Lady Aisyah AR

Banner Yoishme Photobucket
Protected by Copyscape Web Copyright Protection

::People Who Appreciates Me::

If you're bored, play me!
 Rita Ora - How We Do .mp3
Found at bee mp3 search engine

Friday, December 10, 2010

Tutorial : Facebook Fan Page

Melodrama of aisyah ar at 11:40 AM
Pertama
Kamu mesti ada Account Facebook. Kalau tak ada, bolehlah daftar DISINI.

Kedua
Log In masuk account Facebook. Bagi yang dah buat community page pergi SINI (rujuk gambar dibawah) dan pilih page yang kamu dah buat tue. 
Bagi yang belum ada, ikuti langkah2 berikut:

1. Pilih “create page” atau klik SINI.

2. Nanti akan muncul ruangan seperti dibawah ni dan isi nama blog kamu dan klik “create community page”.
Ketiga
Kamu tengok pada Address bar kamu dan copy link community page yang kamu dah buat tadi.
Keempat
Sila buka halaman INI dan ikuti langkah2 seterusnya:

1. Pilih Like Box (Perhatikan gambar dibawah)
Keterangan :
- Width : lebar widget
- Height : ketinggan widget
- Connections : jumlah max pengikut yg hendak ditunjukkan
- Stream : memaparkan comment di community page anda
- Header : memaparkan kata "find us on facebook

2. Setelah selesai click butang “Get Code”

3. Satu pop up window akan keluar, Copy Code yang tertera (Rujuk Gambar dibawah)
Kelima
Kemudian kamu log in blogger dan ikuti langkah dibawah.

1. Pilih Edit Template – Page Element
2. Add Widget HTML
3. Paste code yang kamu dah copy tadi tue
4. Klik butang Save.

Ok, sekarang kamu dah blh check, keluar tak Fan Page Facebook kamu pada side bar.

Selamat Mencuba!


p/s: Pastu, meh ramai2 like my page tue ya (kat side bar tue)...penat buat tutorial bg korang nie!! Hahahah!!
Free Signature Generator
www.tips-fb.com

12 VVIP Readers on "Tutorial : Facebook Fan Page"

Fariq on December 10, 2010 at 11:45 AM said...[Reply to comment]

nice info,,
tapi tak terpikir lg nak buat fans page..

Jom Update Status FB

Syed Hilmi Syed Yahya on December 10, 2010 at 12:40 PM said...[Reply to comment]

goof info,,,,dh try,,,berjaye...!! thankz...!!

Tuan Din on December 10, 2010 at 12:43 PM said...[Reply to comment]

Mekaceh-mekacih..

hans on December 10, 2010 at 3:38 PM said...[Reply to comment]

hohoho
dah buat

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

Zulfahmi Abidin on December 10, 2010 at 5:03 PM said...[Reply to comment]

huhu.sgt bergune tutorial nie.^_^

Terkini: Lepak Mamak | Biar Aku Yang Ajar | Tutorial: Trace Anonymous

Faiz Tapit on December 10, 2010 at 5:38 PM said...[Reply to comment]

bagus2... hahaa

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:06 AM said...[Reply to comment]

@Fariqhehe..thanks fariq...tak pe..pelan2 kayuh..hahha!!

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:07 AM said...[Reply to comment]

@Syed Hilmi Syed Yahya waahh!! bgslah...heheh...setidaknya, dpt juga bantu kamu..huhu... =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:07 AM said...[Reply to comment]

@Tuan Dinsama-sama =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:07 AM said...[Reply to comment]

@hanshehehe...its ok... =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:08 AM said...[Reply to comment]

@Zulfahmi Abidin heheh..thanks zulfahmi...hargai sesgt... =)

Aisyah AR on December 11, 2010 at 12:08 AM said...[Reply to comment]

@Faiz Tapithahhaha....sje jer... =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

A GURLZ LIKE ME!! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal