Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Tuesday, December 21, 2010

Terabai?!

Melodrama of aisyah ar at 3:54 PM
Bukan….aku bukan mengabaikan kamu yoishme. Tp aku busy. Busy dengan komitmen lain. Komitmen reality. Hahhaha!! Kesian pula aku tgk yoishme ni senyap tak berpenghuni. Tapi hari ni, nah aku bebelkan byk cerita ya.

Mulanya begini…..
Habis sudah tanggungjawab aku menjawab final tempoh hari, aku terus naik ‘flight’ Star Mart yang berlepas dari Shahab Perdana, AS dan terus ke Airport Larkin. Dimana sebuah ‘Limo’ dah bersedia menanti kepulanganku! Dengan membawa 2 buah kotak penuh dgn ‘sampah sarap’, beserta 4 baby pets + 8 pups yg baru berusia 4 hari tue!!! Bayangkan keterujaan aku untuk sampai kerumah dgn cepatnya!! Bayangkan!! Cuba!!! Hahah!! Bagus!
Sampai rumah jer, mmg tak sempat nak rehat pun. Tengok rumah macam tongkang pecah!! Tak betah aku nak duduk, terus sambung mengemas! Lepastu, adik aku Dolah ajak aku teman dia pergi jumpa vet (veterina). Sebab kucing2 dia suma dah sampai masa nak suntik vaksin! Hmmm..aku pun terus bawa baby pet aku si Calson tu sekali. Sebab Calson selsema dah nk dekat sebulan kot!! Kesian aku tgk dia, nak tido pun, dok eceh…eceh…(bersin) aloloooo….(Gosh!! I miss my babies right now!!!).

Kesibukkan aku berterusan sehinggalah pada hari majlis iaitu 18 december 2010. Seperti yang aku uar-uarkan beberapa hari lalu, bahawa Along aku akan menjadi tunangan orang!! Oleh kerana, kesibukkan yang melampau, aku tak sempat nk jadi mak andam beliau. Beliau berjaya menjadi mak andam utk diri beliau sendiri. Dan hasilnya….
So, aku Tanya Abg C-Deq..
“Cantik tak Along?”
“AMAZING!!!”
Heheeee…if he love it, then it’s PERFECT!!! That’s all matters!! So, flow majlis hari tu berjalan dgn sgt lancar dan meriah. Ada beberapa kejadian yang sangat amat buat aku gelak bila dipikirkan balik. 
Nasib baiklah, Mak Teh dan Mak Chak ada bersama memeriahkan majlis dan membantu Umi!! Mereka adalah orang penting dalam memastikan segalanya berjalan dengan sempurna. Ribuan terima kasih tak terhingga!! Nak harapkan aku?? Apalah sgt yang aku tahu. Ghee~ Apapun, Umi aku mmg hebat!!!! Dia mmg seorang UMI yang paling HEBAT DIDUNIA!!!!
Kehadiran hari tue, cecah 80 orang juga. Termasuk tenaga kerja staff2 abuya dan jiran tetangga!!! Termasuk juga, rombongan dari Melaka. Nasib baik pasang khemah, lancar jer flow hari tue…(asal aku tak abis2 ckp pasal flow nie??!!) sebab….itu yg aku harapkan….semuanya berjalan dgn lancar! That’s all.

Facts:
Along aku hari tu dia jadi sangat malu dan nervous!! Sangat kelakar tgk dia. Tak blh duduk diam. Dia kata, rasa lain bila dah jadi tunangan orang (officially). Manakala, Abd C-Deq aku sangat teruja, sampai bertenggek kat depan pintu masa sarung cincin pun tersengeh2….suka pula aku tgk mereka berdua ni. Lega hati pun ada. Aku yakin, Along aku akan dijaga dgn sempurna.
Hantaran 5 berbalas 7!!! Owh!! Aku sgt sukakan hantaran Choc cake dr pihak lelaki ok!! Sumpah, aku taram cake tue hampir2 habis!! Hahhahahha!! 
Malam tue, abis kemas rumah semua. Aku mandi2 terus pengsan!!! Snor..snor…sampai esok pagi!!! Esok paginya pula nak ke rumah baru Along!!!!

***************************************************
Aku bangun agak awal juga. Sebab teringatkan anak2 belum makan ubat lagi. Terutama sekali Si Calson tue. Risau aku, bilalah dia nak sembuh. Tapi gembira tengok anak2 semakin hari, semakin sihat dan gemuk!!! Untungnya ada di JB, dapatlah makan makanan yang segar2 hari2. Besarlah dgn sihat!! Cepat!!! Haaa…

Aku siap paling awal, sebabnya Along mintak aku stay dirumah dia untuk seminggu. So, aku kna packing lebih dari yang lain. Kena temankan Along. Maklumlah, first time duduk rumah sediri, ditempat baru pula. Along kini dah menjawat jawatan baru di tempat baru ya'll!!!
On the way ke sana, kami menyinggah makan angin smpai kembung dulu. Sambil bawa orang jauh (Mak Teh, Mak Chak dan Dik Yasmin) jalan2 sekitar Selatan ni ha…last2 sampai umah along malam. Nasib baik ada Abang C-deq yang sudi bersusah2 mengescort rombongan kami ni ha…

Sampai umah Along, aku pula yang terharu. Kakak aku dah ada rumah!! Thanks to Abang C-Deq, for such a beautiful house!!! Lagilah semangat aku nak stay tue berkobar-kobar!!! Terutama bila mata ni dah focus pada LCD Home theater mereka!!! Ouh……I love watching movies!! Huarghhhh!! Aku sayang mereka berdua. (Tetiba…)

So, now, here I am. On my 3rd days in here. Still missing my babies soooo much!!! Tadi pun baru call Achiq igtkan dia supaya jgn lupa bagi anak2 aku makan ubat. Senang hati dgr Achiq kata my 8 pups dah mula tumbuh bulu!!!! Yayyyayay!!!! Tak sabar pula nk tgk those 8 pups tu buka mata….hmm…

Oleh itu, aku akan cuba mengupdate dari semasa ke semasa. Buat kamu2 yang mana aku masih gagal tunaikan janji2 aku tue, harap bertabah ya!! Aku akan usahakannya secepat yang mungkin. Maaf sebab aku lembap! Hahha!! Pape pun, aku sayang kamu semua. Siyes!!! Terutama kamu yang tak jemu melawat blog tak seberapa ni. I lap u much! Much!! Orait!!!

p/s:Ada orang tue sudah kerja Bakery!! Nnt kita suruh dia baked something!!! Heheee….I miss you..

www.tips-fb.com

17 VVIP Readers on "Terabai?!"

nub on December 21, 2010 at 4:34 PM said...[Reply to comment]

lau terabai wat bunyi gini,,,

kroooo~kroooo~

hakhak

Lyaa Suriany on December 21, 2010 at 5:16 PM said...[Reply to comment]

uwaaaa

rindu

lama tak hupdate
skali hupdate
ambik

hehe
ni memang hupdate lelaju ni

siti faridah harun (nama penuh tu) on December 21, 2010 at 6:15 PM said...[Reply to comment]

sangat gojes okeh kak aisyah pakai baju putih tu!!! hoho

Syed Hilmi Syed Yahya on December 21, 2010 at 6:52 PM said...[Reply to comment]

waa...kene balas nie,i lap u 2 much,,hahaha...panjang giler jln cerita nie,dri exam>airport>rumah>tunang>rumah along,,,huhu,,,leh wt buku ceria tentang kehidupan Aisyah...haha

Siti Fatimah A. Razak on December 21, 2010 at 7:27 PM said...[Reply to comment]

angah!! cok something for along meh!! now, ur officially her bibik!! hahahha :P

Siti Noraisyah on December 22, 2010 at 12:02 AM said...[Reply to comment]

Welcome back..!! Hee... ^^

bukan photographer on December 22, 2010 at 10:00 AM said...[Reply to comment]

lepas ni bleh la post gmbar pups 2

mr.syazwan on December 22, 2010 at 1:01 PM said...[Reply to comment]

F
U
U
Y
O
O
O

ramai cewek2 cun!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:48 AM said...[Reply to comment]

@nub
hahahhah!! itu mcm snor...snor...jer....hahaha!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:49 AM said...[Reply to comment]

@Lyaa Suriany
yunk!!!! huhuu....sorry tak dpt nk jenguk lyaa selalu...huhu....

yup!! yup!! mmg hapdate lelaju...hahahha!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:49 AM said...[Reply to comment]

@siti faridah harun (nama penuh tu)hahahhaahah!!! thanks yunk....bkn slalu kna puji ngan junior nie...jadi kembang kejap!! hahahhah!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:50 AM said...[Reply to comment]

@Syed Hilmi Syed Yahya hahaha!! hilmi yg sweet!!! thanks!!!!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:51 AM said...[Reply to comment]

@Siti Fatimah A. Razak uder....wa ari2 mskkan bihun grg ajer...wat to do...tu jker yg wa tahu...

psst: umah along tak da rice cooker. means no beras!! means tak der lah makanan basah mcm ayam n all...so, plg express, mee hun!! hahhahah!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:51 AM said...[Reply to comment]

@Siti Noraisyah hai yunk!! aiitt!! sankyu dear!!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:52 AM said...[Reply to comment]

@bukan photographer aaiitt!! PROMISE WILL DO SO!!

Aisyah AR on December 23, 2010 at 5:52 AM said...[Reply to comment]

@mr.syazwanHAHAHAHAH!! pandailah kamooooo....cuunnnn..mmg cuunnn...hmmm...

papabear on December 23, 2010 at 1:02 PM said...[Reply to comment]

fuyyo...sibuk giler... bila baca2 pun boleh terasa... cute cats!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal