Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Thursday, December 2, 2010

Tips Upkan Traffik Blog!

Melodrama of aisyah ar at 6:22 AM
Seperti biasa, aku nak khabarkan aku baru terima BE yang ke-8 hari ini. Murah rezeki aku. Maybe rezeki akak aku nk tunang kot!! hahahha!!!!

Dannnnnnnn........
Aku sudah ada 1 Metered Earning!!!
Bila kita dah mula ada Metered Earning ni, barulah rank ini (Rujuk gambar), akan naik!!! Huhu....

Baiklah, hari ni aku nak bagi pula beberapa tips nak upkan traffik blog kamu

Traffik!!! Traffik!!! Traffik!! Tak de menda lain ke?? Hehee....

Korang perasan tak, kalau dunia reality kita, sebut jer traffic mesti kita nyampah!! Benci!!!! Tapi di dunia maya ni, sebut pasal traffic jer sume orang interested nak tahu…hahha!!! Ok, lah, aku tak nak bebel. Nanti korang pakat menyampah pula...hahah!!

Sharing is sexy you know!!

Tips Up kan Traffik Blog

Banyakkan Entry Di Blog
Kalau boleh setiap hari lagi bagus. Bagi mengelakkan pengunjung rasa bosan. Tapi pastikan entry tu berkualiti lah. Biar ada identiti sendiri. Hidup mesti kreatif!!! 

Banyakkan Comment Pada Blog Lain 
Cara mudah utk bagi blogger lain ingat kita adalah dgn memberi comment. Selain tu, ia merapatkan lagi sesama blogger!! Hidup biar ramah!!

Ping Blog!
Ini mmg terbukti amat berkesan!! Setiap kali kamu update blog, kamu ping kat GengBlogger ker, kat mn2 ping website yg kamu tahu. Ping!! Khabar2 pada yang lain. Panggil2 mereka lawati kamu. Agar mereka tahu ttg kewujudan blog kamu.

Jangan Sombong
Apa yg kamu dpt dgn kesombongan? Blogger2 baru janganlah sombong @ malu bertanya kepada blogger2 lama. Binalah hubungan dengan blogger baru dan lama. Banyak ilmu bleh dapat kalo rajin bertanya...begitu juga dgn blogger lama. Kamu pun asal dah feymes nak sombong lar...lama2 org pun menyampah lah...jgn nnt bila kamu dah down, baru terkedek2 cari yang lain...huhu..

Buat contest/GA (Give Away)
xkira la pertandingan apa pon asalkan pelawat2 dapat sesuatu dr pertandigan tue. X kisah la hadiah mahal @ murah yg penting dapat kenal satu sama lain.

Buat Pertukaran Link
Kamu malu, kamu rugi...buat pertukaran link dgn blog2 lain, ini boleh diletakan pd sidebar @ mna2 pon x kisah. Kalo link korang diletak pd blog yg dh popular ini pasti akan membantu.

Tolong menolong 
Kalo korang dh tersenarai sebagai blogger lama, jgn la kedekut ilmu utk kongsi apa2 yg korang tau. Walaupon sikit ja korang ajar, msti diorang igt smpai bila2.

Guna laman sosial
Byk laman sosial yg korang bleh guna utk popularkan blog contohnya Facebook, Myspace, Twitter, Friendster. Semua tu boleh buatkan blog kita dikenali ramai dalam waktu yg singkat.

Jadilah diri sendiri
Cubalah jadi diri sendiri. Jangan tiru gaya penulisan, design atau apa2 saja dari blog lain. Mmg mula2 orang kan datang tapi percayalah pasti x lama..

Pasang Iklan
Ini salah satu cara kamu mempromosikan blog kamu. Bila kamu pasang iklan, tentu lagi ramai pengunjug datang!!! Win Win Situation! 

Petikan diambil dari Gempak.org dan kemudian diedit.


Free Signature Generator
www.tips-fb.com

6 VVIP Readers on "Tips Upkan Traffik Blog!"

Jejaka Terhangat on December 2, 2010 at 6:56 AM said...[Reply to comment]

BE yg nuffnang bg skrg bukan berdasarkan trafik tinggi2 sgt..nuffnang dah gilerr. ahaks..

Jejaka Terhangat: "Saya Tak Support Artis Hiburan, Anda Bila Lagi??"

Aisyah AR on December 2, 2010 at 7:06 AM said...[Reply to comment]

erk?? naper?? tak tau pun...morry lah sikit...huhu...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ on December 2, 2010 at 9:21 AM said...[Reply to comment]

sya,

terjah belog ben ashaari ..dia ada update kenapa dia xdpt BE sdg kan traffic die tinggi gile..

neway

sya mmg rajin hupdate..
hehe

ɐɥs+ɐɟ on December 2, 2010 at 10:42 AM said...[Reply to comment]

Mesti dipraktikkan ni!

Zumie on December 2, 2010 at 12:38 PM said...[Reply to comment]

thnx tip hehhee

brown19 on December 9, 2010 at 7:18 PM said...[Reply to comment]

hello dear.... tq sbb follow sy... sy pun dh follow awk.... hehehhe...
sy tak fhm la pe nuffnang tu???
nk cuba, tp risau silap lngkh ke pe ke...
sbb sy bru dlm dunia blog ni.... anyway, thanks 4 the info psl trafik ni.... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal