah, bila kawan2 ex-boy kamu nmpk diri kamu yg baru ni, dia akan bercerita. Maklumlah, paparazzi tanpa gaji kan ramai. Percayalah, bila ex-boy kamu lihat kamu yg cantik ni dia pun akan mula rasa berbelah bahagi. Bukan nak kata kamu tak cantik sblm ni, tp kali ini kamu kelihatan lain. Lain pada pandangan mata mereka.
“Kalau si dia mengejarmu kerana kecantikkan, nescaya dia juga akan meninggalkanmu demi kecantikkan juga”
Bagi kamu yg mmg seorang fashionista, lagilah mudah urusanmu. Kamu tak perlu usaha lebih kerana kekosongan tempat si dia akan dipenuhi oleh seseorang yang jauh lebih baik dari dia.
Kamu kena selalu ingat, jika seorang benci kamu, beribu lagi akan syg kamu. Jgn sia2kan mereka yang menyanyangi kamu seikhlas hati tue.

Cuma bagi aku yang berfikiran kreatif ni aku akan buat2 terserempak dgn dia dan bila bertembung aku akan menghadiahkan dia senyuman yang paling manis sekali mcm tue jer. Biar dia mimpi aku mlm nnt! Pastu kan, dalam byk2 hadiah yg dia bg aku tue, aku akan ambil satu hadiah yg paling bermakna sekali dan hadiahkan pada kawan lelaki aku yg b-day paling dekat. Daripada buang, baik kita beri orang. Pastu kalau dia cuba nk dtg berborak ngan aku, aku akn buat2 tak kenal dan blah gtue jer.
“Sorry!! I don’t talk to stranger…”
Selebihnya, aku akan jadi diri aku yang selalu ceria dan happy tue. Diri aku yang aktif tanpa kongkongan dan cemburu buta si dia. Ini bukan psycho atau revenge ya, tp ini kita namakan sebagai REVERSE PSYCHOLOGY!
Semuanya, demi memaksimakan kepuasan hati yang telah hancur berkecai bagaikan pinggan mangkuk ceramic buatan china tue!!

p/s: Kadang2 kita tak tahu sejauh mana kekuatan diri kita. Sebab tu, tuhan tu uji kita agar kita dapat menilai kekuatan diri.
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

19 VVIP Readers on "Kekasihku dirembat orang?!"

hifazphat on December 8, 2010 at 1:18 AM said...[Reply to comment]

wah..sgt bagus!! ^_^

jom buat komik..mudah je.. http://hifaz-phat.blogspot.com/2010/12/cara-membuat-komik-atau-cerita-cinta.html

GenGkey on December 8, 2010 at 1:25 AM said...[Reply to comment]

yeah..
tips terbaek..
tp x sume org tabah cam kamoo..:D

Aisyah AR on December 8, 2010 at 1:32 AM said...[Reply to comment]

@hifazphat
heheeee..thanks... =)

Aisyah AR on December 8, 2010 at 1:33 AM said...[Reply to comment]

@GenGkey
semua orang boleh....cuma lambat dgn cepat jer. huhu....kita kna yakin diri..huhu...

Miraluna Zaini on December 8, 2010 at 1:56 AM said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Amiey White on December 8, 2010 at 6:00 AM said...[Reply to comment]

my ex bf also gurang with my ex best friends but past its past life must be go on - Btw thump up babe entry yg terbaik coz I da rasa benda ni :D

xoxo bukan benci lelaki tapi kadang2 lelaki ni suka luaran dari dalaman

Eksotika Blogger on December 8, 2010 at 7:43 AM said...[Reply to comment]

I have been in this situation...where I become the part of kawan 'baik'..i mean at dat tyme tak kenal pon madu tu...but then kantoi in the net they date about 2 years oredy..

but bg aq ah kan...kdg2 there smthing more on anther girl instead they are be wit one now...we dunno wut wud happen to a relationship anyway.. it's like a gamble..winning o losing it's not depend on u..

maybe juga dat girl x jd diri dia tu yang jadik cm 2..guys sick and tired..

well anyway gud tips for recovering...miahahahhhaa

Faiz Tapit on December 8, 2010 at 9:34 AM said...[Reply to comment]

bgus2... aku suke part paparazzi tanpa gaji tu... hahaha

Lyaa Suriany on December 8, 2010 at 10:01 AM said...[Reply to comment]

wah bgs btl reverse psychology by lady aisyah ni

hehe

betul tu yunk oi..

hurmm

xleh nk percaya sgt dgn org zmn skrg ni

sheisazreina on December 8, 2010 at 2:04 PM said...[Reply to comment]

good tips lah babe :)
love this !

sarah_lpu on December 8, 2010 at 5:46 PM said...[Reply to comment]

saya suke tips ini!!!like!!!

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:25 AM said...[Reply to comment]

@Miraluna Zaini heheeee..thanks yank!!

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:26 AM said...[Reply to comment]

@Amiey White yup dear...life must go on!! that's the spirit!! huhu...

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:28 AM said...[Reply to comment]

@Eksotika Blogger in that situation dear, ur the one who didn't know anything. it's him to blame. yup, sometimes kita akan jumpa dgn org yg salah, baru kita akn jumpa the one. tp s'times, he finds us. huhu...

thanks for the support!! i really appreciate it!!

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:29 AM said...[Reply to comment]

@Faiz Tapit betulkan...paparazi tanpa gaji ni mmg ramai...penat nyah!! hahha!!

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:30 AM said...[Reply to comment]

@Lyaa Suriany sebab tulah, kita kna pandai menilai org yank. huhu..jgn cpt caya kata2 buruk org. sebab mereka lagi buruk. huhu...muax! syg kamoo..huhu...

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:30 AM said...[Reply to comment]

@sheisazreina thanks yank!! really appreciate it!!! huhu..

Aisyah AR on December 9, 2010 at 1:30 AM said...[Reply to comment]

@sarah_lpu hehehhehehe...sankyu!! sankyu!!!

Mat Pintu on December 9, 2010 at 1:45 AM said...[Reply to comment]

quote kt bwh tu mcm dlm citer Om Shanti Om je...yeah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal