Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, December 10, 2010

Info Lengkap Tentang Nuffnang

Melodrama of aisyah ar at 10:17 AM
APA ITU NUFFNANG

Nuffnang adalah sebuah program buat duit seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan seperti Google Adsense, Bidvertiser dan beberapa program PPC yang lain.


Nuffnang memberi kemudahan pengiklan untuk mengiklankan produk mereka di blog-blog yang mendaftar dengan Nuffnang.

Antara pengiklan yang yang mengiklankan produk mereka ialah:


P/S: Nak daftar Nuffnang, kamu perlu SIGN UP disini.

TRAFFIK MENGGUNAKAN NUFFNANG

Kepada para nuffnanger, Nuffnang telah menyediakan satu widget yang membenarkan para penulis blog bertukar-tukar trafik sesama nuffnanger yang diberi nama Xchange.

Meletakkan widget Xchange Nuffnang di blog seperti di blog ini sebelah bawah kanan yang bersifat 'floating' iaitu apabila kita scroll down, widget tersebut akan tetap berada di kedudukannya.

Rasanya ramai yang sudah mengetahui perkara ini tetapi catatan ini lebih ditujukan kepada nuffnanger yang sudah mengetahui tetapi tidak pasti apakah kelebihan meletakkan widget ini.

Tujuannya hanya satu, iaitu menarik trafik dari blog nuffnanger lain, iaitu apabila kita membuat catatan baru, RSS tulisan kita itu akan muncul di blog nuffnanger lain. Jika ada yang tertarik dengan catatan anda, mereka akan menekan pautan widget tersebut.

Sebab itulah widget ini diberi nama Xchange, iaitu kita boleh bertukar-tukar link dengan nuffnanger lain.

Secara tidak langsung, kita boleh menambah pengunjung ke blog kita terutamanya pengunjung-pengunjung baru yang kali pertama datang ke blog kita. Ingatlah bahawa lebih trafik, duit pun lebih!

Diharapkan agar pengunjung-pengunjung baru ini akan mengklik mana yang patut untuk membantu kita mencari duit internet seperti Nuffnang ini.

Lain2 cara untuk UP-TRAFFIK ada DISINI

Sila ambil perhatian tentang perkara INI.

STATUS GLITERATTI

Benarkah Status Glitterati boleh hilang?

Saya ada terbaca pada blog Lankapo.com. Di sana dia mengatakan status Glitterati-nya telah ditarik balik kerana melanggar syarat yang baru.

We have encountered a minor bug where a blogger does not properly detect as exclusive when he has multiple blogs and some of them regularly have no unique visits.

This is because our crawler excludes dormant blogs to save time. But when your status is displayed, the blog in question may have had hits on that given day, before the crawler has managed to update its list of dormant blogs.

This leads to your account being flagged as “Ordinary” because one of your blogs is not exclusive. A simple way to avoid this is to make sure all your blogs have visits.

Ini ialah berkenaan blog yang tidak di'update' dari semasa ke semasa. Pada pendapat saya, jikalau anda ada blog yang jarang di'update', lebih baik dibuang dari senarai blog dalam Nuffnang. Lebih baik daripada kehilangan status Glitterati.


Maklumat lanjut tentang Glitterati ada DISINI.

IKLAN NUFFNANG SENTIASA KELUAR DI BLOG ANDA

STEP 1
Log in akaun Nuffnang anda

STEP 2
Blog Manager

STEP 3
Update Survey

Pada "Update Survey", soalan 6 di section 2. Tandakan semua jenis produk supaya, iklan Nuffnang sentiasa keluar di blog anda.


STEP 4
klik "Submit"


TIPS UNTUK DAPAT LEBIH CLICK PADA IKLAN NUFFNANG

TIPS 1
Nuffnang membenarkan blogger menggalakkan pengunjung blog klik iklannya, tidak seperti Google Adsense yang melarang keras. Untuk menggalakkan pelawat klik iklan Nuffnang, kita perlu kreatif dan peka dengan iklan apa yng sedang berlangsung di blog kita.

Contohnya iklan Castrol, anda boleh letak ayat :
mahu lebih penjimatan? klik iklan di bawah
Tetapi anda jangan klik iklan tersebut sendiri. Ini peraturan utama bagi setiap program Pay per Click (PPC). Kalau ingin mengetahui apa kandungan iklan yang sedang berlangsung , boleh lihat di web Nuffnang.


TIPS 2
Tarik ramai pelawat ke blog anda terutama yang datang dari search engine. Lebih ramai pelawat, lebih pendapatan. Caranya kena guna teknik Search EngineOptimization (SEO).

Cukuplah sampai sini dulu. Nanti aku update lagi byk Tips yang aku tahu. 

Sharing is Sexy!!

Sumber olahan dari thisisnuffnang


Free Signature Generator
www.tips-fb.com

13 VVIP Readers on "Info Lengkap Tentang Nuffnang"

Syed Hilmi Syed Yahya on December 10, 2010 at 10:34 AM said...[Reply to comment]

thankz,,,b4 ni thu,tp x pnah wt pown,dngan ade infomation lengkap mcm nie,bru ar syed pham funtion nuffnang nie,,,thankz aisyah...jd,bru ar leh wt,,,heheh

apek poyo on December 10, 2010 at 11:01 AM said...[Reply to comment]

menarik..tp tak brp faham

Anonymous said...[Reply to comment]

i've prob bout dis nuufnang,fes of all.i think i da sign up for nuffnang sekian lama yg dulu.tyme tuh i didn't wut's is nuffnang.so,i just sign up je la,.then,bila i da psrti yg i da sign up,i'm crazily waiting for da nuffnang's respond.unfortunately,tade hape2 respon.then,i sign up sekali lg dor nuffnang.sadly,when i isi form for emel,it told me that my emal da ada lam sistem nuffnang.so,i thought yg i terlupa kata laluan for nuffnang.then,i tekan for terlupa kata laluan n masukkan emel i,but, it told me again that nuffnang can't check it.sumtim like mine was tade lam nuffnag punya sistem.grghhhhh wut should i do? *harap u faham ayat terbelitbelit*

DiaUmaiNiNaz on December 10, 2010 at 11:20 AM said...[Reply to comment]

thanks 4 de info...tips yang bagus utk newbie blogger cm Dinaz...salam .

Cik Gallus Gallus on December 10, 2010 at 12:18 PM said...[Reply to comment]

info yg memang cukup lengkap ;D

ZACK ENTRY on December 10, 2010 at 12:32 PM said...[Reply to comment]

ada lagi yg tak paham..=)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:10 AM said...[Reply to comment]

@Syed Hilmi Syed Yahyaaiit...ur welcome. tp, klu hilmi nk active blogging, rugi lah klu tak buat. huhu... =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:10 AM said...[Reply to comment]

@apek poyohhahahha...kna buat alih bahasa nie...tak fhm tang mana tue..hahha!!

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:12 AM said...[Reply to comment]

@Anonymoushuhu....bout this matter, let me refer to someone experts first ok. cause it never happened to me before. care to wait? will update you soon. aiit!

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:13 AM said...[Reply to comment]

@DiaUmaiNiNaz hehehe..thanks Dinaz. heppy to help. =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:13 AM said...[Reply to comment]

@Cik Gallus Gallusheheh...thanks so much!! =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:14 AM said...[Reply to comment]

@ZACK ENTRYaiik...zack pun tak faham...huhu...kat mn yg tak fhm tue? huhu...

lankapo on January 13, 2011 at 8:52 PM said...[Reply to comment]

Dear Aisyah AR,

nice blog and blik blink theme. Dulu memang lubuk duit nuffnang ni. Sekarang agak slow la. nk dpat seratus sebulan pun sakit hehe.

Menggalakkan reader klik tuh I was was sket.
hehe. Exchange klik tak buleh tau. Nuffnang buleh detect nanti kena ban :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal